ροή ειδήσεων

Αυξημένες οι κρατήσεις στην Ελλάδα φέτος

Iδιαίτερα ικανοποιημένη όσον αφορά την πορεία των κρατήσεων για την Ελλάδα εμφανίζεται η γερμανική TUI. Όπως δήλωσε στη Deutsche Welle...
η εκπρόσωπος του ομίλου Ραμόνα Φετ: «Στην TUI είμαστε ικανοποιημένοι με τις κρατήσεις για το 2011. Ήδη καταγράφουμε αύξηση σε διψήφιο ποσοστό σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η Ελλάδα ανακάμπτει και φυσικά επωφελείται από την υψηλή καταναλωτική διάθεση και την γενικότερα αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών την τρέχουσα χρονιά».

Η Ελλάδα επωφελείται και από τις εξελίξεις στις χώρες της βορείου Αφρικής ωστόσο η αύξηση που καταγράφεται στις κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς αποδίδεται περισσότερο σε άλλους παράγοντες, υποστηρίζει ο Ματίας Μπράντες, εκπρόσωπος της Thomas Cook: «Η Ελλάδα επωφελείται και από τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική αλλά και γενικότερα, η Ελλάδα πάει καλά αυτή τη χρονιά. Εμείς είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των κρατήσεων. Γενικά η Ελλάδα έχει φέτος καλές τιμές ενώ από την άλλη είναι ούτως ή άλλως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών».

«Η Ελλάδα πρέπει να συγκρίνεται με την Ισπανία»

"Η Ελλάδα ανακάμπτει», λέει η εκπρόσωπος της TUIΗ Ελλάδα, σημειώνει ο Ματίας Μπράντες, συγκαταλεγόταν πάντα στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών, παρότι, όπως λέει, δεν ανήκει στους πλέον φθηνούς προορισμούς σε σύγκριση για παράδειγμα με την Τουρκία. Γι΄ αυτό άλλωστε η σύγκριση με τη γείτονα στο πεδίο αυτό είναι δύσκολη: τουρίστες που επρόκειτο να περάσουν τις διακοπές τους σε χώρα της βορείου Αφρικής, όπως την Αίγυπτο ή την Τυνησία, και αποφασίζουν να αλλάξουν τις κρατήσεις τους λόγω των εξελίξεων, επιλέγουν συνήθως την Τουρκία που προσφέρει παρόμοια πακέτα και κυρίως πακέτα all inclusive. H Ελλάδα, σημειώνει ο ίδιος, προσελκύει διαφορετικό κόσμο που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περισσότερα και ως εκ τούτου έχει και μεγαλύτερες απαιτήσεις. Γι΄ αυτό στο πεδίο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να συγκρίνεται περισσότερο με την Ισπανία ή και τις Καναρίους Νήσους.

Η εκπρόσωπος της TUI προσθέτει: «Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι διαφορετικοί από εκείνους που επιλέγουν την Τουρκία. Η τελευταία έχει μια πλούσια προσφορά σε πακέτα all inclusive ενώ τα ελληνικά είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στις προσωπικές επιθυμίες των τουριστών».

Η Κρήτη στην κορυφή των προτιμήσεων

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η ΚρήτηBildunterschrift: Gro―ansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η ΚρήτηΚορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα παραμένει η Κρήτη, σύμφωνα με την κυρία Φετ. Σημαντική είναι η ζήτηση στο μεταξύ και για μικρότερα ελληνικά νησιά, όπως την Κέρκυρα και την Κω, για τα οποία η TUI προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα, για παράδειγμα μόνον για ζευγάρια ή οικογένειες.

Κρήτη, Ρόδο, Κω και Μύκονο προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες της Thomas Cook, όπως μας είπε ο εκπρόσωπος του ομίλου Ματίας Μπράντες.

Τέλος, αυξημένη ζήτηση στα αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα καταγράφει μέχρι στιγμής και η Germanwings. Δημοφιλέστεροι προορισμοί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρίας Ανγκέλικα Σβαφ, είναι η Κρήτη, η Αθήνα και η Κέρκυρα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *