ροή ειδήσεων

Η λέπρα επέστρεψε! Αλλοδαποί εξ ανατολής την κουβάλησαν!!

Τέσσερα κρούσματα λέπρας καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα. Η νόσος της λέπρας έχει εξαλειφθεί...
μεν στην Ελλάδα, όμως όλα δείχνουν πως με τα εκατομμύρια αλλοδαπών εξ ανατολής επανέρχεται. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, (ΚΕΕΛΠΝΟ) οι ασθενείς νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Αχαΐας.

«Οι τέσσερις περιπτώσεις λέπρας εντοπίστηκαν από τους δερματολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, αφορούν δε κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας. Οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους ασθενείς, αφενός διότι πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας, αφετέρου επειδή τα δύο εξ αυτών αφορούν μικρά παιδιά. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, η οικογένεια, που κατάγεται από αλλοδαπή χώρα, αλλά διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία 10 ετία, ταλαιπωρείτο επί μήνες με δερματολογικά συμπτώματα και λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις. Η διάγνωση της λέπρας έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κι εφόσον είχαν «εξαντληθεί» οι γιατροί της περιοχής τους.»

enimerwsi.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/5/11 11:34

    Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα αλβανικής καταγωγής με συμπτώματα λέπρας... Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη στο Νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών. Στη συνέχεια η ομάδα των επιστημόνων μετέβη και στο σπίτι της οικογένειας προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα περαιτέρω διασποράς του μυκοβακτηριδίου.

    Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Μάλιστα το ΚΕΛΠΝΟ
    ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική. Ειδικά μάλιστα μετά την χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής η πιθανότητα μετάδοσης μηδενίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/5/11 12:22

    DEN FTANEI POU SKOTONOYN KLEBOUN BIAZOYN..TORA EFERAN KAI THN LEPRA STA SPITIA MAS! ELEOS PIA NA TOYS BALETE OLOUS SE ENA TSOYBALI KAI DROMO STIS PATRIDES TOYS! NEA SPINALOGKA 8A ZISOYME!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/11 12:57

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ...ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΡΟΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ! ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/5/11 13:05

    h lepra den einai metadotikh astheneia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/5/11 13:32

    SPINALOGA SPINALOGA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/5/11 15:24

    ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ 12+57,ΝΑ ΚΟΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙ,ΑΛΟΔΑΠΟΙ,ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/5/11 17:40

    lepra den peirazei,skoulamentra na min kolisoun!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/5/11 02:59

    Paidia me kolise o alvanos filos mou ..einai METADOTIKI TELIKA..na prosexete exw kolisei olo mou to soi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/5/11 19:05

    apo pisw se kolise? den einai lepra,pisokolito legete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/5/11 20:45

    H λαθρομετανάστευση ξανάφερε την λέπρα - 400 κρούσματα στην Ελλάδα


    Η εξαφανισμένη από την Ελλάδα ασθένεια της λέπρας επιστρέφει δριμύτερη μέσω των λαθρομεταναστών και ήδη η χώρα "μετράει" 400 κρούσματα. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τέσσερα κρούσματα λέπρας έχουν κινητοποιήσει την τελευταία εβδομάδα τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Δεδομένου ότι στη χώρα μας ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατέγραφε ένα κρούσμα ανά πενταετία, ο… μαζικός αριθμός των κρουσμάτων που ανέκυψαν έχει σημάνει συναγερμό.

    Ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσαν αμέσως μόλις πιστοποίησαν την μολυσματική μεταδοτική ασθένεια το περιβάλλον, συγγενικό και φιλικό, της οικογένειας καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ειδικής εξέτασης στους μαθητές του σχολείου ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν άλλα κρούσματα.
    Στο μικροσκόπιο οι ασθενείς και το περιβάλλον τους
    Οι τέσσερις περιπτώσεις λέπρας εντοπίστηκαν από τους δερματολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, αφορούν δε κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, Αλβανούς μετανάστες. Οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους ασθενείς, αφενός διότι πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας, αφετέρου επειδή τα δύο εξ αυτών αφορούν μικρά παιδιά. Η οικογένεια, διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία 10 ετία, ταλαιπωρείτο επί μήνες με δερματολογικά συμπτώματα και λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις. Η διάγνωση της λέπρας έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κι εφόσον είχαν «εξαντληθεί» οι γιατροί της περιοχής τους.
    Επί του παρόντος οι γονείς και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο καθώς η ολοκλήρωση της θεραπείας της νόσου είναι πολύμηνη και δεν απαιτείται να γίνεται σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο θα επιστρέφουν για να επαναλαμβάνονται οι σχετικές εξετάσεις που θα δείχνουν την πορεία του βάκιλλου στον οργανισμό τους.

    Πολύμηνη θεραπεία, πολυετής η παρακολούθηση
    Η θεραπεία των λεπρών περιλαμβάνει διάφορα αντιβιοτικά που πρέπει να λαμβάνονται για μερικά χρόνια όπως η δαψόνη, η ριφαμπικίνη και η κλοφαιμίνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τον τρόπο ζωής τους, χωρίς περιορισμό. Απαιτείται όμως εξέταση των ιδίων καθώς και των οικείων τους κάθε πέντε χρόνια.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χανσενικών, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 400 χανσενικοί ασθενείς (έπασχαν από λέπρα ), οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποθεραπευτεί. Την τελευταία 20ετία καταγράφηκαν μόνο μεμονωμένα κρούσματα που αφορούσαν αλλοδαπούς, και κυρίως στην Αττική.

    Κίνδυνος εξ Ανατολών
    Η νόσος του Χάνσεν έχει εξαλειφθεί μεν στην Ελλάδα αλλά συνεχίζει να απειλεί την χώρα… εξ ανατολών. Η συχνότητα εμφάνισης της στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους υγειονομικούς φορείς της Γηραιάς ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές καταγράφονται τέσσερα κρούσματα λέπρας ανά 100.000 πληθυσμού, αριθμός που θεωρείται υψηλός δεδομένου ότι σήμερα το φαρμακευτικό οπλοστάσιο για την καταπολέμηση της λέπρας είναι εξαιρετικά ενισχυμένο και οδηγεί πάντοτε στην αντιμετώπισή της.

    Τα συμπτώματα της ασθένειας
    Η λέπρα προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της λέπρας (έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που προκαλεί τη φυματίωση) το οποίο απομονώθηκε από τον Νορβηγό επιστήμονα Γκέρχαρντ Χάνσεν το 1871. Εκατόν σαράντα χρόνια μετά οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η λοίμωξη εξελίσσεται με βραδύ ρυθμό, ότι μεταδίδεται με τις ρινικές εκκρίσεις και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου μπορεί να διαρκέσει 10 ή και 20 χρόνια. Το πρώτο ορατό σύμπτωμα της νόσου είναι η εμφάνιση ανεπαίσθητων κηλίδων στο δέρμα. Το μυκοβακτηρίδιο προσβάλλει κυρίως το δέρμα, το πρόσωπο, τα νεύρα στα άκρα, προκαλώντας εφόσον δεν αντιμετωπιστεί με φάρμακα σταδιακή σήψη των ιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/5/11 12:50

    Να δείτε στο mega "Το Νησί".Εκεί θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες!Όσο για τους Ροδίτες ,προτιμάτε το AIDS ως γνωστόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *