ροή ειδήσεων

Γιατί έρχονται ξαφνικά “οι τροικανοί” στην Αθήνα μεσοβδόμαδα

Για Τρίτη και Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη  των επικεφαλής της τρόικας των ελεγκτών. Αποστολή τους, τώρα, θα είναι να...
τσεκάρουν το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μετά τις τελευταίες αλλαγές που επήλθαν, κατά τη συζήτηση του στη Βουλή. Ως γνωστόν, αυτές οι τελευταίες ήταν κυρίως φορολογικού περιεχομένου, με τη σημαντικότερη να εστιάζεται στο γεγονός της αντικατάστασης του μέτρου της κατάργησης του αφορολογήτου ορίου από την εισφορά στα εισοδήματα, σε βάθος τετραετίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα κατ αρχήν δεν διάκειται αρνητικά ως προς αυτή την εξέλιξη, αλλά αυτό που θέλει να διαπιστώσει είναι:
α) αν το τελικό οικονομικό όφελος από αυτή την κίνηση θα είναι το ίδιο με εκείνο το οποίο θα προκαλούσε η κατάργηση του αφορολογήτου, που αρχικώς είχε συμφωνηθεί και
β) αν το μέτρο της κεφαλικής εισφοράς θα έχει όντως μόνιμο και κατ επέκταση επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα, κάτι που θεωρείται και είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους πιστωτές μας.
Το γεγονός πάντως ότι η ισχύς του θα έχει τετραετή διάρκεια, φαίνεται κατ αρχήν να το διασώζει. Ωστόσο, επειδή οι "τροικανοί" - μετά τα όσα έχουν δει επί ελληνικού εδάφους - είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί με τα μέτρα που κατά καιρούς ανακοινώνονται από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, κρίθηκε απαραίτητη η εδώ παρουσία τους και ο επιτόπιο έλεγχος, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, κατά το κοινώς λεγόμενο.
Και κάπως έτσι αποφασίσθηκε να έρθει στην χώρα μας καλοκαιριάτικα ο κ.Τόουμσεν και η παρέα του. Με την ευκαιρία, θα κάνουν έναν νέο γύρο επαφών, θα τσεκάρουν στοιχεία και θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και με τον νέο υπουργό Οικονομικών κ.Β.Βενιζέλο, το οποίο ο κ.Τόουμσεν, γνώρισε χθες στις Βρυξέλλες.
newscode.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *