ροή ειδήσεων

“Κύριε Παπανδρέου, παραδεχτείτε το, η Ελλάδα χρεοκόπησε”

Αυτό γράφει στην “επιστολή” - άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsplaatt, που δημοσιεύεται την Παρασκευή (13/5)...
η οποία καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να παρατήσει τις προσπάθειες για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και να εκστομίσει επιτέλους το “Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν”!

Ενδιαφέρον προκαλεί η αναγωγή του κ. Παπανδρέου σε “σύγχρονο” ήρωα, ο οποίος προσπαθεί να σώσει αυτά που δεν σώζονται στη σύγχρονη Ελλάδα.

"Ο δυτικός κόσμος παρακολουθεί με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειές σας να αντιμετωπίσετε την κρίση χρέους της χώρας σας. Κανένα άλλο δημοκρατικό κράτος δεν κατάφερε σε καιρούς ειρήνης κάτι παρόμοιο", λέει η Handelsplaat.

“Η πικρή αλήθεια, όμως η οποία εσείς και όσοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, πρέπει να παραδεχτείτε είναι: Η βοήθεια δεν βοηθά. Η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο τέλμα”, προσθέτει το άρθρο.

"Σύντομα θα έρθει η μέρα, όταν το βασανισμένο σώμα θα παραδοθεί. Σύντομα θα έρθει η μέρα που φοβούνται στους εφιάλτες τους οι επενδυτές. Τότε η λέξη αφερεγγυότητα θα βρίσκεται στα χείλη όλων. Αλλά θα είναι επίσης η μέρα που θα γεννηθεί μία νέα αλήθεια", αναφέρει τόσο λογοτεχνικά το άρθρο.

Και η πραγματικότητα

Τη στιγμή που τυπωνόταν στα πιεστήρια της γερμανικής εφημερίδας το εν λόγω άρθρο, η Κομισιόν προέβλεπε μέτρα ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μην εκτοξευθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη Eurostat, το έλλειμμα θα φτάσει στο 9,3% του ΑΕΠ το 2012, ενώ το 2011 το δημόσιο χρέος θα εκτοξευθεί στο 157,7%.

Το μόνο αισιόδοξο σ' αυτήν την ιστορία, είναι ότι υπάρχει για πρώτη φορά οριακή ανάπτυξη της τάξης του 0,8% το α τρίμηνο του 2011.

Τη θετική αυτή είδηση έσπευσε να ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα “καλό νέο με ενθαρρυντικά μηνύματα”.

Ο Όλι Ρεν σημείωσε, ακόμη, ότι πρόκειται για μια θετική έκπληξη, καθώς η Επιτροπή στις τελευταίες της εκτιμήσεις προέβλεπε για την Ελλάδα μικρή ύφεση το α' τρίμηνο του 2011.

Πηγη κοσμο

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/5/11 14:07

    Βεβαια η Ελλαδα χρεοκοπησε...χρονια πριν δηλαδη επι ΝΔ να λεμε και του στραβου το δικιο! Η μαλακια του Παπανδρεου ηταν που ειπε οτι "Λεφτα Υπαρχουν"..Και κοροιδεψε τον Ελληνικο λαο για να τον ψηφισει!!Αν ελεγε την αληθεια δηλαδη οτι κυριοι η ΝΔ κατακλεψε τα ταμεια και λεφτα δεν υπαρχουν ουτε για τσιχλες! Τωρα θα ειχε το πανω χερι το Αμερικανακι! Οπως εστρωσες ετσι θα κοιμηθεις Γιωργακι...που λεει και μια παροιμια! Και η ιστορια γραφει και αυτο που λεει αυτη την στιγμη ειναι οτι εισαι ο χειροτερος Πρωθυπουργος μαζι με τον Αλλο κλεφτη Καραμανλη..που εχει εκλεξει ο Ελληνικος λαος!! Και τα χειροτερα ακομη δεν ηρθαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/5/11 14:42

    Παρακρατος...αλλα δεν φταινει η πολιτικη φιλε μου εμεις φταιμε γιατι ενω τοσα χρονια ξερουμε τι λαμογια ειναι παμε και τους ψιφιζουμε,Αυτοι ποτε δεν εχουν κρυφτή ξέρουμε τι κουμάσια ειναι τι κλεφτες τι κομπιναδόροι αλλα εμεις τα χαιβανια παμε και τους ψιφοιζουμε και να που καταλήξαμε να πληρωνουμε εμεις τα σπασμενα.και εχεις και το παγκαλο να λεει τα φαγαμε ολοι μαζι,μαζι τα φαγεμε παγκαλε αλλα εσυ εγινες σαν ΜΠΕΝΤΟΝΙΕΡΑ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/5/11 15:56

    Τις δικες τους Βυζιτες τις πληρωνει ο λαος!!
    Οντως εμεις φταιμε δεν βγηκαν μονοι τους εμεις τους ψηφισαμε! Τωρα θα τα λουστουμε!! Και λεω τωρα εγω αντε να μην τους ξαναψηφισουμε...Υπαρχει ομως κανεις που μπορουμε να τον εμπιστευτουμε? Δεν υπαρχει φιλε μου! Εγω δεν ξαναψηφιζω ΠΑΣΟΚ ουτε ΝΔ...Αλλα το χερι μου δεν παει ουτε στην Παπαρηγα ουτε στο μπιμπερο τον Τσιπρα! Ολοι τους ειναι για τις χωματερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/5/11 17:00

    ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/5/11 17:51

    ΑΧΘΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/5/11 18:13

    Εμεις ειμαστε η γενια των 592 ευρω...Και αυτοι ειναι η γενια της μεγαλης αρπαχτης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *