ροή ειδήσεων

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: Όλη η αλήθεια για το πριν και το τώρα - Διαβάστε και ενεργοποιηθείτε!

Επιστολή του οφθαλμίατρου Μ. Κανελλάκη: Τα αδέσποτα ζώα και ο ρόλος του Κυνοκομείου, με υπότιτλο ''Αντί της αδικαιολόγητης κριτικής... επιβάλλεται η συμμετοχή για την επίλυση του προβλήματος.'' Μέσα σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, θα έπρεπε τις μικρές φωτεινές αναλαμπές να τις αναδεικνύουμε ώστε να αποτελούν παράδειγμα πρός μίμηση. Συγκεκριμένα τέτοια φωτεινά παραδείγματα είναι κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι στο κάλεσμα του κυνοκομείου για βοήθεια ανταποκρίθηκαν αμέσως.

Πριν όμως συγχαρώ και ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας για την πράξη τους θα ήθελα να καυτηριάσω την νοοτροπία κάποιων πολιτών, μεταξύ αυτών και κάποινω κυνηγών. Οι πολίτες αυτοί παρατάνε τα ζώα τους στους δρόμους ή στην πόρτα του
κυνοκομείου και έχουν την απαίτηση και το θράσος να κάνουν παρατηρήσεις στους εθελοντές που βοηθάνε αφιλοκερδώς εκεί ότι είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν τα ζώα που αυτοί παρατάνε. (Μόνο η αγάπη τους για τα ζώα τους υποχρεώνει, θα λέγαμε, ως adespoto.gr. Δυστυχώς έχουμε διακρίνει στη συμπεριφορά σχεδόν περισσότερων των μισών πολιτών λανθασμένη άποψη για τη Φιλοζωϊκή: Φιλοζωϊκή δεν σημαίνει τρέχω 24 ώρες το 24 ωρο για όποιο ζώο δεις εσύ κάπου ή παίρνω τα κουτάβια από τη σκυλίτσα που δεν φρόντισες να στειρώσεις. Φιλοζωϊκή σημαίνει είμαι εθελοντής, σε ένα κράτος που αδιαφορεί και δεν δίνει χρήματα για την φροντίδα των αδέσποτων, βάζω απ την τσέπη μου, φιλοξενώ ζώα, προσφέρω ό,τι μπορώ και προσπαθώ να βρώ σπίτια υιοθεσία για τα αδέσποτα. Οι εθελοντές δεν αμοίβονται, δεν έχουν ωράρια και δεν είναι υπάλληλοι του καθενός μας).

Διαμαρτύρονται κιόλας ότι δεν τους βρίσκουν όταν τηλεφωνούν, λες και οι εθελοντές δεν έχουν προσωπική ζωή και είναι υποχρεωμένοι να κοιμούνται με το τηλέφωνο αγκαλιά.

Θα καυτηριάσω επίσης την πολιτικάντικη συμπεριφορά κάποιοων που στο βωμό της προσωπικής τους προβολής δείχνουν απίστευτη νωριμότητα και άγνοια αν και ήσαν συμμέτοχοι και συνένοχοι σε αυτό που συνέβαινε παλιά στο Κυνοκομείο.

Θα σχολιάσω και την στάση κάποιοων δημοσιογράφων οι οποίοι αντί να πάρουν συνέντευξη από μαχητές πρώτης γραμμής παίρνουν συνεντεύξεις από περαστικούς των μετόπισθεν.

Αν ρωτούσαν, οι εθελοντές θα τους απαντούσαν ότι ο δήμος αναγκάστηκε να παραχωρήσει την διαχείριση του κυνοκομείου στο Σύλλογο Φιλοζωϊκής Ρόδου, έναν σταυρό που ευχαρίστως θα παραχωρούσε στους δημοτικούς συμβούλους που έφεραν αντιρρήσεις στην επιχορήγησή της, διότι το κυνοκομείο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσλαμβάνει προσωπικό και ο νοών νοείτο! (Όταν φωνάζαμε ως adespoto.gr οι πρώην ανευθυνο-υπεύθυνοι και ''πρόεδροι'' του Κυνοκομείου απαντούσαν ότι έχει άδεια και ότι έχουμε προεκλογικά συμφέροντα).

Τώρα γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την απόκτηση αδείας.

Για την ξαφνική ανησυχία τους για το νέο κυνοκομείο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το όλο θέμα προχωράει ικανοποιητικά, με την αρωγή και της εκκλησίας, διότι αυτοί που ασχολούνται με αυτό το θέμα ψάχνουν την πιο οικονομική λύση, πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, νερό κλπ και ειδικά όταν σε όλες τις λύσεις οι εθελοντές βάζουν οι ίδιοι το χέρι βαθειά στην τσέπη και για αυτό κάποιοι να μην κάνουν τους τζάμπα μάγκες εκ του ασφαλούς.

Οι ίδιοι πάλι όταν ακούσουν για κάποιο τραυματισμένο ή εγκαταλελειμμένο ζώο φωνάζουν περισπούδαστα ''τι κάνει η φιλοζωϊκή;'' λες και αν βρεθεί κάποιος τραυματισμένος φωνάζουν τι κάνουν οι εθελοντές Σαμαρείτες ή αν λείψει καμία φιάλη αίμα φωνάζουν τι κάνουν οι εθελοντές αιμοδότες.

Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους όλοι, ότι αυτοί είναι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, δίνουν από το υστέρημά τους και προσπαθούν να κάνουν το έργο τους όσο καλύτερα μπορούν μέσα στην κοινωνία που τους ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΑΘΗΣ.

Όλοι αυτοί που φιλολογούν άκοπα πάνω σε αυτό το θέμα που μας εκθέτει ως νησί, θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα σακί καλής τροφής και να το στείλουν στο κυνοκομείο ώστε να μείνει και κανένα φράγκο στην τσέπη των εθελοντών. (Είμαστε σίγουροι ότι θα μαζεύονταν τότε πολλά σακιά τροφής!!!!adespoto.gr).

Επιστρέφοντας ευτυχώς στα φωτεινά παραδείγματα, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους δωρητές υλικών όπως:

η φαρμακαποθήκη του Γεωργίου Φρονά για την δωρεά αναλώσιμου χειρουργικού υλικού αλλά και χαπάκια Βιμπραμισίν για την θεραπεία των άρρωστων ζώων,
τον Μανώλη Χατζημανώλη από την Παναγροτική Ρόδου για δωρεά ειδών κήπου όπως λάστιχα και όχι μόνο,
την Δόμηση Ρόδου για την δωρεά πάνελ για τις σκεπές των κλουβιών αλλά και μπογιές για το βάψιμο των συνθημάτων στους δρόμους της πόλης,
τον κ. Οικονόμου Παναγιώτη για την προσφορά 50 κιλών μπογιάς για το βάψιμο του κυνοκομείου που θα γίνει στο προσεχές διάστημα,
τον κ. Παπασάββα Ιωάννη για προσφορά ειδών υγιεινής,
την Expert Κωστάκη για τη δωρεά δύο μικρών αερόθερμων για τα κουταβάκια,
το σούπερ μάρκετ Παναγιωτάς για την προσφορά σάκων τροφής,
το Ροδίων Παιδεία για την προσφορά τροφής από τα έσοδα της σχετικής εκδήλωσης που έκανε για τα ζώα,
την Περιβαλλοντική Δωδεκανήσου για την παροχή δολωμάτων μυοκτονίας,
την Υδροτεχνική Δωδεκανήσου για την δωρεά πέντε air condition και ενός ηλιακού θερμοσίφωνα 200 λίτρων,
το Ερασιτεχνικό θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ για την προσφορά χρημάτων από θεατρική παράσταση που έκαναν και
την Νικόλ Τσεσμετζή και την Κλειάννα Μαλαματίνα για την προσφορά χρημάτων από την πώληση πανέμορφων πασχαλιάτιδων λαμπάδων.

Επίσης, θέλω να συγχαρώ την ακούραστη πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοζωϊκής Ρόδου, κ Αναστασία Σταματίου η οποία κάτω από αντίξοες συνθήκες φροντίζει καθημερινά και τα σαββατοκύριακα για την καλή λειτουργία του κυνοκομείου. Η κ. Σταματίου επί τέσσερις μήνες αφού ξόδεψε όλα τα χρήματα της φιλοζωϊκής, η οποία σημειωτέον δεν επιδοτήθηκε ΠΟΤΕ από ΚΑΝΕΝΑΝ, άρχισε να πληρώνει από την ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ, όλα τα έξοδα που προέκυπταν, όπως μισθοδοσίες προσωπικού, τροφές, φάρμακα κλπ. και όλα αυτά εν αναμονή της υποσχεθείσας χρηματοδότησης από τον δήμαρχο Ρόδου, η οποία ευτυχώς ψηφίστηκε προ ημερών και οφείλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά για αυτό.

Να συγχαρώ την Αλέξια Τεγά για την οργάνωση του χειρουργείου το οποίο έγινε ξανά λειτουργικό και η οποία έχει αναλάβει εθελοντικά την ιατρική φροντίδα όλων των άρρωστων και τραυματισμένων ζώων με την βοήθεια των ιδιωτών κτηνιάτρων στα σοβαρά περιστατικά.

Να συγχαρώ επίσης τις εθελόντριες Βάσια Μιχαηλίδη, Ντόρις Μαυράκη, Λίτσα Ξυρίση, Μπάρμπαρα Μπράουν και την Κατερίνα Δραπάνου,οι οποίες καμιά φορά δεν έχουν ούτε χρήματα να βάλουν βενζίνη για να έρθουν στο κυνοκομείο, καθώς και τους τέσσερις υπαλλήλους του κυνοκομείου οι οποίοι ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Τέλος, τον ακούραστο υπεύθυνο του κυνοκομείου, τον αντιδήμαρχο για θέματα πολιτισμού κ Σάββα Διακοσταματίου, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται σε συνεχή επαφή προσπαθώντας να βρει και να δώσει λύσεις στα εκατοντάδες προβλήματα που προκύπτουν.

Αξίζει να αναφερθώ στο ότι όταν η Φιλοζωϊκή Ρόδου ανέλαβε προ 4μηνου για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου την διαχείριση του κυνοκομείου, βρέθηκε μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Τα περισσότερα ζώα υποσιτισμένα, οι αυλές γεμάτες από υδαρή κόπρανα από την κακή ποιότητα τροφής, σκυλιά βαριά άρρωστα με ερλίχια, λεϊσμανίωση, λεπτοσπείρωση, γεμάτα τσιμπούρια, οι αίθουσες και το χειρουργείο σε τραγική κατάσταση, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ και τα μικρά κουταβάκια να πεθαίνουν από λεπτοσπείρωση. (Και η μόνιμη δικαιολογία των υπεύθυνων ήταν ότι δεν υπάρχουν χρήματα.Θέληση και εμπειρία και σοβαρότητα δεν υπήρχε κύροι.adespoto.gr).

Τώρα η κατάσταση στο κυνοκομείο παραμένει τραγική με 40 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΚΥΛΙΑ, ΜΕ ΕΝΑ-ΤΕΣΣΕΡΑ (ΝΕΑ) ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ αφού έχουν βάλει όλα τα τραυματισμένα ζώα και τα κουταβάκια μέσα στα γραφεία για προστασία.

Η διαφορά είναι ότι με την ΣΩΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ όλα τα ζώα ανέκτησαν δυνάμεις, τρώνε τροφή με 30% τουλάχιστον πρωτεϊνη, τα κόπρανα όλων στερεοποιήθηκαν, σε κάποια ζώα με καλαζάρ,μετά από υπόδειξη κτηνιάτρων έγινε ευθανασία για να μην κολλήσουν και τα υγιή, σε καθημερινή βάση 160 ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ για ένα μήνα χαπάκια Βιμπραμισίν και έχει γίνει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑ.

Παρόλα τα άσχημα οικονομικά, όλα τα ζώα ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ και γίνονται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ για να μην προστεθούν δεκάδες κουταβάκια στον ήδη πολύ μεγάλο αριθμό που υπάρχει στο κυνοκομείο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προτρέψω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι αισθάνονται ενεργοί πολίτες να μην απογοητεύονται από την τραγική κατάσταση που περνάει η παρτρίδα μας αλλα ούτε και με τους άπραγες πολιτικούς και να ενταχθούν σε εθελοντικές ομάδες, δεν έχει σημασία ποιές και να γίνουν όπως έλεγε ο Μαχάτμα Γκάτι ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ.

Με εκτίμηση
Μαρτίνος Κανελλάκης
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

adespoto.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/5/11 20:03

    Θα ήθελα αγαπητέ γιατρέ να σας συγχαρώ για το ενδιαφέρον σας προς τα αδέσποτα και με την ευκαιρία να σας θυμίσω ότι το κράτος έχει παραμελήσει κάτι άλλα ζωντανά που λέγονται νησιώτες και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.
    Μήπως μπορείτε να ενεργοποιήσετε μέσω του συλλόγου σας ορισμένα μέλη σας να βοηθήσουν λίγο την κατάσταση.
    Διαβάζοντας τις εκλύσεις τους νιώθω άσχημα, δεν είμαι γιατρός, διαφορετικά θα έκανα το καθήκον μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *