ροή ειδήσεων

ΜΑΤ: “Μας έχουν σπάσει τα νεύρα”

Από την Κερατέα στα γήπεδα και από τα γήπεδα στις διαδηλώσεις, οι άνδρες των ΜΑΤ προσπαθούν να...
δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σχετικά με την απαράδεκτη βία που άσκησαν στις διαδηλώσεις της Τετάρτης (11/5) και όχι μόνο!

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δηλώνουν αγανακτισμένοι από τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν.

“Υπάρχει αγανάκτηση για πολλούς λόγους. Αυτή όμως δεν πρέπει να εκτονώνεται στους πολίτες”, λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, στον συντάκτη των Νέων, Στέλιο Βραδέλη.

“Δυστυχώς πολλές φορές συνάδελφοι κάτω από την πίεση των γεγονότων δεν ανταποκρίνονται στο ρόλο τους και καταφεύγουν σε άχρηστη επίδειξη βίας”, υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Γεωργίτσης, προσθέτοντας πως η εκπαίδευση στο σώμα είναι ανεπαρκής.

Από την άλλη, ο Δημήτρης, αστυνομικός των ΜΑΤ λέει στα Νέα:

“Μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Στην Κερατέα τραυματίστηκαν 36 συνάδελφοι. Άλλος με σπασμένο πόδι, άλλος με εγκαύματα στον αυχένα και το πρόσωπο από μολότοφ. Για 4 μήνες επί 12 με 18 ώρες την ημέρα φυλάγαμε δύο μηχανήματα... Και μετά πάμε στα γήπεδα. Και πάλι ξύλο. Και μετά στο Κέντρο της Αθήνας, εμάς στέλνουν να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα”.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ούτε η ηγεσία της ΕΛΑΣ ούτε το υπουργείο δεν δίνει σαφείς οδηγίες, αφού τη μια μέρα δίνουν εντολή να είναι ψύχραιμοι και την άλλοι να τηρούν σκληρή στάση.

Σε αυτό το μπάχαλο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νίκος Καραδήμας, προσθέτει τις χαμηλές οικονομικές απολαβές των ΜΑΤατζήδων.

“Ο μη καλά εκπαιδευόμενος αστυνομικός χάνει εύκολα την ψυχραιμία του. Σε αυτό προσθέστε και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστυνομικοί πλέον και οι αντιδράσεις που αυτό έχει δημιουργήσει στο Σώμα”.

Και να κλείσουμε το άρθρο λέγοντας πως ο 31χρονος διαδηλωτής, Γιάννης Καυκας, νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας...

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/5/11 22:20

    Σας εχουν σπασει τα νευρα κι εσεις...Ξυλοκοπειτε μεχρι θανατου τον κοσμακη! Ευγε! Ηθελα να εβλεπα τα παιδια σας να τα βαρανε ετσι...στο κεφαλι με το γκλοπ και κλοτσιες στο προσωπο!Δηλαδη αυτα σας εμαθαν στη σχολη? Αν δεν συμορφωνετε ο διαδηλωτης να τον σκοτωνετε! Δεν θα βαλετε ποτε μυαλο...δεν σας εγινε μαθημα ο Γρηγοροπουλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/5/11 23:59

    ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤ;ΕΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΣΟΝ ΕΓΩ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΩ ΣΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/11 01:36

    "Τρεις κι εξήντα πέρνετε
    και τον κόσμο δέρνετε"

    φώναζαν παλιά στις διαδηλώσεις. Όποιος δεν το έχει μέσα του να δέρνει κόσμο δεν πάει στα ΜΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/5/11 02:21

    ΠΑΣΟΚ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/5/11 08:58

    ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ..ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΜΑΝΙΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ....ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ!ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΥΧΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ..ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ? ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ..ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ! ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/5/11 10:44

    Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί. Στην Αστυνομία, το ίδιο.

    Δεν είναι εύκολο να είσαι αστυνομικός. Θέλει νεύρα ατσάλι και στομάχι από σίδερο. Με την απαξίωση που έχει δεχθεί το επάγγελμα αυτό, από το 1980 και μετά, ο αστυνομικός έπαψε να προκαλεί σεβασμό, αλλά έγινε........"ο μπάτσος".

    Πολλοί βρίζουμε τους......"μπάτσους", αλλά αυτούς καλούμε μόλις συμβεί κάτι.

    Και πάμε στα συμβάντα της Τετάρτης. Σε ποιους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ; Στους διαδηλωτές της ΓΣΕΕ, της ΓΕΝΟΠ, των συνδικάτων; Μήπως επιτέθηκαν σε αυτούς με την κοκκινόμαυρη σημαία, που κατέλαβαν τα Προπύλαια και κατέβασαν την γαλανόλευκη. Μήπως επιτέθηκαν σε αυτούς που τους πετούσαν μολότοφ, πέτρς, κρατούσαν τσεκούρια κλπ;

    Μήπως επιτέθηκαν στους.......γνωστούς αγνώστους, που σε κάθε διαδήλωση, τα κάνουν Γης Μαδιάμ;

    Και επειδή άκουσα κάποιον στο ραδιόφωνο προχθές, να λέει για τους αστυνομικούς διάφορα, θα ήθελα να πω ότι αστυνομικός θα γίνει το παιδί μια φτωχής οικογένειας από ένα χωριό της επαρχίας, που η ανεργία έχει φτάσει σε επίπεδα 20 - 30%.

    Οι νέοι βρίσκουν, ως διέξοδο επαγγελματικής εξασφάλισης, τις αστυνομικές ακαδημίες.

    Δυστυχώς, το Υπουργείο Προστασίας του ΠΟλίτη κάνει ένα λάθος. Τα ΜΑΤ, έπρεπε να δουν διαφορετικά σε πορείες. Το τέλος κάθε πορείας, που ΠΑΝΤΑ αποτελείται από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, να αποκόπτεται από την υπόλοιπη πορεία και να συλλαμβάνεται..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/5/11 12:31

    15/5/11 10:44 ..Σιγα φιλε μου θα βαλουμε τα κλαματα!! Μηπως θα πρεπει να ζητησουμε και συγνωμη? Οταν βλεπεις εσυ 4-5 ματατζηδες να χτυπουν με μανια και μισος μονο σε ενα σημειο του σωματος του διαδηλωτη στο κεφαλι με ροπαλιες και κλοτσιες τοτε γιατι μιλαμε? Και πες αλλου το παραμυθακι σου και βγαλε την καλαμελιτσα να λετε συνεχεια οτι σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν κακοι και καλοι...εσεις ειστε ολοι σας μετριοι και κακοι!!
    Πας να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα! Ελεος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/5/11 12:32

    Αφού δεν ξέρουμε τι αστυνομία θέλουμε τι βγαίνετε και παραπονιέστε , βάζουν κάμερες φωνάζουμε πάνε να βάλουν τάξη φωνάζουμε μας σταματάνε για έλεγχο φωνάζουμε κάνουν μπλόκο για ταχύτητα φωνάζουμε έρεε να μην έχουμε αστυνομία να τους έχουμε μόνο όταν μας τρακάρουν το αυτοκίνητο τότε, ένταξη είναι μερικές φορές υπερβολικοί αλλά αν εμείς δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε τι να κάνουν και αυτοί διαδηλώσεις να γίνονται αλλά να μπορούν να τις ελέγχουν και αφοί που τις κανουν.ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/5/11 13:04

    ΚΩΣΤΑ...σιγουρα ομως δεν θελουμε αστυνομια για να μας σκοτωνει ε? Και δεν ειναι "καμια φορα" υπερβολικοι που λες ε? Το πραγμα πια εχει παραγινει! Εγω προσωπικα επαθα σοκ οταν ειδα το βιντεο! να χτυπανε 5 Ματ μονο στο κεφαλι..Σημαδευαν μονο καφαλι το καταλαβαινεις? μιλαμε ειχαν τασεις για φονο φιλε μου!!! να του ριξουν στα ποδια ενταξει να το καταλαβω...αλλα ολοι τους στο κεφαλι? Αυτη σιγουρα την Αστυνομια δεν την θελουμε...Γιατι αυριο ισως να ειναι το παιδακι σου φιλε μου Κωστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15/5/11 13:21

    Σωστά αυτά που λες αλλά έχουμε ξεφύγει και εμείς λίγο ναι είναι υπερβολικό αυτό που κάνουν αλλά πρέπει κάποιος να δόση μια λύση δεν θα τρόμε ξύλο συνέχεια για κάτι που το δικαιούμαστε έχω φαί και εγώ καμία δυο από αυτούς και ξέρω τι γίνετε εκεί μέσα χαμός τώρα είμαι στη ρόδο λόγο δουλείας και δεν ήμουν εκεί ,κάτι πρέπει να γίνει ποιος θα βρει τι λύση όμως.ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος15/5/11 16:22

    OLOI OI KOBLEXIKOI KONTOI XONTROI PANE STA MAT GIA NA DERNOUN NOMIMA KAI SYGATAVATIKA. GIA MILA SE ENA APO AYTOUS NA DEIS OTI DEN KSEROUN OUTE NA EKFRAZONTAI TA GOUROUNIA. ANARWTIEME TI TOUS MATHENOUN STIN SXOLH , NA VARANE MONO.
    OLOI MAGES PISW APO ENA KRANOS KAI MIA STOLH KAI XWRIS AYTA KRATANE ANWNYMIA MIN FANE KSYLO APO KANENA ANTHRWPAKI POU THA TOUS VREI STON DROMO. ALLA DEN EINAI ETSI KAI DEN PAEI ETSI NA VARANE PITSIRIKADES KAI NA TOUS PROKALOUN MONIMES VLAVES SE OLO TOUS TO SWMA.
    EILIKRINA GIATI KANEIS DEN LEEI TI EINAI? KAI GIATI TOUS KRYVOUN KAI TOUS ALAZOUN KATHE 6 MHNES MEROS. APLA FOVOUNTAI TA KOLOPAIDA POU THAPREPE NA NTREPONTIA OI GONEIS TOUS NA LENE OTI EXOUN ADRES GIATI POLY APLA EXOUN GYNEKES ME STOLH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/5/11 20:48

    Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, ποιο πρέπει να είναι το έργο των ΜΑΤ; Να τρώνε τις πέτρες και τις μολότωφ από τους αλήτες; Να πηγαίνου στο νοσοκομείο με κατάγματα και σοβαρά εγκαύματα;

    Δε λέω, μεγάλο λάθος που χτύπησαν τον αντιεξουσιαστή στο κεφάλι.

    Αλλά, ποιος ο ρόλος των ΜΑΤ, όταν δέχονται βροχή πετρών και μολότωφ από τους αναρχικούς και τους αντιεξουσιαστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *