ροή ειδήσεων

Σχετικά με την απόπειρα κατεδάφισης του κτιρίου των πρώην Αλευρόμυλων Ρόδου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αποστολάτος Βαΐτσης κατέθεσε ερώτηση...
προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο σχετικά με τηναπόπειρα κατεδάφισης του κτιρίου των πρώην Αλευρόμυλων Ρόδου, η οποία έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απόπειρα κατεδάφισης του κτιρίου των πρώην Αλευρόμυλων Ρόδου»

Με ερώτηση μου, υπ’ αρίθμ. 13435/21-3-2011, είχε τεθεί το θέμα σχετικά με την τύχη του κτιρίου των πρώην Αλευρόμυλων Ρόδου. Στην απάντηση της ερώτησης μου αναφέρετε πως το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων δε χαρακτήρισε το κτίριο ως μνημείο. Ωστόσο, η ΚΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων έδωσε άδεια για μελλοντική αξιοποίηση αυτού του τμήματος, ενώ υπάρχει έγγραφο της Πολεοδομίας, υπ’ αρίθμ. 2369/11/5-5-2011, με το οποίο απαγορεύεται η κατεδάφιση του κεντρικού κτιρίου του συγκροτήματος Αλευρόμυλοι SAMICA στη Ρόδο. Παράλληλα, στις 6 Μαΐου 2011 θα συνεδρίαζε το αρμόδιο γεωγραφικά Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος και η Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κτιρίων για την τύχη των 73 Αλευρόμυλων. Με βάση τα παραπάνω και δεδομένου ότι στις 6 Μαΐου 2011 έγινε απόπειρα παράνομης κατεδάφισής του,
ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποια η απόφαση του αρμόδιου γεωγραφικά Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Ετοιμόρροπων ως προς το μέλλον του κτιρίου;
2. Πώς προέβη ο επιχειρηματίας στον οποίο έχει περιέλθει η ιδιοκτησία των Αλευρόμυλων στην κατεδάφιση αυτών χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας;
3. Πότε θα δοθεί οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ποια θα είναι αυτή;

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/5/11 22:06

    Φήμες φέρουν να ασκεί πίεση η Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα.
    Το θέμα έχει πάει πολύ ψηλά και νομίζω ότι ο επιχειρηματίας την πάτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/11 22:13

    Με το Δελφινι ζωης και Ελπιδας τι γινεται ρε παιδια?
    Ξεκινησε?
    Ειχε πει για Μαιο ο Μαχαιριδης!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/11 22:19

    twra o maxeridis exei alles doylies na kselaspwsei toys filoys toy.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/5/11 22:37

    άμα ασκεί πιέσεις η Ιταλία για το κτήριο, ας πληρώσει την αναπαλαίωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/5/11 22:38

    φίλη του ιδιοκτήτη δεν ειμαι - κολλητή με τον μαχαιρίδη δεν είμαι.Αλλα συγνωμη ρε γμτ οταν οι μυλοι επεφταν μόνοι τους γιατι δεν τους πηρε αυτος ο γ............ δήμος να τους κάνει εναν ακομα σκουπιδότοπο οπως την επαυλη το δημοτικό το εθνικό και αλλα πολλα;;; τώρα μας επιασε ο πονος και το κλάμα;; και ποιος πληρώνει;;; ο φεσο-δημος?? αντεεε ψυχοπονιάρηδες που ξαφνικα σας επιασε ο πονος για τον αλευρομυλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/5/11 22:44

    koritsaki m mexri twra exoyn ginei 12 meletes gia to kthrio epeidh esy den ksereis na diabazeis den shmainei oti den eginan!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/5/11 22:47

    Μήπως είσαι η τουριστριούλα ακόμα εδώ είσαι ααααα…. ωραία !!!
    Άντε ρε μαλακά δεν ντρέπεσαι να προσποίησε την γυναικούλα
    Ουστ από δω πέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/5/11 23:03

    λοιπον για παμε παλι απο την αρχη, γιατι εγω μια χαρά ξερω να διαβαζω και ελληνικά γραφω.Kαι σας ξαναγραφω γιατι τετοιος πονος;; για να κάνουμε αλλο ένα μουσειο; που δεν θα γινει ποτε; δεν λυπαστε ολααα αυτα τα κτηρια που καταρρεουν μερα με την ημερα;;; Ανώνυμε;; 12 μελετες δλδ για χιλιοστη φορα ΧΑΡΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΕΣ...αστοοοο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/5/11 23:25

    mwri toyristrioyla ante gamisoy dixasmenei prosopikothta exeis grapsei me xilia dyo onomata mia antras mia gynaika asto diaolo ksekolise epiteloys 25 xronwn eisai ante arwste ftanei des kamia tsonta nakselabikareis ligo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/5/11 23:30

    χαχαχαχα...........μα τι μαλακας που εισαι. Αυτο που με πειραζει ομως ειναι οτι εισαι και φοβερα αγραμματος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19/5/11 23:33

    kai ta 25 xronia s edw mesa ta perases???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/5/11 00:31

    Φθόνος, ζήλεια, κακία, βλακεία,ανικανότητα υπάρχουν πολλες λεξείς που τώρα ισως μερικές να μου διαφεύγουν.Τώρα τους σφίχτηκε ο κόλος τους γία το κτήριο το ετοιμόρροπο και που τό εχει ιδιώτης .Τοσά χρονία που ηταν. Δεν βλεπω τις ιδίες ευαισθησίες για αλλα κτηρια πού εχει ο δημος η το κρατος καί καταρρέουν και ασχημένουν την πολή ολα τά αλλά είναι εκ του πονηρού.Εαν ηταν τόσο ευαίσθητοι ας έγραφαν πριν οχι τωρα ,τωρα οι ευαισθησίες τους μας οδηγούν σε πονηρές σκέψεις και σε ανταγωνιστικά συμφέροντα .
    Φθόνος, ζήλεια, κακία, βλακεία,ανικανότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/5/11 01:30

    ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ ΠΙΑ.ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος20/5/11 01:31

    ολοι οι ασχετοι εδω μαζευτηκαν!!!
    δες μωρη τις μελετες και τα συνεδρια που εγιναν πριν, βοδι εσυ ποτε ενδιαφερθηκες και μας λες οτι τωρα μας επισε ο πονος ξεστραβοσου και δες τι μελετες που εγιναν μεχρι τωρα βοδι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος20/5/11 01:35

    ο 25χρονος θελει να αυτοκτινησει???? καντω να ησυχασουμε πια καμενε κατεστραμενο μεχρι ποτε ρε θα σε ταιζει η μανα σου αρχιδι αλλη δουλεια δεν εχεις ολη μερα εδω μεσα και βριζεις κομπλεξικο καμενο ρε θες ψυχιατρο καταλαβε το επιτελους και παρε τον πουλο αδερφαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/5/11 09:38

    sto pentagono pote tha pai???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/5/11 10:16

    αυτά είναι άμα πίνεις ψεκασμένο αλβανικό σμπαράλια τα νεύρα.... τσ τσ τσ...
    από: 25χρονος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/5/11 13:25

    re apo ti tha pane oi goneis s ??
    apo ton kahmo toys gia to kamari toys oyst re koprith pigene na doylepseis ligo twra poy ksekinhse h sezon troba ti skata ginetai sthn rodo lefta apo ton oyrano peftoyne ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος20/5/11 14:10

    esy poy les oti 0 25xronos den exei gomena ton eida xtes me thn nitsa toy mpakalh ths theias ths ortansias kai to kanane sto pagkaki mprosta apo to fanartzidiko toy nanta toy kofoy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος20/5/11 18:56

    Επειδή το παράνομο ή όχι κάποιας πράξης το κρίνουν τα αρμόδια δικαστήρια, νομίζω ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βαίτσης Αποστολάτος κακώς χαρακτήρισε πρόωρα, πριν την κρίση του δικαστηρίου, σαν παράνομη την όποια επέμβαση ή κατεδάφιση επιχείρησε στους «Αλευρόμυλους» στις 6-5-2011 ο ιδιοκτήτης του ακινήτου προκαταβάλλοντας ανεπίτρεπτα την κρίση του. Επίσης θέλω να καταστήσω γνωστό στον κ. βουλευτή, ότι το ΣΧΟΠ θα μπορούσε να αποφανθεί εδώ και δέκα χρόνια αν το κτίριο θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Αιγαίου διατηρητέο ή όχι κατά την διαδικασία που ο τότε ιδιοκτήτης ζήτησε την έκδοση άδειας κατεδάφισης μετά από παραπομπή που έπρεπε να γίνει τότε, από την Πολεοδομία. Το ότι προσποιείται η Πολεοδομική Υπηρεσία ότι δεν γνώριζε τότε τις διατάξεις για την παραπομπή στο ΣΧΟΠ κανένα δεν μπορούν να πείσουν , όπως κανένα δεν μπορεί να πείσει η σύμπτωση να παραπεμφθεί στο ΣΧΟΠ την 6-5-2011 ημέρα που έγινε επέμβαση στο κτίριο μετά από 10 χρόνια που θα μπορούσε να είχε παραπεμφθεί. Μάλιστα έγινε η συζήτηση στο ΣΧΟΠ χωρίς να κληθεί ο ιδιοκτήτης να εκφράσει τις απόψεις κατά παράβαση του άρθρου 20 του Συντάγματος και των νόμων. Εξάλλου τώρα δεν έχει κανένα νόημα η παραπομπή αφού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις χαρακτηρισμός ότι δεν είναι διατηρητέο από τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, υπερισχύει του όποιου άλλου χαρακτηρισμού.
    Το πρώτο ερώτημα που αφορά τις αποφάσεις του ΣΧΟΠ και της επιτροπής Ετοιμόρροπων κτιρίων προφανώς δεν αφορούν τον κ. Υπουργό Πολιτισμού αφού ήδη δεν χαρακτηρίσθηκε ως διατηρητέο με απόφαση του, ύστερα από σύμφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το δεύτερο ερώτημα έπρεπε να γίνει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου που ενήργησε, όπως δηλώνει σύμφωνα με την νομοθεσία, εάν πράγματι το κτίριο ήταν επικίνδυνα ετοιμόρροπο, προκειμένου να αποτρέψει άμεσο κίνδυνο από κατάρρευση του. Τέλος πρέπει ο κ. Υπουργός Πολιτισμού να έχει μαντικές ικανότητες για να προβλέψει πότε θα δοθεί οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ποια θα είναι, όταν μάλιστα το όλο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος20/5/11 20:33

    Έχει αναρωτηθεί κανείς ποιός ντόπιος επιχειριματίας είναι πίσω από όλλες τις ενέργειες για την μη κατεδάφιση των αλευρόμυλων?
    Δεν θα το αποκαλύψω, αλλά αρκεί να σκεφτεί κανείς ποιας μεγάλης επιχείρησης της ευρύτερης περιοχής τα συμφέροντα πλήτονται αν πέσουν οι αλευρόμυλοι και γίνει κάτι άλλο.
    Από αυτόν τον επιχειρηματία θα βρείτε και εμβάζματα σε δικηγόρους και διάφορες χρηματοδοτήσεις στα κινήματα περι μη κατεδάφισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος20/5/11 20:41

    Εκει στην ΡΟΔΟ πρεπει να τον παιζετε δεν εξηγειται διαφορετικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος20/5/11 21:12

    Ότι γουστάρουμε κάνουμε στη ΡΟΔΟ και αν δεν σου αρέσει να μην ξαναπατήσεις....ποιόα θα χάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος20/5/11 21:57

    ton papoy les den nomizw na exei tosh dynamh oso o kypriadhs?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος20/5/11 22:00

    και το σπαρταλης του κ κυπριαδη ειναι. και μη χειροτερα ποτε προλαβε ο ατυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος20/5/11 22:05

    να τους γκρεμισουν τους ομοφυλοφυλους!!! δεν τους θελουμε στα μερη μας!! εμεις ειμαστε λεβεντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος20/5/11 22:32

    Δεν θα πω ποιος, αλλά όποιος έχει κρίση και μνήμη μπορεί να καταλάβει ποιος κινείται πάντα παρασκηνιακά εμποδίζοντας και καταγγέλλοντας επίδοξους ανταγωνιστές. Οι αριστεροί που φωνάζουν παρασύρονται εύκολα διότι συνήθως έχουν μειωμένη κρίση εξυπηρετώντας μονοπωλιακά συμφέροντα παρεμποδίζοντας τον ανταγωνισμό όπου στο τέλος τέλος βλάπτεται ο καταναλωτής, δηλαδή όλοι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος20/5/11 23:56

    Να μην κρεμιστούν να ανακατασκευασθούν καιη εταιρεια να ειναι του δημοσίου για πεση χρήμα απο τα λαδώματα και τα κλεψίματα για κτήσουμε καμια βίλλα χωρις αδεια , να λειτουργήσουν ξανά με δημοσίους υπαλλήλους για παμε μπροστα τωρα να λαδωθούν πολλοί για να μην ακουστή τίποτα στον τύπο και να διοριστούν οι υπολοιποι .Εμπρός για μια Ελλάδα νεα ,το θασοκ ειναι εδω γαι να κοροιδεύει τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος21/5/11 01:21

    ποθεν εσχε δεν κανει ο κυπριαδης????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος21/5/11 01:22

    ενθα δε γραφεί και ο νομικός εκπρόσωπος ΚΥΠΡΙΑΔΗ η άλλος που άρπαξε χρήματα σιωπής ο απλός κόσμος αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι ο εν λόγο επιχειρηματίας έχει πολιτικές πλάτες και έτσι δεν γίνεται κατανοητό.... γιατί τόσοι πολιτικοί να εμπλέκονται ακόμα και ως ιδιώτες σε μια υπόθεση απλής εφαρμογής του νομού ????
    με τα λεφτά αγοράζεις συνειδήσεις αλλά όχι και λογική, τα λαμογια είναι άλλωστε αυτά που επικαλούνται την νομιμότητα ενώ οι ίδιοι παρανομούν συστηματικά χωρίς να μπορεί κανείς να τους αγγίξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *