ροή ειδήσεων

Ποιος ελέγχει την Ziraat;

Μάταια αναμένονται απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι Θρακιώτες, σχετικά με τη δραστηριότητα της τουρκικής Τράπεζας Ziraat Bank...
Στην ελληνική αγορά γίνεται λόγος γιαπροσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει έναν οικονομικό και εμπορικό ομφάλιο λώρο εξάρτησης της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου, και ειδικότερα της Ρόδου και της Κω, από τα τουρκικά παράλια, αλλά και να ελέγξει τις καταθέσεις των μουσουλμάνων αυτών των περιοχών.

Πώς μπορεί να είναι κερδοφόρα μια τραπεζική επιχείρηση, όταν δίνει καταναλωτικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο, μόλις 3% ετησίως, τη στιγμή που οι ελληνικές τράπεζες απαιτούν επιτόκια 12%-16%! Αλλά, εκείνο που πρέπει να εμβάλει σε ανησυχίες, λόγω αμφισβητούμενης νομιμότητας, είναι ότι η Τράπεζα έχει πάρει με υποθήκες εκατοντάδες ακίνητα στις παραμεθόριες περιοχές για να χορηγήσει στεγαστικά δάνεια και βέβαια είναι θέμα πώς της επιτρέπεται να δραστηριοποιείται κατ' αυτόν τον τρόπο.

Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η πώληση ακινήτου σε παραμεθόρια περιοχή σε αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο χώρας εκτός ΕΕ προϋποθέτει άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Και βέβαια, πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι η Ziraat ποτέ δεν ανάρτησε την ελληνική σημαία κατά τις εθνικές επετείους, ως έχει υποχρέωση εκ του νόμου.

Ο ισχύων νόμος 851/1978, στο άρθρο 3, αναφέρει ρητά «…είναι υποχρεωτική δι’ άπαντα εν γένει τα καταστήματα του Δημοσίου… των νομικών προσώπων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου και τα ιδιωτικά…». Δηλαδή και στις Τράπεζες.

Ποιος άραγε θα ενδιαφερθεί;

voria.gr/ (ΜΈΣΩ ΕΛ.ΖΩΝΗΣ)

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/11 15:17

    Καλη η αναρτηση(διαφημηση)της τραπεζας για αυτους που δεν την γνωριζουν(και ειναι παρα πολλοι),αλλα δεν εχει δρακο μεσα.Αν εχουμε προβλημα εχουμε και τις συναιτεριστικες τραπεζες που ειναι Ελληνικες.Ας πανε οι τουρκοι σε αυτην.Ευχαριστουμε δεν θα παρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/11 16:32

    tha paroume kai tha paraparoume otan aniksei....

    giati oi dikes mas dioxnoun kosmo tora pou den iparxei salio...as paei kapoios na zitisei 10000 gia epixirimatiko na akousei kai na gelasei...\

    den exoun frago oi ellinikes trapezes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/11 22:35

    Τα δισεκατομμυρια καλα τα πηραν ομως οι ελληνικες τραπεζες.Τωρα ακουσα οτι θα τους δωσουν αλλα 76 δις ευρω τα κωλολαμογια του κερατα.Κατα τ'αλλα λεφτα δεν υπαρχουν.
    Που να τα φανε στους γιατρους και να μην γιανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *