ροή ειδήσεων

Η Κλιματική Αλλαγή Επηρεάζει Αρνητικά τη Γεωργική Παραγωγή

Η κλιματική αλλαγή μειώνει την παγκόσμια παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού τουλάχιστον κατά 3% τις τελευταίες τρεις δεκαετίες...
σύμφωνα με τη νέα έρευνα, “Climate Trends and Crop Production Since 1980”, που δημοσίευσε την Παρασκευή το περιοδικό Science. Η επίπτωση στις τιμές των τροφίμων, μεταφράζεται σε αύξηση ως και 20%.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν διάφορα μοντέλα καλλιεργειών, μελετώντας τη διαφορά απόδοσης, μετά από την επίδραση της αύξησης της θερμοκρασίας και της μεταβολής των βροχοπτώσεων.

Τη χρονική περίοδο 1980-2008, η μείωση στην γεωργική παραγωγή έφθασε το 5,5% για τα σιτηρά και 3,8% για το καλαμπόκι. Αυτό ισοδυναμεί με την ετήσια συγκομιδή καλαμποκιού του Μεξικού ή τη συνολική παραγωγή σιταριού της Γαλλίας, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σιτηρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μοναδική καλλιέργεια που δεν έχει επηρεαστεί από την αλλαγή του κλίματος είναι εκείνη του ρυζιού, όπου οι νέες κλιματολογικές συνθήκες φαίνεται να ενισχύουν και να επιταχύνουν την παραγωγή του.

Η εφαρμογή νέων πρακτικών και νέων τεχνολογιών στη γεωργική παραγωγή, δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τα πρόσφατα παραδείγματα των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή σιτηρών και καλαμποκιού στη Ρωσία, την Τουρκία και το Μεξικό, είναι μια προειδοποίηση για τον μελλοντικό εφοδιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού με βασικά τρόφιμα, έχοντας σαν δεδομένο την αύξηση της θερμοκρασίας.

EnviSecurity.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *