ροή ειδήσεων

Ψηφίζουν Ελλάδα οι Αυστριακοί

Πολύ ενθαρρυντικές για τον ελληνικό Τουρισμό πρέπει να θεωρηθούν οι εκτιμήσεις στον αυστριακό Τύπο παραγόντων ταξιδιωτικών οργανισμών...

και τουριστικών γραφείων της Αυστρίας πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει αγαπητός τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς τουρίστες που φαίνεται να μην επηρεάζονται από τις εξελίξεις ή ακόμη ότι οι Αυστριακοί που προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους είναι φέτος περισσότεροι από πέρσι.
Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει τουριστικός προορισμός» η εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουνγκ» επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά της ότι η γενική απεργία στην Ελλάδα δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα τους τουρίστες, καθώς, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων του αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου της Στυρίας, Άλφρεντ Ντουνκλ, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ούτε μία ακύρωση κράτησης.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι δηλώσεις του επικεφαλής της μεγαλύτερης αυστριακής ένωσης ταξιδιωτικών πρακτορείων, TUI, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ, ο οποίος επισημαίνει ότι οι Αυστριακοί τουρίστες δεν έχουν επηρεαστεί από τις απεργίες και δεν παρατηρείται καμιά αλλαγή στον αριθμό των κρατήσεων, σημειώνοντας πως προορισμοί που έρχονται πρώτοι στην προτίμησή τους είναι η Ρόδος, η Κως και άλλα μικρότερα νησιά. Ο ίδιος δεν φαίνεται προβληματισμένος από τις απεργίες και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Πάντα γίνονταν απεργίες στην Ελλάδα και αν συμβεί κάτι σοβαρό, θα φροντίσουμε οι τουρίστες να επιστρέψουν γρήγορα και με ασφάλεια στην Αυστρία».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτερλαϊτνερ, ωστόσο η Ελλάδα εξακολουθεί να μην είναι φτηνός προορισμός, κυρίως λόγω των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, που είναι υψηλότερες από αυτές των εισιτηρίων για την Τουρκία, ενώ παράλληλα, όπως σημειώνει, είναι περιορισμένος ο αριθμός των ξενοδοχείων που προσφέρουν υπηρεσίες «all-inclusive» στα ελληνικά νησιά,

Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος «Ανενόχλητες διακοπές στη χώρα της κρίσης», του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν» στο οποίο αναφέρεται ότι οι τουρίστες δεν πτοούνται από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση έχει εξομαλυνθεί, όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο πρόξενος της Αυστρίας στην Αθήνα, Χέλμουτ Ράκοβιτς.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Ένωση Ελλήνων Ξενοδόχων εκτιμά ότι οι κρατήσεις θα είναι φέτος αυξημένες κατά 10% σε σχέση με πέρσι, ενώ συνολικά αναμένονται 15 εκατ. τουρίστες, στην πλειονότητά τους από τη Γερμανία και τη Ρωσία, ενώ φαίνεται ότι οι απεργίες και οι διαδηλώσεις δεν τρομάζουν τους τουρίστες και επιπλέον επισημαίνεται ότι η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία και η Ισπανία, επωφελούνται από τις ταραχές στη Βόρεια Αφρική.

Στην ίδια εφημερίδα παρατίθενται δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ, Παναγιώτη Σκορδά, ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν απευθυνθεί στον ΕΟΤ πολίτες ανήσυχοι για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι οι κρατήσεις για φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ ικανοποιητικές, μάλιστα με τον αριθμό των κρατήσεων να έχει αυξηθεί από Αυστριακούς και Γερμανούς τουρίστες. Ο ίδιος τονίζει πως στην τόνωση της τουριστικής κίνησης συνέβαλε η πτώση των τιμών στους τουριστικούς προορισμούς, ως αποτέλεσμα της μείωσης του ΦΠΑ από το 11% σε 6,5% αλλά και της μείωσης, για πρώτη φορά, των φόρων αεροδρομίου στα μικρότερα νησιά.

athina984.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *