ροή ειδήσεων

Σημαντική μείωση στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων!

Ένα νέο σύστημα αμοιβών στο δημόσιο τομέα, θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση, το οποίο όμως...

εκτιμάται ότι θα προκαλέσει "θύελλα" αντιδράσεων, καθώς περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι πιέσεις της τρόικας ασφυκτικές και έτσι η κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή το νέο μισθολόγιο, αφού εγκριθεί από το υπουργικό Συμβούλιο, το αργότερο ως τις 15/07 2011.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, η επιτροπή που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έχει καταλήξει σε δύο βασικά σενάρια για τις υπό διαμόρφωση αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων μετά την ενσωμάτωση ή κατάργηση των ειδικών επιδομάτων.

Η υιοθέτηση ενός εκ των δύο σεναρίων, θα εξαρτηθεί από την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, στην οποία, όπως όλα δείχνουν, θα προσμετρηθεί η ανάγκη κάλυψης της “μαύρης τρύπας” των εσόδων του τρέχοντος έτους και οι όροι τους οποίους θα θέσει τελικά η Τρόικα για την εκταμίευση της δόσης του δανείου.

Δέσμευση πάντως του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ι. Ραγκούση είναι ότι με το νέο μισθολόγιο δεν θα υπάρξει μείωση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου.

Το σημείο τριβής είναι ότι περίπου 20% των υπαλλήλων, τόσο του δημόσιου τομέα όσο και των ΔΕΚΟ, θα υποστούν σημαντική μείωση στις αποδοχές τους.

Τα δύο σενάρια του νέου μισθολογίου

Ειδικότερα, το πρώτο σενάριο προβλέπει μείωση των αποδοχών ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, που θεωρούνται σήμερα υψηλά αμειβόμενοι, μέσω της ενσωμάτωσης ή κατάργησης των ειδικών επιδομάτων και, παράλληλα, μικρή αύξηση των αποδοχών των χαμηλά αμειβόμενων υπαλλήλων.

Το σενάριο αυτό που στηρίζει, μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, όπως προκύπτει τουλάχιστον από σχετικές δηλώσεις του, θεωρείται και το πιο ήπιο.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει τη δραστική μείωση των αποδοχών στους υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ με παράλληλη ωστόσο οριζόντια περικοπή, έστω και μικρή, στις αμοιβές όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση όμως θέλει να εφαρμόσει και δύο αρχές στις αμοιβές των υπαλλήλων.

Η πρώτη εξ' αυτών προβλέπει ότι “οι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και το ίδιο αντικείμενο εργασίας θα αμείβονται το ίδιο, ανεξάρτητα που υπηρετούν.”

Η δεύτερη αρχή είναι ότι το επίδομα θέσης δεν θα χορηγείται σ΄ όλα ανεξαιρέτως τα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, όπως συμβαίνει σήμερα, χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια, αλλά με βάση την απόδοσή τους και μετά από αξιολόγησή τους.

Κυβερνητικά στελέχη, πάντως, θεωρούν ότι αυτή η ρύθμιση θα λειτουργήσει ως σοβαρό κίνητρο για την αύξηση της απόδοσης των δημοσίων υπηρεσιών, η οποία μπορεί να καταστεί πράξη ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση του νέου αξιοκρατικού και διαφανούς συστήματος προαγωγών των στελεχών του Δημοσίου.

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/5/11 10:36

    ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥΣ Η ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΑ Η ΘΕΙΑ! ΑΝΤΕ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ! ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΟΜΠΡΕΣΟΡ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΜΑΞΙΑ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑΣΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/5/11 10:38

    esy ti douleia kaneis re maga?apo pou konomas esy ki eisai etsi large kai krineis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/11 10:39

    Αντιθετως υπαρχουν και πολλοι που παιρνουν επιδομα ανεργιας και οδηγουν και εκεινοι μερσεντες κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/5/11 10:43

    Μην ξεχναμε οτι ΚΑΙ οι δημοσιοι υπαλληλοι φροντιζουν να υπαρχει δουλεια στον ιδιωτικο τομεα και δεν ειναι ολοι πλουσιοι.
    Ειδες αγαπητε οτι απο την μερα που κοπηκαν χρηματα απο τους δημοσιους αρχισε να βουλιαζει η αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/5/11 10:47

    10:38 ΕΜΕΝΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΤΑΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΥΤΕ Η ΜΑΜΑ ΟΥΤΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΩ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ! ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΡΑΠΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!! ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/5/11 10:50

    Το θεμα ειναι οτι ποιος θα κρινει ποιος ειναι ο καταλληλος και με τι κριτηρια;
    Ξερεις πολυ καλα οτι στην Ελλαδα τα κριτηρια ειναι παντα κομματικα και ρουσφετικα και ποτε με σωστη αξιολογηση.
    Επομενως παλι οι ιδιοι που δεν κανουν τιποτα και ζουν εις βαρος των αλλων θα μεινουν.
    Τα ατομα που αξιζουν θα παρουν ποδι γιατι ισως δεν πληρουν τα παραπανω κριτηρια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/5/11 11:07

    Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι απο τους δημοσιος υπαλληλους ζουνε
    που εχουν σιγουρο μισθο
    οι πιο καλη πελατες και για νοικαριδες ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι
    μαλλον ζηλευεται τους δημοσιους υπαλληλους
    και θα θελαται να είστε και εσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/5/11 12:54

    Καλοι πελατες οι δημοσιοι? χαχαχαχα ...το ανεκδοτο της μερας...οποιος εχει μαγαζι ξερει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/5/11 13:00

    ΟΝΤΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥ ΦΕΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΡΟΔΟ! ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος21/5/11 13:09

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΠΟΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ ΈΞΩ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΨΩΜΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΑΛΥΣΙΔΩΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΤΟ ΨΩΜΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ ΡΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΝΑ ΥΣΗΧΑΣΟΥΜΕ. ΠΑΤΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ. ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΑΝΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΟΥΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/5/11 13:14

    πετυχαν αυτο που ηθελαν τελικα... να μας βαλουν να τσακωνομαστε μεταξυ μας... το θεμα δεν ειναι να ζηταμε να μειωθει ο μισθος σε καποιους, το θεμα ειναι οτι πρεπει να απαιτησουμε ολοι αξιοπρεπη μισθους. δεν πρεπει να τα βαζουμε με αυτους που περνουν περισσοτερα απο εμας. πρεπει να τα βαλουμε με τα αφεντικα μας τα οποια θα επρεπε να μας δινουν περισσοτερα για τη δουλεια που προσφερουμε. αν δεν πιασουμε αυτο το νοημα, δεν θα παμε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/5/11 14:46

    Οχι φιλε μου δεν θελουμε να μειωσουν τους μισθους των ανθρωπων...Αλλα να απολυσουν ολη την χωλερα που καταπινει τις σαρκες του δημοσιου και πληρωνει ο Ελληνικος λαος τεμπεληδες! Καλα λεει καποιος παραπανω..οι περισσοτεροι Δημοσιοι Υπαλληλοι ειναι πλουσιοι!! Εχουν μαγαζια και μαλιστα καποιοι απο αυτους εχουν 2-3 επιχειρησεις! Τι να λεμε τωρα!! Αυτοι να φυγουν και να μεινουν οσοι πραγματικα πρεπει να μεινου να μεινουν και εχουν ορεξη να δουλεψουν! Εχει γεμισει το Δημοσο με χιλιαδες τεμπεληδες..Και η μονη λεξη που ακους απο αυτους ειναι βρεξει χιονισει εγω θα πληρωθω! Δεν ειναι ετσι ομως..εχουμε φτασει εδω που φτασαμε για ολα αυτα τα λαμογια που μπηκαν στο δημοσιο απο τα παραθυρα...80% ειναι προσληψεις των κομματων! Αυτοι να φυγουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος21/5/11 14:59

    Φαντάζεσαι να απολύσουν τέτοιο δημόσιο υπάλληλο και να σου φάει τη θέση στον ιδιωτικό τομέα? Πλάκα θα έχει. Θα το φυσάς και δεν θα κρυώνει. Η μήπως ελπίζεις να μπεις στο δημόσιο. Μία πρόσληψη ανά πέντε συνταξιοδοτήσεις. Βάλε καλύτερα λότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος21/5/11 17:41

    oi stratiotikoi einai axrhstoi,plhrontai ,den kaoun tipota kai fysika den prokeitai na ginei polemos (oute praxikopima na peis oti 8a doulepsoun ligo).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *