ροή ειδήσεων

"Η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα 575 δισ. ευρώ απο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο"

“Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί οφείλουν στους Έλληνες 575 δισ. ευρώ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί...
χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες, από ό,τι οι Έλληνες στη Γερμανία”, σημειώνει ο Οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Ζακ Ντελπλά, τονίζοντας πως “εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι”.
Σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα “Les Echos”, ο Γάλλος οικονομολόγος εξήγησε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση της χώρας μας.

“Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη, δηλώνει.

Ο Ντελπλά, μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Αναλύσεων της γαλλικής κυβέρνησης και οικονομικός σύμβουλος της τράπεζας ΒΝΡ Paribas, υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα έπρεπε να θυμηθεί ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χρωστούσε 16 φορές το ΑΕΠ της, το οποίο κανείς δεν της ζήτησε έκτοτε.

“Σε αυτό το πλαίσιο η Γερμανία, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη”
, που ζητά την πολιτική και οικονομική αλληλεγγύη, “οφείλει σήμερα να σώσει την Ελλάδα”.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα ο Γάλλος οικονομολόγος εκτιμά ότι θα μπορούσε μέσα στην επόμενη 15ετία να μειώσει το χρέος της κάτω από το 60% “αξιοποιώντας την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά και τα νησιά της που καθιστούν τη χώρα θαυμάσιο προορισμό για ολόκληρη την Ευρώπη”.

“Το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα”

Στον αντίποδα των δηλώσεων του Ντελπλά,  ο Γκέοργκ Νίσλαϊν, στέλεχος του συντηρητικού κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, δήλωσε πως “η Ευρωζώνη θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα” και απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, να πιέσει για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία.

“Η Ελλάδα θα εξυπηρετείτο καλύτερα με τη δραχμή και το ευρώ θα ήταν καλύτερα χωρίς την Ελλάδα”, ανέφερε ο Νίσλαϊν και ζήτησε να υπάρξει μια “ειλικρινής δημόσια συζήτηση” για την οικονομική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ενώ επέκρινε την έκθεση της τρόικας για την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί το χρέος της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν άξιζε το χαρτί που γράφτηκε”.

“Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει από μόνη της - δεν θα τους πετάξουμε εμείς έξω. Όμως το χάσμα της παραγωγικότητας είναι τόσο μεγάλο που η Ελλάδα θα δυσκολευόταν να σταθεί στα πόδια της χωρίς να υποτιμήσει το νόμισμά της”, πρόσθεσε.

cosmo.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/11 10:16

    parapanw einai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/11 12:45

    εγώ προτίνω να βάλουμε σε θαλάμους αερίων την Μέλκελ τον Νισλαϊν και όσους έκλεβαν τόσα χρόνια την Ελλάδα,και μετά να τους κανουμε σαπούνι,να το πουλήσουμε στούς Γερμανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/11 14:01

    Αστο φιλε.Η συνταγη δοκιμασμενη αλλα τα υλικα σκατα,οποτε το σαπουνι θα ειναι τελευταια ποιοτητα και θα μυριζει χωμα.Ποιος θα το παρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/6/11 15:01

    Το επίπεδο ηλιθιότητας αυτού του blog όσο πάει και ανεβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/6/11 17:59

    Τα παιδιά των ΝΑΖΙ που κατέσφαξαν την Ευρώπη, οι μισάνθρωποι φασίστες καταστροφής της ανθρωπότητος, σήμερα μας ΞΑΝΑ-πολεμούν με οικονομικά μέσα !

    ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ 3 ΜΑΣ

    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/6/11 21:23

    esi 15:01 giati sou kakofanike? sou thiksame tous germanous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *