ροή ειδήσεων

Αλευρόμυλοι

Επιτέλους, οι αστόχαστοι κουλτουριάρηδες και κάποιοι ομφαλοσκόποι δήθεν αριστεροί-σωτήρες, ας αναλογιστούν ότι... η ζωή υπόκειται και στους νόμους της διακρίσεως. Ο χώρος στον Ζέφυρο επιβάλλεται να αποτελέσει την νεοροδιακή άποψη για τη δημόσια, σύγχρονη αρχιτεκτονική μέσω συνολικών σχεδιασμών και επεμβάσεων σέ όλη αυτήν την ζώνη: μοναδική ευκαιρία. Το κατεστραμμένο αυτό κτήριο και με τοιδιοκτησικαό καθεστώς που το χαρακτηρίζει έναν δρόμο μόνον έχει: της ! κάθαρσής του. Η ιστορία κύριοι συνεχίζεταικαι η ζωή επιβάλλεται να ασχοληθεί σοβαρά για το τώρα και για το αύριο. Ο χώρος αυτός δεν σηκώνει πλέον αυτό το κουφάρι- τερατόμορφο αισθητικά κτήριο-λειτουργικό για μια άλλη εποχή και αξιόλογο-. Τώρα με ρεαλισμό και φρόνηση ας αλλάξουμε την μιζέρια του Ζέφυρου και ας προτείνουμε επιτέλους την αισθητική πολυτέλεια για την περιοχή. Η Ρόδος αξίζει άλλες, υψιπετείς αντιλήψεις. Ιστορία έχουμε τεράστια, πολυπληθώς εκφρασμένη αρχιτεκτονικά. Οι αλευρόμυλοι, ας καταγραφούν στην μνήμη μας και στην ιστορική επιστήμη και ας προχωρήσουμε! για ένα σύγχρονο παραλιακό μέτωπο κεκαθαρμένο απο το παλαιό βιομηχανικό του στίγμα. Ας αναδειχθούν τα δύο υπέροχα αρχιτεκτονικά μνημεία: το ιταλικό σφαγείο και το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Αρκετά! Ας σταματήσουν κάποιοι το πλιάτσικο και την καπηλεία μεγαλοφάνταστων ιδεών, πλην καταστροφικών και ανεφάρμοστων.Τολμήστε φοβηματίες μικροπολιτικοί του Δήμου, και της Περιφέρειας,άτολμοι της πολεοδομίας, και επιβάλλετε το νόμιμο, το σώφρον και το ρεαλιστικό. Απαλλαγείτε ΑΠΌ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΈΣ ΣΑς ΦΟΒΊΕΣ ΚΑΙ ΓΡΆΨΤΕ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ.Α! ντιγράψτε τουλάχιστον τις αισθητικές συμπεριφορές της Ιταλοκρατίας-ατυχής όρος- και κατανοήστε ότι η υψηλή αισθητική του δημοσίου χώρου ορίζει, καθορίζει, προσδιορίζει και την αισθητική του εσωτερικού κόσμου των ζώντων εν αυτώ.
Γίνετε επιτέλους υπεύθυνοι και ασκήστε επωφελή αγωγή στον υπέροχο κόσμο που ζει στην Ρόδο!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/5/11 12:11

    Ακριβώς πολύ σωστά το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ καθορίζει, προσδιορίζει και την αισθητική του εσωτερικού κόσμου των ζώντων εν αυτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/5/11 12:28

    poli fobamai oti afto pou prokeitai na ktistei sti thesh tu tha einai polu, ma polu xeirotero, den uparxei axiologh sugxroni arxitektonikh sthn ellada poso mallon sti rodo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/5/11 12:43

    Μα τι μα λες τώρα, αν κάτι λειτούργει σωστά είναι η επιτροπή αξιολόγησης, είναι μεγάλα κεφάλια, φαντάσου ότι σχεδόν όλα όσα υπέγραψαν είναι αντιγραφή των αλευρομύλων, όποτε αναγκαστικά έπρεπε να δώσουν μάχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/5/11 13:11

    Ο αναγνώστης που τόσο πολύ κόπτεται για ολοκληρωμένο σχεδιασμό, επιθυμεί την κατεδάφιση του αλευρόμυλου, τη στιγμή που είναι γνωστό πως ο επιχειρηματίας πρόκειται απλώς να διαιρέσει το οικόπεδο και να το μοσχοπουλήσει, χαρίζοντας στην περιοχή μερικά ακόμα αρχιτεκτονικό θαύματα από αυτά που ο Τιμόθεος Παρασκευάς και οι όμοια του μας έχουν χαρίσει τόσα χρόνια. Μιλάτε για αισθητική....Ιταλικός ρασιοναλισμός εναντίον αισθητικής Τιμόθεου και Κυπριάδη...
    Αυτός που κόπτεται για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της πόλης δε μπορεί να λέει πως η περιοχή πρέπει να καθαρίσει το παλιό βιομηχανικό της στίγμα. Αντιθέτως, η όποια ανάπλαση οφείλει να το λάβει υπόψη της και φυσικά δε μπορεί να εξαιρεθεί από αυτήν το σημαντικότερο προπολεμικό βιομηχανικό κτίριο της περιοχής, που είναι ο Αλευρόμυλος (η ΔΕΗ ανήκει στη δεκαετία του '50, ενώ τα σφαγεία δε συνιστούν βιομηχανική μονάδα).
    Ορισμένοι λένε πως ο Αλευρόμυλος είναι κουφάρι. Ένας επιστήμονας μηχανικός γνωρίζει πολύ καλά πως το κτίριο είναι εύκολα επισκευάσιμο αν και οι ζημιές που υπέστη το κτίριο από τις παράνομες ενέργειες του ιδιοκτήτη του είναι αρκετά σοβαρές.
    Επιπλέον, το κτίριο είναι στο δρόμο της κήρυξής του ως διατηρητέο από το ΥΠΕΚΑ, βάσει της νόμιμης διαδικασίας (όσα κι αν λέει ο αδαής και αγράμματος Παρασκευάς). Συνεπώς, ο ιδιώτης μπορεί να διεκδικήσει από το κράτος οποιαδήποτε αποζημίωση, αλλά δε δικαιούται να κατεδαφίσει. Αν το κάνει, τότε ο νόμος είναι σαφής: Αποκατάσταση στην αρχική μορφή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/11 13:33

    Ριχτε τον αλευρομυλο και ανοιχτε μπ**ρδελα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/5/11 13:35

    Κύριε [13.11]
    Ανεξαρτήτως του αν τα όσα ανωτέρω λέτε ευσταθούν ή όχι ,κτίριο είναι ή διατηρητέο ή δεν είναι .
    Αν δεν είναι ,δεν είναι .Αρα μπορεί να το κατεδαφίσει .Αν πάλι είναι δεν μπορεί .
    Ομως δεν μπορούμε να πούμε ότι περίμενε να καταστραφείς οικονομικά μέχρι το δημόσιο να σε αποζημιώσει .Κύριοι ζούμε στην ΕΕ όχι στην Ουγκάντα ή στην Ρωσσία του Στάλιν .
    Ενας ανώνυμος σκεπτόμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/5/11 13:47

    Αυτός ο φόβος για οτιδήποτε καινούριο μας έχει φτάσει εδώ που φτάσαμε.Ο φόβος πως το καινούριο θα είναι και χειρότερο. Όταν έχεις αγγίξει πάτο οι πιθανότητες οποιασδήποτε αλλαγής είναι με το μέρος σου. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η μιζέρια που πάει το νησί μας πίσω και ας υποδεχτούμε με χαμόγελο τις αλλαγές γιατί εδώ που φτάσαμε μόνο για καλό μπορεί να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος7/5/11 13:54

    Ο φόβος ότι το καινούργιο θα είναι και χειρότερο είναι δικαιολογημένος, μήπως άλλαξε και τίποτα, σε αυτό το κράτος , την έννοια του πάτου και τη βλέπουμε και τη βιώνουμε καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος7/5/11 14:05

    Κύριε "ανώνυμε σκεπτόμενε" (13:35) ίσως έχετε ελλιπή ενημέρωση, πράγμα θεμιτό.
    Ένα κτίριο κρίνεται διατηρητέο είτε από το Υπουργείο Πολιτισμού είτε από το υπουργείο περιβάλλοντος. Το ΥΠ.ΠΟ. έλαβε απόφαση μη χαρακτηρισμού ως μνημείο πρόσφατα (η απόφαση είναι σκανδαλώδης καθώς οι εισηγήσεις ήταν θετικές, αλλά να μην το εξετάσουμε). Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (όχι το ΚΑΣ όπως λέει ο απίθανος Παρασκευάς) παρέπεμψε για κατεδάφιση στην Πολεοδομία. Αυτή για να δώσει άδεια κατεδάφισης σε έναν ιδιώτη, αν το κτίριο είναι παλιότερο του '60 πρέπει να στείλει το φάκελο στο ΣΧΟΠ. Αν αυτό κρίνει, βάσει των σχετικών διατάξεων πως πρόκειται για σημαντικό κτίριο, το προωθεί στο υπουργείο περιβάλλοντος για να το χαρακτηρίσει ως "παραδοσιακό". Εκεί είμαστε σήμερα. Το κράτος δεν παρανόμησε, αλλά καθυστέρησε (όπως εξάλλου κάνει πάντα και ως πολίτες θα πρέπει να δούμε στα σοβαρά το γιατί)
    Γνωρίζετε πολύ καλά πάντως πως δε βιώνει τις καθυστερήσεις μόνο ο Κυπριάδης, αλλά όλοι μας σε κάθε μας βήμα. Δε θέλω να μπω τώρα σε αυτό, γιατί ο Κυπριάδης γνώριζε πολύ καλά τι ακίνητο αγόραζε (αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έκανε διαδοχικές αιτήσεις χαρακτηρισμού ακόμα και μετά την πυρκαγιά) στον πλειστηριασμό το 2006 - έχει εμπειρία από ακίνητα και δε μπορεί να μη γνώριζε τι τραβάει ο κάθε κακομοίρης στη χώρα μας που οφείλει τα πάντα στον πολιτισμό της αλλά επενδύει ελάχιστα; Από την άλλη, μια σημαντικότατη πηγή καθυστερήσεων ήταν η ίδια η πυρκαγιά του 2008 λίγες μόλις μέρες πριν τη συνεδρίαση του ΚΣΝΜ για το χαρακτηρισμό του ως μνημείου. Εδώ δεν εξετάζω ποιος έβαλε την πυρκαγιά και το αν ο ιδιώτης δεν προστάτευσε ως όφειλε την ιδιοκτησία του, αλλά εν μέρει εξηγώ γιατί η διαδικασία στο ΥΠΠΟ κράτησε τόσο πολύ: απλά ο φάκελος που είχε σταλεί, μετά την πυρκαγιά γύρισε πίσω στη Ρόδο για να συμπληρωθεί με τα νέα δεδομένα. Από τότε βέβαια πέρασαν από τότε 2,5 χρόνια...αλλά τι να πεις για αυτό το κράτος...εδώ ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η προανάκριση για την πυρκαγιά σε τόσο διάστημα...
    Κλείνοντας, να κάνω δύο σχόλια:
    1) Τα ιστορικά κτίρια διατηρούνται με τέτοιες διαδικασίες στην Ε.Ε. και όχι στην Ουγκάντα που δε μένει τίποτα όρθιο, όπως και στα μέρη μας.
    2) Ο Κυπριάδης δεν καταστρέφεται οικονομικά από τον αλευρόμυλο, αλλά από την οικονομική κρίση η οποία σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με την τεράστια πιστωτική επέκταση των τραπεζών, της οποίας θύμα έπεσε και αυτός ο αφελής κατά τ'άλλα ρόδιος μεγιστάνας. Αν θέλει να ξελασπώσει μερικώς μέσω του αλευρόμυλου, προσωπικά δε θα με έβρισκε σύμφωνο, πολύ περισσότερο που δεν έχει το νόμο με το μέρος του. Γι αυτό εξάλλου χθες, από πανικό, κινήθηκε στη δημιουργία τετελεσμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος7/5/11 14:27

    Εσείς δηλαδή που είστε τόσο πληροφορημένος μπορείτε να μας δώσετε και την έννοια του κράτους, έχουμε εσφαλμένη εντύπωση.
    Μήπως στην Ουγκάντα έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη από εμάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος7/5/11 14:36

    Κατά τη δεκαετία του '70 η δικτατορία σχεδίαζε το πέρασμα κύριων οδικών αρτηριών μέσα από την Παλιά Πόλη και τη δημιουργία οικοδομικών τετραγώνων. Κάποιοι "αντιδραστικοί" το σταμάτησαν και πέτυχαν το χαρακτηρισμό της ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.
    Την ίδια εποχή βγήκε άδεια κατεδάφισης για το ΕΛΛΗ, ενώ ακόμα υπάρχουν τα βασιλικά διατάγματα για την κατεδάφιση των ιταλικών κτιρίων του Μαντρακίου. Ευτυχώς θα έλεγα εγώ κάποιοι τους πρόλαβαν.
    Το 1978 ο Καραμανλής ήρθε στη Ρόδο ανακοινώνοντας την επικείμενη κατεδάφιση του ξενοδοχείου των ΡΟΔΩΝ για την κατασκευή σύγχρονου ξενοδοχείου. Κάποιοι αντιαναπτυξιακοί τύποι κινητοποιήθηκαν και πέτυχαν τη διατήρησή του.
    Το θέμα δεν είναι αν φοβάται κανείς την αλλαγή. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Αυτοί που μιλούν για "αλλαγή" και "ανάπτυξη", μιλούν για τη διατήρηση με τους ίδιους όρους της καταστροφικής τους δραστηριότητας. Και οι δουλειές που προσφέρουν; Των 700 ευρώ το μέγιστο...αυτή είναι η ανάπτυξή τους. Από την άλλη υπάρχει η αλλαγή που γίνεται με σχέδιο, με έμπνευση και σεβασμό στη μνήμη. Αυτό το είδος στην Ελλάδα, και ειδικά στη Ρόδο δεν το έχουμε.
    Η περιοχή Κόβα έχει τρομερές δυνατότητες ανάπλασης και μια θετική αλλαγή θα περιλάμβανε μεγάλους πεζόδρομους, πράσινο, χώρους αναψυχής για όλους και ορισμένα καλά σχεδιασμένα κτίρια. Κάτι μου λέει πως οι επιχειρηματίες μας δεν έχουν κάτι τέτοιο στο μυαλό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος7/5/11 15:01

    Apolita swstos o 14.36 se ola poy exei pei, eytixws yparxoyn kai tetioi sthn rodo giati arxisa na anhsixw
    Kala ta les mhn toys afisete na to kanoyn sas parakalw poli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/5/11 15:09

    ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΕΣ!! ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ!! ΟΥΣΤΤ ΡΕ ΚΑΤΙΝΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/5/11 15:12

    Αγαπητέ κύριε 14:27,
    εσείς που ρωτάτε για το κράτος της Ουγκάντα, σας παραπέμπω στα στοιχεία που δίνει η CIA. Θα διαπιστώσετε πως πέρσι είχε ανάπτυξη 5,8% (πρόπερσι 7,2% και πριν 2 χρόνια 8,7%), ενώ η Ελλάδα -4,8% (θέση 212 πάνω από την Αϊτή). Βέβαια όσον αφορά το κατά κεφαλή ΑΕΠ το πράγμα αλλάζει, γιατί η Ουγκάντα είναι στη θέση 205 με $1.200, ενώ η Ελλάδα στη θέση 45 με $30.200.
    Σας λέω λοιπόν πως σε χώρες με πολύ χαμηλό ΑΕΠ, οι οποίες μάλιστα κυβερνιούνται από διεφθαρμένες ελίτ, ο έχων χρήμα κάνει ό,τι θέλει και ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα στην κυριολεξία. Στις χώρες με υψηλό ΑΕΠ, οι άνθρωποι παίρνουν σύνταξη, έχουν φαγητό να φάνε, ελέγχουν τους πολιτικούς τους, νοιάζονται για τη μόρφωσή τους και φροντίζουν τη διατήρηση της μνήμης και της κληρονομιάς τους. Οι κοινωνίες τους το έχουν επιβάλει στα κράτη τους. Έτσι είναι στη Γερμανία, την Ελβετία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία και οι ΗΠΑ βέβαια κλπ. Όποιος πάει ένα ταξίδι (και δεν περιοριστεί στα διάφορα Mall, αλλά περπατήσει και λίγο), θα διαπιστώσει πως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Θα βαρεθεί να βλέπει SAMICA ως σημεία αναφοράς.
    Η Ελλάδα που είναι μέση και αρκετά προς τα πάνω όσον αφορά το ΑΕΠ (αλλά με δείκτη διαφθοράς ιδιαίτερα υψηλό) διαθέτει το είδος καταστροφικός εργολάβος-μηχανικός-επιχειρηματίας, όσο πάει το τετραγωνικό. Αυτός έχει μάθει να επικαλείται την ανάπτυξη για να κάνει τη δουλίτσα του. Αυτό είναι φαινόμενο Ουγκάντας σε συσκευασία Ευρώπης.

    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος7/5/11 16:30

    bravo soy kai pali 15.12
    tvra omvs ti ginetai tha to sosoyme??
    kai an to riksei tha mporei na ktisei afoy exei apo katv symantika arxaia (iero isidas)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος7/5/11 17:33

    Eilikrina paidia os nea sto nisi kai mi gnorizontas isos tin istoria tou topou (opos alloste kai oi perissoteroi touristes pou episkeptontai tin perioxi sas) kanontas tis protes meres mou sto nisi volta stin poli emeina anaudi apo tin asximia tis perioxis tou Zefyrou. Nai ontos itan meros tis viomixanikis perioxis k tis istorias tis polis alla parola auta ena asximo meros!!!! Ego de gnorizo apo topika sumferonta k ta sunafi alla os atomo ektos tou xorou kai me mia pio antikeimeniki matia ofeilo na sumfoniso me ton arthografo....os mouseia ofeiloume na kratame ktiria pou prosdidoun aigli ston topo mas k oxi ektromata mias allis epoxis.Sumfono loipon apoluta oti i perioxi tou Zefyrou xreiazetai epanasxediasmo oste na provlithei o neoellinikos politismos pou ontos uparxei....arkei na ton afisoume na anaptuxthei k na min ton pnixoume pali logo sumferonton kai anaxronistikon antilipseon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/5/11 17:57

    anaxronistikh einai h antilipsi gremizw oti brw. ta idia legane kapote k gia ton purgo tu aifel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος7/5/11 18:15

    o 17.33 einai o arthografos poy alloste exei grapsei kai ta misa sxolia,
    re den drepese na kaneis kai thn toyristria ... ( apodeiksh oi epanalambanomenes ekfraseis kai to pagiomeno sygrafiko yfofos...)
    thn perioxh den thn lene zefyros alla coba
    kai ase tis malakies me tis toyristries mias kai o allos(15.12) se tapose kanonika, boylose to loipon kai kane kati allo kamene..... xa xa xa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/5/11 20:07

    Oταν το κράτος μας ειναι χρεωκοποιμένω ανίκανο διαφθαρμένω μέχρι το μεδούλη . Δεν μπορει να κάνει τιποτα για εμας τους περισσότερους να μας προστατεύση . Αφού δεν μπορει να συντηρησει να προστατεύση τα ειδη υπαρχωντα ακινητα που ειδη εχει. Το να ασχολείται και εμεις μαζι με ενος ιδιώτη το ακίνητο για το τι θα το κανει αυτο το βρίσκω ανήθικο και εκ του πονηρού το δήθεν υποκριτικό ενδιαφερων σας για το ακινητο.Ολοι εσεις που δηθεν ενδιαφερεστε γι' αυτο ακινητο δεν σας ειδα να κανετε τιποτα για αλλα ακινητα που ειχει το κρατος και βρίσκονται υπο διάλυση.Αυριο με το ιδιο τροπο μπορει να ερθουν στο σπιτι σας στην περιουσια σας και να κανουν ακριβως το ιδιο.Τοτε εσας ολους θα ηθελα να σας εβλεπα απο μια μερια. Ααα τότε τα πραγματα θα ειναι διαφορετικά.Στο θερμαι μεχρη το λιμεναρχειο στείλανε και δεν ξερω τι αλλο ακομη περασε ο άνθρωπος.Ουστ ρε υποκριτές κοπρίτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος7/5/11 21:14

    ¨Στην ΛΕΜΕΣΟ στην Κυπρο διατηρησαν τους παλιους χαρουπομηλους και τους εκαναν μουσειο μαζι με εστιατορια και καφετεριες.Διατηρησαν παλιες οινοβιομηχανιες του 1870 και τωρα θα αναπαλαιωσουν το παλιο φουγαρο με τους φουρνους του κεραμειου που θα κατεδαφιστει ενα αλλο μερος του για την καινουργια μαρινα.Θελω να πω οταν υπαρχουν κεφαλαια μαζι με οραμα γινονται θαυματα αλλα που εδω στην Ροδο για τετοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος7/5/11 21:28

    Μαριε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος7/5/11 22:06

    Ο κύριος στο 20:07 που μας λέει κοπρίτες ίσως να μη γνωρίζει πως και για να γκρεμίσει το ίδιο του το σπίτι πρέπει να πάρει άδεια από την πολεοδομία. Αν μάλιστα το σπίτι είναι παλιό και χαρακτηρίζεται ως σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο, θα περάσει την ίδια και πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία με τον κύριο Κυπριάδη. Αυτή η άγνοια του νόμου δεν τιμάει τον κύριο 20:07, γιατί αν δε γνωρίζει τα βασικά πώς βγαίνει και αξιώνει να εκφράσει γνώμη;
    Λοιπόν, αυτός ο επιχειρηματίας, όπως κάθε ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και αν πραγματικά ενδιαφερόταν να διατηρήσει το κτίριο όπως έλεγε τόσα χρόνια θα είχε με το μέρος του και την επιστημονική κοινότητα, η οποία συστηματικά παρουσιάζει το κτίριο αυτό σε πανελλήνια συνέδρια, ακριβώς επειδή αναγνώριζε τη σημασία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος7/5/11 22:09

    20,07 πρέπει να ξέρεις πως στην Ρόδο υπάρχουν πολίτες που ήδη δεν μπορούν να διαχειριστούν τη περιουσία τους όπως αυτοί νομίζουν, είναι οι κάτοικοι της παλιάς πόλης είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Το σπίτι μου δεν είναι μνημείο αλλά δεν μπορείς να το αποσπάσεις από το σύνολο του οικισμού και εγώ θα μπορούσα να κτίσω μια ωραία πολυκατοικία μιας και είμαι και στην πλατεία δίπλα αλλά δεν το κάνω και έχω συμβιβαστεί με αυτό.....
    Εγώ μέχρι τώρα δεν έχω φιληθεί από αυτό αλλά είναι σίγουρα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου η οικονομικός ακρωτηριασμός της περιουσίας μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος7/5/11 22:16

    Προς Ανωνυμο 14:36

    Είσαι ανιστόρητος.
    Λες ψευτιές και παραπλανάς τον κόσμο επίτηδες.
    Το σχέδιο να κοπει η Παλιά Πόλη στα τέσσερα για να παιρνουν τα λεωφορεια και τα αυτοκινητα , ήταν ένα απίστευτο σχέδιο που είχε προτείνει προεκλογικά ο Μιχαήλ Πετρίδης, δήμαρχος πριν από το 1967. Για ποια δικατορια μιλας; Επί δικτατοριας δήμαρχος ήταν ο Βρούχος.
    Η δικτατορία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλιά Πόλη - και αυτο το μέτρο το τηρησαν και ολες οι αλλες θητείες των δημαρχων στη Ροδο μετα την μεταπολιτευση εως και σημερα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων έγινε για να προστατευθεί η Μεσαιωνική Πόλη και να αυξηθεί η εμπορική κίνηση.
    Αλλα φορα να ξερεις τι γραφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος7/5/11 22:56

    Αγαπητοι μου συμπολιτες συντροφοι.Εχω μια ολοκληρωμενη προταση για τους περιφημους αλευρομυλους παρακαλω την προσοχη σας.Πρωτον πρεπει να βρουμε την χρηση γιατι ειναι λιγο δυσκολο τι να κανεις ενα Συλο γιατι περι αυτου προκειτε προτεινω λοιπον να γινη οικογενειακος ταφος του Κυπριαδη κατι σαν τις πυραμιδες να εχουμε να δειχνουμε.Δευτερο εχω λυση για το οικονομικο που θα βρουμε το χρημα.Να συληφθη ο Κυπριαδης και η οικογενεια του για τα εγκληματα που διεπραξαν κατι θα βρουμε εκει θα κολησουμε και θα δημευθη η περιουσια τους για να λυσουμε και το οικονομικο.Τριτο αφου τελειωσουμε το εργο θα τους εκτελουμε για να ησυχασουμε αλλα να εχουμε να βαλουμε και κατι στην Πυραμιδα.Εγω αναλαμβανω την εκτελη τους για να γραφτη το ονομα εκει μπροστα για να μεινω και εγω στην ιστορια σαν εθνικος εθεργετης .Ο ανεκδιηγητος οπως ολοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος7/5/11 23:00

    Προς Ανώνυμο 22:28

    Έχεις δίκιο. Η μεσαιωνική πόλη κηρύχθηκε ως μνημείο το 1960 και το ρυμοτομικό θεσπίστηκε το 1961, συνεπώς πολύ πριν τη χούντα δηλαδή. Αυτό προέβλεπε διαπλατύνσεις δρόμων στην μεσαιωνική πόλη για τη διέλευση αυτοκινήτων και λεωφορείων...η γνώμη σου για αυτό μάλλον ταιριάζει με αυτήν των εκατοντάδων οδηγών που επιλέγουν τη μεσαιωνική πόλη για το παρκάρισμά τους.
    Επί χούντας έγινε το σχέδιο Δοξιάδη, με αρκετά θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία, το οποίου βέβαια οι τοπικοί αναπτυξιακοί παραγοντίσκοι, επιχειρηματίες και πολιτικοί του άλλαξαν τα φώτα.
    Όπως και να 'χει, οι δεκαετίες '60 και '70 συνδέονται με την έκρηξη του τουρισμού, αλλά και με την καταστροφή της πόλης, πράγμα που εμφανώς δείχνει τη συσχέτιση μεταξύ των δύο.
    Εν πάσει περιπτώσει, το πρόβλημά σου είναι η χρονική τοποθέτηση του ζητήματος ή η ουσία;

    Τέλος, για την ιστορία, στο Ροδίνι υπήρχε ένα υπέροχο ιταλικό κτιριάκι όπου η νεολαία πήγαινε για χορό και διασκέδαση, αλλά η αναπτυξιακή χούντα το κατεδάφισε για να οικοδομήσει το γνωστό έκτρωμα. Χρειάστηκε βέβαια στον 21ο αιώνα μια Μαντικού για να ολοκληρώσει αυτό το έργο, δίνοντας στον περιβάλλοντα χώρο την αισθητική ξενοδοχείου 2 αστέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος7/5/11 23:04

    Ωραια ιδεα φιλε.Αν σε βοηθησω θα γραφτη και το δικο ονομα.Ο πατριωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος7/5/11 23:08

    Και το δικο φιλε με κεφαλαια Ο ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος7/5/11 23:14

    22:56
    Παρακάμπτοντας τις σχετικές σαχλαμάρες που γράφεις, στο ερώτημα τι μπορεί να γίνει ένα σιλό, θα σου απαντούσε ο ίδιος ο Κυρπιάδης, ο οποίος έχει στα χέρια του μελέτη μετατροπής του κτιρίου σε πολυτελές ξενοδοχείο (με αυτή τη μελέτη κατέθεσε αίτηση για κήρυξη). Αλλά αν ψάξεις στο gοogle θα βρεις και άλλες επιλογές, όπως θέατρα, πολυχώροι, εκθέσεις, μουσεία, καφέ και πολλά ακόμα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες. Αν δεν έχει λεφτά, θα πρέπει να βρει αγοραστές για το κτίριο και όχι για το οικόπεδο, γιατί εφόσον καλώς εχόντων των πραγμάτων, χαρακτηριστεί από το ΥΠΕΚΑ δε θα επιτρέπεται η κατεδάφισή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος7/5/11 23:14

    προς Ανωνυμο 20:28

    Ξερεις τι με ενοχλει;
    Οτι πεταμε μια κουβεντα κι αμα πιασει - επιασε.
    Αμα δεν πιασει, με ενα " εχεις δικιο" εχουμε καθαρισει..
    Αμα δεν σου απαντουσα, θα εμενε ο κοσμος με λαθος αεντυπωσεις που εσυ θελεις να αφηνεις. Εχεις κανεναν λογο να παραπλανεις οσους δεν ξερουν λεπτομερειες;

    να ξερεις οτι ακομα και δικιο να λες να οτι εχεις για το θεμα των αλευρομυλων, με κατι τετοια ψεμματακια το χανεις!
    ανοητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος7/5/11 23:16

    το παραπανω σχολιο δεν πηαγινε στον Ανωνυμο 22:28,
    Πηγαινε στον Ανωνυμο 23:00

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος7/5/11 23:20

    Το ανεγκέφαλος ΦΑΣΙΣΤΑΣ πού θα γραφτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος7/5/11 23:24

    23:14
    Κανένα λόγο. Απλά βιασύνη. Αλλά φαίνεται σα να θίχτηκες προσωπικά για την προσβολή της χούντας και μιλάς με αγένεια που δε συμβαδίζει με την ανατροφή σου. Δεν είναι ώρα να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος7/5/11 23:41

    ανωνυμε 23:20
    εσυ παντως εισαι ο ανεγκεφαλος ψευτης
    εσυ δηλαδη εισαι ενας δημοκρατης ψευτης;

    ανωνυμε 23:24
    η βιασυνη φαινεται , η κακεντρεχεια επισης φαινεται.
    δεν ξερω για την ανατροφη σου γιατι δε σε ξερω και δεν εχω κεφι να σε γνωρισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος7/5/11 23:52

    23:41
    ούτε εγώ εσένα. Αλλά όπως και να 'χει με το χρονολόγιο των ρυθμιστικών σχεδίων που πράγματι έκανα λάθος και όπως είδες το παραδέχτηκα (αλλά εσύ αναγνωρίζεις την κακεντρέχεια από μακριά, τι να πούμε τώρα), δε θεώρησα σημαντικό εκείνη τη στιγμή να το τσεκάρω, ακριβώς επειδή η περίοδος της χούντας συνδέεται ουσιαστικά με την καταστροφή της πόλης της Ρόδου. Καλά έκανες που με διόρθωσες έστω και αγενάστατα, αλλά όπως είπα και παραπάνω, δεν είναι θέμα συζήτησης εδώ ο οικονομικός και πολεοδομικός ρόλος της χούντας για τον οποίον προφανώς έχουμε τελείως διαφορετική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος7/5/11 23:57

    23:52
    πώς ξερεις την αποψη μου; την ειπα;
    στο ψεμμα σου αναφερθηκα.
    και καλα εκανες και το παραδεχτηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος8/5/11 00:00

    Ποιος μπορει να μου λυση καποες αποριες.Πρωτον ενα ιδιωτικο κτιριο αν χαρακτηρισθη διατηρητεο ποιος θα βαλη τα χρηματα για να υλοποιηθη η αποφαση αν δεν το επιθυμη ο ιδιοκτητης.Δευτερο αν ενα ιδιωτικο κτιριο προταθη για διατηρετεο και δεν χαρακτησθη αλλα οπως στην συγκεκρημενη περιπτωση εμεις ο λαος επιμενουμε ποιο μπορει να ειναι το αποτελεσμα.Τριτο γνωριζει κανεις να μου θυμηση καποια περιπτωση που ιδιωτικο κτιριο χαρακτηρισθηκε διατηρετεο και αποζημειωθηκε και αν ναι με ποια διαδικασια γιατι εγω η μονη περιπτωση θυμαμαι ειναι του συντροφου Βαγγελη Παυλιδη του σκιτσογραφου με περιπου 200.000.000 εκ δρχ τοτε απο τον υποστηριζομενο απο τον συνασπισμο νομαρχη συντροφο Σαββα Καραγιανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος8/5/11 00:03

    ανωνυμε 00.00

    ε γινε κι εσυ συντροφος ντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος8/5/11 00:07

    ναι, κι εγώ παραδέχτηκα το λάθος μου, όχι το ψέμα μου, πράγμα που έχει διαφορά. Προσπαθείς να στοιχειοθετήσεις αυτή την κατηγορία για να αδυνατήσεις τα λοιπά επιχειρήματα, πράγμα δικηγορίστικο, αλλά όχι σοβαρό.
    Όσον αφορά την άποψή σου για τη χούντα, απλά την υποψιάζομαι, χάρη στην εξαιρετική σου ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Άλλος θα με εγκαλούσε να διορθώσω το σφάλμα μου. Εσύ πιστεύεις πως παραπλανώ ένα κοινό, που καθώς φαίνεται (με τη δική σου λογική) αναπολεί τον Παπαδόπουλο και τον Παττακό, ή μήπως επειδή δεν αποδίδονται τα εύσημα για την υιοθέτηση αυτής της φοβερής λύσης στον Πετρίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος8/5/11 00:11

    00:07
    τι σχεση εχουνε ολα αυτα που λες; ο,τι δεν ειναι αληθινο ειναι ψεμμα. και ειχα μια σκασιλα για ολους αυτους που λες.
    κι εδω που τα λεμε, λιγο ακομα και θα μας πεις οτι συγγενευεις με αυτους που εχτισαν τους μυλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος8/5/11 00:21

    ΣΤΟΝ 22.56 Πρεπει να εισαι της συμμοριας του τεχνικου επιμελητηριου και του ΣΧΟΠ και των αλλων βολεμενων ψευτοαριστερων που με τις μπουρδολογιες σας ανεξοδα νομιζετε οτι μπορειτε να λυνετε παγματικα προβληματα που απασχολουν σημερα τις κοινωνιες.Μολις ομως τα κονομισετε γινεστε τα μεγαλυτερα φασιστομοτρα με αριστερο δηθεν περιτυλιγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος8/5/11 00:26

    00:21
    φασιστομουτρα δε λες τιποτα. τζαμπα μαγκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. eponymos8/5/11 00:49

    anonymoi kai idionymoi ... aman pia edw mesa pousthdes kai palikaria giname mallia koubaria...
    iraklara re...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος8/5/11 00:56

    Κομματια πεφτουν απο το ταχυδρομειο - το λιμεναρχειο ειναι για τα μπαζα το Εθνικο........ασε ασ μην τα παρω ολα στη σειρα τωρα......οι δρομοι ειναι χαλια, παρκινγκ δεν εχουμε..........και λετε να με ενδιαφερει ο αλευρομυλος; Δεν παν να το ριξουνε, εχουμε με ποιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος8/5/11 01:12

    SWSTOOOOOOOSSSSSSSSSSSS 00:56 ...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος8/5/11 01:18

    ΣΤΟΝ 22.56 Φαινεται πως δεν εχεις περαση οθτε εξω απο το Συλο.Πηγαινε αυριο ριξε μια ματια και μετα πες μας.Ο ιδιοκτητης φαινετε οτι εκανε ενα μεγαλο λαθος παραμυθιαστηκε απο κανενα αριστερο μαλακα σαν και εσενα γιατι οταν χαρακτηριστη ενα κτιριο ως μνημιο τιποτα απο αυτα που υπολογιζε να κανει δεν θα μπορουσε να κανει.Η προταση της ΕΠΑΕ το 2001 οταν εγινε η πρωτη αιτηση για κατεδαφιση ηταν η μεγαλυτερη μπουρδολογια που εκαψε το κτιριο γιαυτο αλλωστε και δεν χαρακτηριστηκε διατηρητεο πριν αγορασθη απο τον σημερινο ιδιοκτητη.Προτεινε η ΕΠΑΕ να διατηρηθη το κελιφος να ανοιξουν παραθυρα οπου δεν υπαρχουν κτλ και κατεληγε επειδη απο τοτε υπηρχε προβλημα στατικοτητας αν αυτα δεν ειναι εφικτα να γινη πληρης αποτυπωση να κατεδαφιστη και κτιστη απο την αρχη.Μιλαμε φιλε για τετοιες μαλακιες και περιμενανε μαυτα να γινη χαρακτηριμος.Τυγχανη να γνωριζω ολοι την ιστορια του και διαπιστωνω οι περισοτεροι που ασχολουνταιειναι ανημερωτοι και παραπλανημενοι σε σημειο που να μου περνα απο το μυαλο οτι προκειτε για πολεμο συμφεροντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος8/5/11 01:33

    Γκρεμίστε τα όλα μαλάκες να ησυχάσουμε οι αριστεροί σας μαράνανε δε βλέπετε το χάλι σας το μάυροι κόπανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος8/5/11 06:39

    Είσαι νεκρός επειδή σου λείπει η επιθυμία. Σου λείπει η επιθυμία επειδή νομίζεις ότι την έχεις. Νομίζεις ότι την έχεις επειδή δεν προσπαθείς να δώσεις. Προσπαθώντας όμως να δώσεις, βλέπεις ότι δεν έχεις τίποτα. Βλέποντας ότι δεν έχεις τίποτα, προσπαθείς να δώσεις τον εαυτό σου. Προσπαθώντας να δώσεις τον εαυτό σου, βλέπεις ότι δεν είσαι τίποτε. Βλέποντας ότι δεν είσαι τίποτε, επιθυμείς να γίνεις. Επιθυμώντας να γίνεις, αρχίζεις να ζεις…

    Μπολτοζας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος8/5/11 08:25

    Ειναι φανερο εισαι ο ιδιος που γραφη με εργολαβια στις 12.43 13.54 κτλ.Προεξοφλης οτι θα γινη διατηρητεο απο το ΥΠΕΚΑ γνωριζεις τα οικονομικα του Κυπριαδη και γενικα φαινεται οτι παιζεις καποιο ρολο.Εχω να σου πω λοιπον η εισαι σε διατεταγμενη υπηρεσια η εισαι τοσο κομπλεξικος πουχρειαζεσαι αμεσης ψυχιατρικης παρακολουθησης.Αν συμβαινη το δευτερο η κοινωνια μπορει να στο συχγωρηση και να σε βοηθηση αν ομως εισαι σε υπηρεσια ειμαι βεβαιος οτι υπηρετης συγκεκριμενα οικονομικα συμφεροντα και φυσικα με το αζημειωτο γιατι τελικα αυτη η υποθεση ειναι πολεμος συμφεροντων απο καποιος που θα ηθελαν το συγκεκριμενο ακινητο για λογαριασμο τους.Διαβασαμε αλλωστε προ ημερων στην Ροδιακη οικονομικη αναλυση για την υπεραξια του ακινητου απο κατι γελοιους τυπους που υπογραφουν σαν αρχιτεκτονες και οφθαλμιατροι.Τελικα κινδυνευουμαι να τρελαθουμαι η μηπως εγινε και δεν το πηραμαι χαμπαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος8/5/11 09:51

    gia ton 08>25
    filem mou, ennoeitai oti perimenoune na fane psomi osoi exoun lyssaxei gia toys mylous. exei vouiksi h rodos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος8/5/11 10:03

    Αγαπητέ 8/5/11 08:25
    Λυπούμε που το σχόλιο μου δεν έγινε κατανοητό, εκτός εάν αναφέρεσαι σε άλλα.
    Δεν είμαι εργολάβος, δεν εχω σχέση με τον επιχειρηματία, άπλα σχολίασα ειρωνικά την αισθητική του όλου συγκροτήματος .
    Μετά από τόσα σχόλια δεν βρέθηκε ενας αρχιτέκτονας να προβάλει την αισθητική του κτιρίου των αλευρομύλων, με άλλα λόγια να μας πείσει ότι η κούτα δεν είναι άσχημη και δεν πρέπει να πέσει πάση θυσία.
    Ανάλογα κτίρια όπως εκείνο της εφορίας , κακή αντιγραφή των αλευρομύλων χαρακτηρίζουν τις γνώσεις και την κουλτούρα της επιτροπής αξιολόγησης, πράγμα το οποίο οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά όποτε έτρεξαν να υπερασπιστούν πάση θυσία όλα τα εκτρώματα που έκαναν στη Ρόδο.
    Είναι γνωστό ότι οποίος πάει να σχεδιάσει μια εκκλησία ξεκίνα από μια βαθιά σκέψη ψυχής , αυτό που θέλει να προσφέρει στο Θεό του πρέπει να δοκιμάζει τις αντοχές της αιωνιότητας.
    Ο Ιταλός σχεδιαστής των αλευρομύλων ξεκίνησε από μια απλή σκέψη, να κάνει ένα κτίριο σε μια περιοχή που τότε ήταν βιομηχανική ζώνη, να το κάνει προκειμένου να εξυπηρετήσει κόπους ανάγκες της εποχής εκείνης και τίποτα παραπάνω.
    Ο αρχιτέκτονας εκείνος, αν ήταν τέτοιος , διόλου απίθανο να το σχεδίασε ένας δεν νομίζω ότι όταν το σχεδίαζε είχε στο νου του να καλύψει με κάποια τρόπο την αισθητική του κτιρίου των αλευρομύλων άλλα άπλα και μόνο τη λειτουργικότητα και την αντοχή στις καταπονήσεις.
    Αυτό που δεν κατάλαβαν ποτέ και δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ορισμένοι που το παίζουν επιτροπή και εξουσία είναι το γεγονός ότι κάθε κτίριο γίνεται για 2 βασικής λόγους , πρώτο για να εξυπηρετήσει ανθρώπινες ανάγκες, και δεύτερο να εναρμονίσει τις ανάγκες αυτές με το γεγονός ότι ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα ζώα , τουλάχιστο ορισμένα, γιατί ο πρώτος έχει και μια ψυχική καλλιέργεια.
    Το σπίτι ενός σκυλού είτε είναι μια απλή ξυλόκοτα είτε είναι μια ξυλόκοτα με μια ωραία σκεπή με πόρτα και ωραία βαμμένο εξυπηρετεί άριστα τις ανάγκες ενός σκυλού που σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να καταλάβει τη διαφορά και στο κάτω κάτω λίγο τον ενδιαφέρει.
    Να τελειώνουμε λοιπόν με αυτή την κοροϊδία , ας φροντίσουν να κλείσουν το συντομότερο το θέμα αυτό και από τη στιγμή που ο επιχειρηματίας αποφασίσει να το αξιοποιήσει η επιτροπή να λάβει υπόψη της όσα έγραψα.
    Εάν πάλι μπορέσουν να μας πείσουν ότι η ομορφιά και η χάρη αυτού του Παρθενώνα είναι μοναδική στο είδος ας αναγκάσουν πρώτα τον επιχειρηματία πρώτα να το κατεδαφίσει άμεσα και να το ξανακάνουν το ίδιο, πράγμα εύκολο.
    Λίγο με απασχολούν τα οικονομικά του κάθε επιχειρηματία, αυτό που εγώ θέλω, ίσως και πολλοί συμπολίτες αυτού του τόπου ειναιι να ζήσουν σε μέρη που ταιριάζουν ν στην ομορφιά της φύσης του νησιού μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος8/5/11 10:22

    kala ta les 10.03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος8/5/11 10:45

    Ανηκω σαυτους που θελουν να διατηρηθη το κτιριο και για να ειμαι ειληκρινης χωρις να προβληματιστο ιδιαιτερα.Διαβαζοντας σημερα το SIDE με τις διαφορες αποψεις αλλα και την εφημεριδα Δημοκρατικη συγκεκριμενα οτι το ΣΧΟΠ συνεδριασε εκτακτος παρασκευη απογευμα χωρις να δεχτη τις αποψεις του επιχειρηματια και σαν μην εχει συμβη τιποτα αποφασισε να προτεινη να γινη διατηρητεο οταν υπηρχε προταση απο το 2001 απο την συγκεκριμενη υπηρεσια τοτε την ΕΠΑΕ και οτι μετα το υπουργειο πολιτισμου αποφασισε οτι δεν ειναι δηλαδη τωρα παλι απο την αρχη τρομαζο φοβαμαι δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση του επιχειρηματια για ολα τα λεφτα.Αν ειναι ετσι μας αφορα ολους γιατι ειμαστε συνενοχη για την πολιτεια που φτιαξαμαι ειτε συμετεχοντας ενεργα ειτε με την ενοχη μας δεν εχω αλλα λογια και συγνωμη απο τον επιχειρηματια για αυτα που περνα με την ανοχη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος8/5/11 10:56

    Εχεις δικαιο ειναι να τρομαζεις με τον τροπο που λειτουργη η δημοσια διοικηση υπαρχει αραγε σωτηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος8/5/11 11:09

    Στην Ιταλία υπάρχουν 2 διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες , η πρώτη είναι εκείνη του GEOMETRA η δεύτερη είναι εκείνη του εκείνη του ARCHITETTO.
    Εάν υπάρχουν ακόμα και βρεθούν σε κανένα υπόγειο της Νομαρχίας τα κατασκευαστικά σχεδία θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του πρώτου και όχι του δευτέρου, ομοίως το αντίθετο για το κτίριο της ΚΑΙΡ .
    Η διαφορά είναι τεραστία λήγω των σποδών που έκανε ο καθένας τους, και οποιοσδήποτε γνώστης αυτής της διαφοράς μπορεί εύκολα βλέποντας μια κατασκευή να καταλάβει εάν την έκανε ο ένας η ο άλλος.
    Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ανήκουν στην κατηγορία του GEOMETRA και αν θίγονται με αυτό καλά θα κάνουν να το ψάξουν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος8/5/11 11:20

    Τι εννοεις για να εχεις αποψι και αισθητικη πρεπει να εισαι αρχιτεκτων γιατι αν εννοεις αυτο εισαι η δημοσιος υπαλληλος η ανεργος αρχιτεκτονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος8/5/11 11:48

    Ξέρεις τη διαφορά ενός που γράφει ποίημα και ενός που το διαβάζει προσπαθώντας να καταλάβει κάτι?
    Δεν είμαι ούτε αρχιτέκτονας , πολύ περισσότερο δημόσιος καρεκλοκένταυρος , άπλα προσπαθώ να καταλάβω εάν μερικοί πήραν η όχι μια ωραία μίζα η μια καλαίσθητη καρέκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος8/5/11 12:53

    poios einai o maltezos???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος8/5/11 12:59

    parakalw poli ton filo poy eipe gia to rodini na dhmosieysei an exei kamia foto h skarifima h na to prerigapsei exw periergia na dw ton xwro prin apo ayto to ektroma eyxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος8/5/11 14:06

    "Ο χώρος αυτός δεν σηκώνει πλέον αυτό το κουφάρι- τερατόμορφο αισθητικά κτήριο"....

    Ο χώρος όμως στην περιοχή Ψαροπούλα σηκώνει πολλά ΣΥΓΧΡΟΝΑ τερατόμορφα αισθητικά κτίρια και χωρίς καμία ιστορική αξία μάλιστα.

    Γιατί θέλετε να πιστεύετε ότι αυτά που θα κτιστούν στη θέση του SAMICA θα διαφέρουν από αυτά της Ψαροπούλας; Ή έστω από αυτά τα "πανέμορφα" που ήδη έχουν κτιστεί στην οδό Αυστραλίας; Μας έχει αποδείξει κανείς μέχρι σήμερα ότι στη Ρόδο υπάρχει αναπτυγμένη αρχιτεκτονική αισθητική???

    Ακόμα και για το καφέ στο ΘΕΡΜΑΙ, στο οποίο αναφέρεται αυτός ο ευγενικός κύριος, που λέει τον κόσμο ΚΟΠΡΙΤΕΣ, σαν αίθουσα αεροδρομίου το κάνανε χωρίς καμία φιλοσοφία πίσω από τη διακόσμηση και "αισθητική" του. Ποιος ο σεβασμός που δείξανε στο πάρκο; Με τα σποτάκια και τα σιντριβάνια που βρήκανε σε κάποια προσφορά, ξεχασμένα από τη δεκαετία του '80?

    Αν δεν μπορούν να δουν την προοπτική στη διατήρηση του SAMICA - όπως έχουν κάνει πολλές άλλες πόλεις στο εξωτερικό ή και κάπου στην Ελλάδα - τότε μάλλον χρειάζεται Ανάπτυξη η φαντασία και το όραμα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος8/5/11 16:16

    Σύντροφοι πιστεύετε ότι μπορεί ποτέ να διατηρηθεί αυτό το σαράβαλο; Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν ποτέ να επισκευαστεί και ότι υπάρχει κανένας που μπορεί να χρηματοδοτήσει την επισκευή; Με το μυαλό που κουβαλάτε σύντροφοι το μόνο που θα πετύχουμε είναι αυτό το έκτρωμα να μας μείνει αμανάτι και να τρέχουμε όλοι μαζί στο μέλλον για να πετύχουμε την κατεδάφιση για να μην πέσει πάνω στο κεφάλι μας
    Ένας σκεπτόμενος Αριστερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος8/5/11 16:30

    Φίλε 16.16
    Ρώτησε το ΣΧΟΠ που είναι μηχανικοί να μας ενημερώσουν αν είναι δυνατό να επισκευασθεί.
    Για να το προτείνουν σαν διατηρητέο κάτι θα ξέρουν. Εκτός και αν εκτελούν διατεταγμένη Υπηρεσία.
    Φίλοι μου μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, δεν χρειάζεται είσαι μηχανικός για να καταλάβεις ότι είναι αδύνατη η οποιαδήποτε επισκευή του κτιρίου. Η εικόνα που έχει αναρτηθεί τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος8/5/11 17:43

    Ti apofasise to sxop???????
    opoios kserei as apontisei eilikrina!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμος8/5/11 17:47

    poy phge h toyristrioyla to boylose ante twra kane ton toyrista, ton mhxaniko, ton epixeirmatia kai ton arxitektona Xaxaxaxax
    san den ntepese kolimene olh mera grafeis edw mesa kamene ......
    toyaleta pas h ta kaneis se gio gio bodi!!!!!!!!
    stamata epiteloys na asxolise kai kita ta xalia soy kamene

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος9/5/11 13:49

    prepi na pesi amesa na aniksi kai o dromos brosta einai epikindini i parakampsi tha thrinisoume thimata gia 5 romadikous malakes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος9/5/11 18:34

    aaaaa RE SYNTAKTH skase pia monos soy milas na pas na kitaxteis den einai dynaton ta 2/3 twn sxolivn na einai dika s franei thn katalabame thn apopsh s. se exoyn apoxiosei den s apanta kaneis pia, gia ayto skase kai mhn prospoihse diaforoys roloys eipame na mporoyme na ekfrazoyme apopsh alla oxi kai etsi ftanei ksekola. esy prwsopikh zwh den exeis ? olh mera edw mesa eesai gia skepsoy to ligo ti na pw ........???????????????!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος9/5/11 19:50

    για ανωνυμο 13:49 9/5
    καθολου ρομαντικοι δεν ειναι.
    να τα τσεπωσουν θελουν απο τη μελετη.
    οποιος θα θελει να αγορασει ενα ακινητο απο δω και περα, θα πρεπει να κανει προηγουμενως ενα δημοψηφισμα... ή να τους βολευει εκ των προτερων.. γελοια πραματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος9/5/11 20:33

    παλι εσυ οοοοοοοοοοοο
    δεν αντεχεσαι
    το χανεισ το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος9/5/11 20:53

    ενασ χουντοβασιλικοσ ελληνοφρον πατριοτησ βραβο αγορι μ ετσι θα παει μπροστα η χωρα!!!
    ζητω η χουντα και η αναπτυξη τησ!!!
    ζητω ο βασιλιασ!!!
    ζητω η ελλασ!!!
    ζητω ο προεδροσ καρατζαφιρερ!!!
    ζητω οι στρατοκαυλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος9/5/11 21:53

    Μαστορα στο γραμμα "W" υπαρχει το "ς" επειδη "σε ολεσ τισ αναρτησεισ γραφεισ ετσι"......Μην το φοβασαι το κουμπακι πατα το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος9/5/11 22:28

    είμαι ένα 25άχρονο που δεν γνωρίζω την ιστορία του τόπου μου γιατί απλά στο σχολείο οι καθηγητές μια ζωή κάνανε απεργίες.. Έτσι δεν μπορώ να εκτιμήσω ούτε στο ελάχιστο την παρουσία αυτού του κτιρίου στο κέντρο της Ρόδου.. Μια ερωτησούλα μόνο... Τόσο καιρό που καλώς η κακώς αυτό το κτίριο καταστρέφεται από τον αέρα και τα φαντάσματα εσείς που ήσασταν; γιατί ΤΩΡΑ τόσος πανικός να σωθεί αυτο το κτίριο;

    Πραγματικά δεν έχω γνώμη για αυτό το κτίριο σας το ξαναλέω, απλά μου φαίνεται λίγο παράξενη αυτή η εκδήλωση ενδιαφέροντος τώρα που κάποιος πάει να το εκμεταλλευτεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος9/5/11 22:49

    Εγω ομως που εχω γνωμη και γνωση ξερω οτι ειναι συμαντικο και σαν κτηριο και για την Ροδο, πρεπει να καταλαβεται οτι καπιοι ως επιστημονες που τα μαλια τουσ ασπρισαν στα θρανια για να φωναζουν κατι ξερουν εχω σπουδασει με υποτροφια στην Ιταλια αρχιτεκτονικη και μετα αρχαιολογια η πρωτη μου διπλοματικη ηταν για το SAMICA πριν 15 ολοκλιρα χρονια, ασε που σου λεω ισωσ κατι παραπανω να εμαθα τοσα χρονια και εγω ανεργος ειμαι μιας και η δουλεια που κανω ειναι τελιως ασχετη με αυτο που σπουδασα αλλα ως επιστημονας δεν μπορω να παραβω αυτα τα οποια υπηρετω οσα και αν μου δωσουν και ας ειμαι σε δυσκολη καταστση οικονομικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος9/5/11 23:40

    Έχεις πτυχία, είσαι επιστήμονας και το σέβομαι απόλυτα. Παρόλα αυτά η ερώτηση είναι γιατί τώρα; η να το πω αλλιώς, γιατί το άφησες να σαπίσει; πού ήσουν τόσο καιρό;

    Σάπιο μυρίζει και από τις δυο πλευρές και γεμίζετε μαλακίες το μυαλό των πολιτών για δικές σας συμφεροντολογικές παπάτζες.. Έπρεπε να ντρέπεστε ζώα.. Οι μεν για να "αλλάξει" ο τόπος αρχιτεκτονικά και οι δε για να σωθεί ένα "μνημείο"..

    Δήμευση αμέσως και φυλακή οι απατεώνες. Την τύχη του κτιρίου ας την κρίνει ο λαός. Ψευτό δήθεν κοματόσκυλα όλοι.. . ο 25άχρονος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος9/5/11 23:44

    Σημαντικό, όσο και το σχόλιο σας, με όλο το σεβασμό άνευ ουσίας.
    Πιθανό να κάνατε μια αποτύπωση για την πτυχιακή και να έχετε δεθεί συναισθηματικά.
    Θα περίμενα να μας περιγράψετε με 2 γραμμές τι το σημαντικό έχει από άποψη αρχιτεκτονικής και μόνο, διότι σαν αρχιτέκτονας δεν μπορείτε να έχετε άλλη άποψη.
    Σαν κτίριο έχει αναμφισβήτητα μια βιομηχανική ιστορία , τη στιγμή που ο εξοπλισμός καταστράφηκε δεν βλέπω λογο ύπαρξης του.
    Θα σας παρακαλούσα μια που κάνατε και την παρέμβαση να μας δώσετε και το όνομα του σχεδιαστή του, πιθανώς κάνοντας την πτυχιακή σας να έχετε παραπάνω στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος10/5/11 01:16

    paidia min asxoliste m ton kakomiri... katlava pios ine..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος13/5/11 22:02

    RE ISTE PROBATAKIA ESEIS AYTOY BLOG!SBHSATE TIS KATAGELIES GIA TO RODIA MARE???AFOY O TYPOS EINAI NOMIMOS!TA ESKASE OPOS LEEI STON LIMENIKO GIA ENA XRONO!!ALLA DEN TOY EIPE OTI APO EKEI PERNAEI H PERIFERIAKH ODOS KAI NA MHN KLEIDONEI TON FRAKTH GIATI OTAN 8A ANAGASTEI NA TON ANOIKSEI KAI NA GREMISEI OTI EXTISE PARANOMA STHN PARALIA,O LIMENIKOS 8A TOY PEI OTI TO ENIKIASE GIA APLH XRHSH!!!KATA TA ALLA EISTE KALO BLOG...TE LETE OLA,,,,OTAN SAS PLHRONOYN TO KLEINETE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *