ροή ειδήσεων

Α. Ανδριανόπουλος: «Ο Παπανδρέου κοροϊδεύει την Τρόικα»

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Ανδρέα Ανδριανόπουλου...


για την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους χειρισμούς της στις επιταγές της Τρόικας.

Μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr ο πρώην υπουργός και διακεκριμένος καθηγητής τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και, όπως βλέπω, η κυβέρνηση ακολουθεί λανθασμένο δρόμο. Το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί με το να κοιτούν μόνο τα έσοδα. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα έσοδα, αλλά τα έξοδα. Είναι υποχρεωτικό να μειώσουν τις δαπάνες δραματικά. Από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι προς την κατεύθυνση αυτή, πλησιάζουμε γρηγορότερα στην πτώχευση και σε τρομερά κοινωνικά αδιέξοδα».

Και τι βλέπετε να γίνεται;

«Επειδή έχουμε ανάγκη από δανεικά, θα αναγκαστούμε να ακολουθήσουμε μια ευρεία πολιτική απολύσεων στον δημόσιο τομέα κατ΄ εντολή των δανειστών. Κι αυτό το πράγμα θα είναι τραγικό με φοβερές κοινωνικές συνέπειες».

Πώς σχολιάζετε την προϋπόθεση για πολιτική συναίνεση που έθεσε πρόσφατα το ΔΝΤ για την καταβολή της 5ης δόσης;

«Είναι σαν να σου ζητά κάποιος να του δανείσεις χρήματα και να μην ξέρει την επόμενη μέρα αν θα του τα χρωστάς εσύ ή κάποιος άλλος. Λένε, λοιπόν, αυτοί οι κύριοι ότι εμείς κάνουμε κάποια συμφωνία μαζί σας. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει αυτά που της ζητάμε. Τι θα γίνει να αύριο το πρωί αν γίνουν εκλογές; Εν ολίγοις, αυτό που λένε είναι ότι θέλουν να έχουν τη σιγουριά πως δεν θα αλλάξει η πολιτική για την οποία η χώρα μας έχει δεσμευτεί. Αυτή είναι η λογική τους».

Και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά;

«Οι προτάσεις του είναι στη σωστή κατεύθυνση. Παραδείγματος χάριν, η μείωση των φορολογικών συντελεστών που προτείνει είναι μια από τις ορθές προτάσεις, αλλά θα πρέπει να μειωθούν και στα φυσικά πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να μιλήσει και για περικοπές στο κράτος. Είναι αστείες οι περικοπές που έχουν γίνει σε σχέση με τις απαιτήσεις της Τρόικας και δυστυχώς επαληθεύτηκα στις προβλέψεις μου. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, είναι επηρεασμένη από την πολιτική της φυσιογνωμία, την πολιτική της βάση και το φόβο του πολιτικού κόστους».

Την 5η δόση του δανείου εκτιμάτε ότι τελικά θα την πάρουμε;

«Ουσιαστικά το πρόβλημά μας ήταν η 4η δόση του δανείου, την οποία πήραμε για πολιτικούς λόγους γιατί δεν είχαμε εκπληρώσει καμία από τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει τον περασμένο Νοέμβριο. Το ζήτημα είναι πως, για να μπορέσουμε να ρίξουμε «στάχτη στα μάτια» των αγορών και για να δικαιολογήσουμε το ότι μας έδωσαν την 4η δόση εφευρέθηκε το «κόλπο» των 50 δισ. ευρώ που θα μπορέσει το κράτος να εισπράξει από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Που θα βρεθούν, όμως, αυτά τα λεφτά; Και να πουλήσουμε εμείς, ποιος θα αγοράσει; Για την 5η δόση, αν δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις –που δεν το βλέπουμε μέχρι σήμερα- και όχι να κοροϊδεύουμε, μπορεί και να την πάρουμε. Αν αρχίσουμε τα ίδια κόλπα να κοροϊδεύουμε το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο. Αν δεν τα καταφέρουμε, ας μην συζητήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις. Καταλάβατε φαντάζομαι…

Ράνια Καρατζαφέρη

newsbomb.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/5/11 09:44

    Το θεμα δεν ειναι οτι κοροιδευει μονο την Τροικα..Αλλα οτι κοροιδευει και τον λαο του! Αλλα ελεγε και αλλα κανει! Υπαρχουν λεφτα ειπε...αλλα δεν μας ειπε οτι αυτα τα λεφτα που υπαρχουν θα τα δωσουμε εμεις! Κλεφτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/11 11:34

    o andrianopoylos einai ths sxolhs ths thatser eleos me ton neofileleytherismo ola ta gamane kai menei o kosmos syksylos!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *