ροή ειδήσεων

Οι «αποδιοπομπιαίοι τράγοι» Μπιρμπίλη και Δρούτσας.

Θορυβημένος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου από τις φωνές αντίδρασης των βουλευτών, έσπευσε να «θυσιάσει»....
δύο από τους στενότερους συνεργάτες του, τους οποίους χρόνια τώρα διατηρεί στο στενό περιβάλλον του και τους αφήνει να τον επηρεάζουν.
Αφού πρώτα προσπάθησε να τους επιβάλει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, αφού δεν τους αποδέχτηκε το κόμμα, αφού δέχτηκαν σφοδρότατες επιθέσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα, εχθές σχεδόν τους διέσυρε, εγκαταλείποντάς τους για μια πιο… βενιζελική σύνθεση της κυβέρνησης.
Η κ. Τίνα Μπιρμπίλη ίσως να μην αισθάνεται απογοητευμένη, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αιφνιδιάστηκε. Η πορεία του έργου της, παρά τα όποια κωλύματα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί –τώρα που τελείωσε– ακόμα και θετική.
Η κ. Μπιρμπίλη από την αρχή φαινόταν να πιστεύει ότι γνώριζε καλά το θέμα «περιβάλλον». Παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός επέμενε πως μπορούσε εκεί να κολλήσει και η «ενέργεια». Η Τίνα πολύ γρήγορα τα βρήκε με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο.
Ήταν επιλογή της; Ήταν αμηχανία; Κανείς δεν ξέρει. Ωστόσο φαίνεται ότι ηθελημένα ή αθέλητα πρόσφερε κάποιο άλλοθι στην εσωκομματική αντιπολίτευση για να μην σηκώσουν την παντιέρα της του ξεσηκωμού, αφού ως καθ’ ύλην αρμόδια τους κάλυπτε.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Δημήτρης Δρούτσας όσο και αν ψάξει δεν θα βρει καμιά υποστήριξη ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά ούτε φυσικά και στο κόμμα. Από αυτή την άποψη λοιπόν προώθησε την «κοινή λογική», δεδομένου ότι ο Δρούτσας όχι μόνο δεν είχε προσφέρει κάτι ουσιαστικό στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά αποτελούσε και «κόκκινο πανί» για το λεγόμενο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.
Οι καλά γνωρίζοντες όμως δεν ανακουφίστηκαν. Ο κ. Δρούτσας έχει πάρει το δρόμο για την ευρωβουλή.
«Είναι ex officio βολεμένος» λένε, εννοώντας φυσικά ότι ο έτερος ευρωβουλευτής κ. Λαμπρινίδης αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών και ο κ. Δρούτσας παίρνει τη θέση του ως πρώτος επιλαχών!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *