ροή ειδήσεων

«Το παιχνίδι της αναζήτησης του δράκου & σκηνική παρέλαση» στα πλαίσια του 5ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Για 3η χρονιά φέτος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 5ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το Ομαδικό Παιχνίδι...
της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου στη Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο, με ακόμα πιο συναρπαστικές δοκιμασίες, περιπέτεια, δράση και ψυχαγωγία!

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, όσοι αποφασίσουν να πάνε μία βόλτα στην Παλιά Πόλη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αγωνιώδη αναζήτηση των 12 ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή, για να ανακαλύψουν το θρυλικό Τέρας! Το Παιχνίδι θα κλείσει με Σκηνική Μεσαιωνική Πομπή για το νικητή, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μουσείου στις 20:30, θα διέλθει τις οδούς Ιπποτών, Ορφέως, Σωκράτους, Ερμού και θα καταλήξει και πάλι στην πλατεία Μουσείου για τις απονομές.

Ο νικητής που θα ξεχωρίσει από την ομάδα που θα έρθει 1η, θα οδηγηθεί στο Μεγάλο Μάγιστρο του Παιχνιδιού για να τον χρίσει τιμητικά, με τη σειρά του, Μάγιστρο. Το έπαθλο θα είναι ένα εντυπωσιακό σύμβολο του Γενναίου Ιππότη που σκοτώνει το Δράκο. Οι δύο Σεργιέντες της ίδιας ομάδας θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια για να θυμούνται πάντα την μοναδική, αυτή, περιπετειώδη νίκη. Τους νικητές θα βραβεύσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ρόδου, κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Στο φετινό Παιχνίδι Αναζήτησης του Δράκου θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά 88 άτομα: 12 3μελής ομάδες, 40 μεσαιωνικοί χαρακτήρες και 12 φωτογράφοι της ομάδας PhotOrion. Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» συνεργάζεται με το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού για την υλοποίηση του Παιχνιδιού Αναζήτησης του Δράκου.

Εν τω μεταξύ, μεγάλη επιτυχία γνώρισε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το «Μεσαιωνικό Ρόδο» το προηγούμενο Σάββατο, 4 Ιουνίου στην Τάφρο. Στο ειδυλλιακό σκηνικό της Μεσαιωνικής Τάφρου, κάτω από τη γέφυρα d’ Amboise, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραμύθια, να παίξουν διασκεδαστικά μεσαιωνικά παιχνίδια, να δοκιμάσουν την ευστοχία τους στην τοξοβολία, να μάθουν πώς γίνεται η αγιογραφία και να κάνουν βόλτες με άλογα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής .

Για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την Έκθεση Τέχνης με θέμα: «Οι εικαστικοί Δωδεκανήσου ζωγραφίζουν το Μεσαίωνα στη Ρόδο» στο Κατάλυμα της Γαλλίας, θα είναι ανοιχτή για ακόμα μία μέρα, αυτή την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, από τις 10πμ έως τις 1μμ.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *