ροή ειδήσεων

Σύλληψη 18χρονου "χάκερ - θαύμα" στο... Μπραχάμι

Σε ηλικία 16 χρόνων είχε εισβάλει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιντερπόλ κι ένα χρόνο αργότερα, σε κυβερνητικές σελίδες...
των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μετά από εκτεταμένη έρευνα της ΕΛΑΣ, ο χάκερ – θαύμα, ηλικίας 18 ετών σήμερα, συνελήφθη στο Μπραχάμι, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Με το ψευδώνουμο “n-spliter” ο 18χρονος κατασκεύαζε και “κατέβαζε" toolbars, που του παρείχαν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία, κωδικούς ασφαλείας, στοιχεία πιστωτικών καρτών και άλλα, των χρηστών των υπολογιστών, που “χτυπούσε”.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εξιχνίασε τις ξεχασμένες αυτές υποθέσεις- κατηγορείται ότι “ξαλάφρωνε” πιστωτικές κάρτες, ενώ επένδυε μεταξύ άλλων και σε μετοχές.

Όπως έγινε γνωστό μάλιστα από την ΕΛΑΣ, με τον τρόπο αυτό ο 18χρονος -που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για “παραβίαση στοιχείων υπολογιστή”, “απάτη με υπολογιστή”, “πλαστογραφία” και παράβαση των νόμων “περί όπλων”, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων”, “προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα”, καθώς συντηρούσε και τη μητέρα του τα τελευταία τρία χρόνια.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, που επικαλείται η "Ελευθεροτυπία" (08/06)μ, δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του γιου της.

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν 7.850 ευρώ και 300 αμερικανικά δολάρια, ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

130 πιστωτικές κάρτες (οι 125 χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση, και οι πέντε με εγγραφή), οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον 18χρονο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή μνήμης, ένας δρομολογητής (router), ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και δύο αεροβόλα πιστόλια, μία συσκευή αντιγραφής-ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών, μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και πλήθος έντυπου υλικού που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/6/11 14:44

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΑ,ΞΕΛΑΦΡΩΝΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ?ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *