ροή ειδήσεων

Ημερίδα «Mare Nostrum: Η Μεσόγειος και οι αραβικές εξεγέρσεις»

Τους τελευταίους μήνες, οι περισσότερες χώρες του αραβικού κόσμου συγκλονίζονται, από αιματηρές εξεγέρσεις, των οποίων το τέλος και τις συνέπειες δεν είναι κανείς σε θέση...
να προβλέψει. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς και ότι πολλά μέχρι τώρα δεδομένα θ’ αλλάξουν οριστικά τόσο στις ίδιες τις χώρες και την ευρύτερη περιφέρεια της Μεσογείου, αλλά, λόγω της κρίσιμης γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής σημασίας της περιοχής, και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έλαβε την πρωτοβουλία να περιγράψει και να ερμηνεύσει τις εξεγέρσεις, καθώς και να προσπαθήσει να προβλέψει τα πιθανά σενάρια για το μέλλον. Η ομάδα αποτελείται από απόφοιτους, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο. Η ομάδα συστάθηκε επί τούτου, παραμένει ανοιχτή σε όλους και δεν πηγάζει από συγκεκριμένο πολιτικό, ή άλλο, χώρο, ενώ τα μέλη της διατηρούν τις προσωπικές τους απόψεις, θέσεις και ιδεολογίες, μέσα από το πρίσμα των οποίων θα προσεγγίσουν τις θεματικές τους ενότητες.

Αρωγούς σ’ αυτήν την προσπάθεια έχουμε τους διδάσκοντες του Τμήματος, οι οποίοι μας δίνουν οδηγίες και κατευθύνσεις, χωρίς να υπαγορεύσουν τις θέσεις που θα διατυπώσουμε.

Σε μία περίοδο που το δημόσιο πανεπιστήμιο βιώνει μια παρατεταμένη απαξίωση και υποβάθμιση, οι οποίες τον τελευταίο καιρό εντείνονται λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος, διδάσκοντες, φοιτητές, απόφοιτοι και διοικητικοί, συνεργαζόμαστε για να προσεγγίσουμε ένα ζήτημα που άπτεται του αντικειμένου των σπουδών μας και να προσφέρουμε – στο μέτρο του δυνατού- απαντήσεις στα ερωτήματα και τις σκέψεις των συμφοιτητών μας και της τοπικής κοινωνίας.

Η πρωτοβουλία αυτή, πραγματώνεται σε μία Ημερίδα, με την ονομασία «Mare Nostrum: Η Μεσόγειος και οι αραβικές εξεγέρσεις» που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, η διοίκηση του οποίου δέχτηκε ευχαρίστως να φιλοξενήσει την εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Μαΐου, σε δύο ενότητες.

Η πρώτη, από τις 10.30 – 14.00 θα εστιάσει σε κάθε μια χώρα χωριστά και θα περιγράψει τις συνθήκες και τα γεγονότα των εξεγέρσεων και το τι μπορεί να συμβεί στο ορατό μέλλον.

Η δεύτερη, από τις 17.30 – 20.30, θα εντοπίσει τις αντιδράσεις των διεθνών και των περιφερειακών δρώντων και τις πιθανές κινήσεις τους στην παγκόσμια σκακιέρα από δω και πέρα.

Η ημερίδα έχει σκοπό να προβληματίσει τους φοιτητές και γενικότερα την κοινωνία της Ρόδου και να δώσει την ευκαιρία για συζήτηση, με τον συντονισμό και τις παρεμβάσεις των διδασκόντων που συμμετέχουν.

Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας, να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας αυτή και να συμβάλετε στην επιτυχία της, με την ανάδειξή της στην τοπική κοινωνία, την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία, επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6958464253, ή στο proviask@gmail.com

Εκ μέρους της ομάδας φοιτητών, σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Κωνσταντίνος Προβιάς, απόφοιτος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών.

RodosEvents.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *