ροή ειδήσεων

Χ. Β. Ρομπάϊ: «Το νέο πρόγραμμα στήριξης θα έρθει από κρατικούς προϋπολογισμούς και ιδιώτες»

Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και η ψήφιση αυτού στη Βουλή, πρωταγωνίστησε και χτες στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με τους αρχηγούς κρατών...
και κυβερνήσεων της ΕΕ, να συγχαίρουν τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε προχθές στη Βουλή.
Λίγο μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ παραχώρησε από κοινού με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, συνέντευξη Τύπου.
Ο πρόεδρος της ΕΕ σημείωσε ότι στο νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τα αναγκαία κονδύλια, θα προέλθουν τόσο από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των χωρών της ευρωζώνης όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
Υπογράμμισε ωστόσο, ότι η συμβολή του ιδιωτικού τομέα θα έχει εκούσιο και προσωρινό χαρακτήρα, ενώ δεν θα συνιστά σε καμία περίπτωση, έστω και μερικώς, αναδιάρθρωση του χρέους.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, αφού υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη εθνικής ενότητας στην Ελλάδα, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η σύνοδος κορυφής απεδέχθη την πρότασή του για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα μέσω του επαναπρογραμματισμού των πόρων των κοινοτικών ταμείων τους οποίους δικαιούται η χώρα.
Ένα ποσό της τάξεως των 15 δις ευρώ, μπορεί να εκταμιευτεί τάχιστα προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι η εθνική συμμετοχή για την πραγματοποίηση των έργων στην περίπτωση της Ελλάδας, θα περιοριστεί στο 15%. Παράλληλα ανέφερε ότι θα παρασχεθεί στην Ελλάδα σημαντική τεχνική ενίσχυση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων.
newscode.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *