ροή ειδήσεων

Ιδρυση - εξπρές για κάθε μορφής εταιρεία

Με πολύ μικρότερο κόστος (από 50% - 70%) και διαδικασίες - εξπρές, αφού μέχρι τώρα χρειαζόταν περίπου 4πλάσιος χρόνος...
μπορούν να συστήνονται πλέον στη χώρα μας ΕΠΕ (Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης), ΑΕ (Ανώνυμες Εταιρείες) και διάφορες ΟΕ (Ομόρρυθμες Εταιρείες), χάρη στις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρουν 2.000 πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι, αλλά και τα Επιμελητήρια (για τις Ετερόρρυθμες Εταιρείες και κάποιες ΟΕ).

Μέχρι τις αρχές Απριλίου η Ελλάδα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τον χρόνο αλλά και το κόστος που χρειαζόταν για τη σύσταση ΑΕ, ΕΠΕ κ.λπ. Τον τελευταίο ενάμιση όμως μήνα έχουν συσταθεί με ταχύτητα και πολύ μικρότερο κόστος 500 εταιρείες, από τις οποίες 120 ΑΕ και ΕΠΕ με τη συνδρομή συμβολαιογράφων και 380 ΟΕ και ΕΕ με τη συνδρομή Επιμελητηρίων, μέσα από το σύστημα της «υπηρεσίας μίας στάσης».

Μάλιστα για το νέο σύστημα εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από άλλες χώρες, σχολιάστηκε πολύ θετικά σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα, ενώ θα παρουσιαστεί και στο Πανευρωπαϊκό συνέδριο συμβολαιογράφων στις 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

ΕΠΕ σε 10 ημέρες

Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας, Κ. Βλαχάκης, και η γ. γραμματέας του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηναίων - Πειραιώς - Αιγαίου - Δωδεκανήσου Φ. Τριγάζη, για τη σύσταση ΕΠΕ (με το χαμηλότερο κεφάλαιο 4.500 ευρώ), με το προηγούμενο σύστημα χρειάζονταν περίπου 38 ημέρες και 1.695 ευρώ.

Τώρα αν οι ιδρυτές της εταιρείας είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι, η εταιρεία τους θα αποκτήσει νομική προσωπικότητα (μέσω της συμβολαιογραφικής οδού) και θα πάρει ΑΦΜ για να αρχίσει την οικονομική δραστηριότητα το πολύ σε 10 μέρες, με κόστος περίπου 500 ευρώ (λιγότερο από το 1/3). Ο χρόνος μπορεί να μειωθεί σε δύο μόλις ημέρες.

Με το νέο σύστημα, όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές ή φόρους, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τις παλαιότερες οφειλές τους αν θέλουν να συστήσουν νέα εταιρεία, ενώ αποκλείεται να λειτουργήσουν εταιρείες-μαϊμού που δεν έχουν ελεγχθεί από πλευράς νομικής υπόστασης, με συνέπεια να ενισχύεται η ασφάλεια των συναλλαγών.

Τώρα με γραπτή εντολή του ιδρυτή της εταιρείας προς τον συμβολαιογράφο, η εταιρεία αποκτά ταχύτατα νομική προσωπικότητα με σύνταξη καταστατικού και απόδοση αριθμού ΓΕΜΗ (Γενικού Εμπορικού Μητρώου). Οι συμβολαιογράφοι εκτιμούν ότι για το χαμηλότερο κεφάλαιο ΑΕ (60.000 ευρώ), ο χρόνος μειώνεται επίσης από περίπου 38 σε 10 μέρες και το κόστους από 3.500 σε 1.800 ευρo

ETHNOS.GR

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/5/11 00:44

    Για τις ατομικές θα κάνουν καμιά μεώσει του ΤΕΒΕ να πάρει τα πάνω της και η Πραγματική Οικονομία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/11 22:56

    OTAN STHN AGGLIA SYSTHNEIS ETAIRIA SE MIA ORA...OTI KAI NA KANOYN EDO,MATAIO EINAI.AFOY PROKATABALEIS TO FPA PRIN KAN POYLHSEIS.MAS DOYLEVOYN KIOLAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *