ροή ειδήσεων

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ κκ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ. ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Βγαίνει στο «σφυρί» το ακίνητο του «Νηρέα»
Σε κατάσχεση του οικοδομικού συγκροτήματος του «Νηρέα», ιδιοκτησίας του Δήμου Ρόδου, προχώρησε χθες η ετερόρρυθμη εργολαβική εταιρεία με την επωνυμία "Τσαμπίκος Τσακίρης και ΣΙΑ ΕΕ" σε εκτέλεση διαταγών πληρωμής για οφειλές ύψους 335.503,34 ευρώ.
Το ακίνητο σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης έχει εμβαδόν 5.722 τ.μ. και εντός αυτού υπάρχουν δύο διώροφα κτήρια. Το πρώτο στη συμβολή των οδών Αγίου Ιωάννου και Διαγοριδών επιφάνειας 890 τ.μ. και το δεύτερο επί της οδού Διαγοριδών και απέναντι από τη συμβολή της με την οδό Παύλου Μελά συνολικού εμβαδού 1.200 τ.μ.
Στο ένα ακίνητο στεγάζονται υπηρεσίες του ΔΟΝΑ, η Διεύθυνση Πολεοδομικών Εφαρμογών, οι Τεχνικές Υπηρεσίες και το γραφείο του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και στο δεύτερο ο Πολιτιστικός Οργανισμός και το γραφείο του αντιδημάρχου Πολιτισμού.
Τα ακίνητα δε είναι εντός του σχεδίου πόλεως, ανήκουν στο δήμο Ρόδου και έχουν μεταγραφεί στην ιδιοκτησία του τον Μάιο του 1953.
Η αξία του συγκροτήματος εκτιμήθηκε από τον δικαστικό επιμελητή στα 9 εκατ. ευρώ και ο πλειστηριασμός προσδιορίστηκε για την 27η Ιουλίου 2011, ημέρα Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Ρόδου με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 6 εκατ. ευρώ. Η αντικειμενική αξία του συγκροτήματος ανέρχεται στο ποσό των 5.670.000 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή, που είχε προαναγγελθεί από τη «δ», δεν αιφνιδίασε τη δημοτική αρχή καθώς εργολάβοι δημοσίων έργων είχαν καταστήσει σαφές στον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά ότι κίνησαν τις διαδικασίες κατασχέσεων από την περασμένη Πέμπτη.
Θυμίζουμε ότι τρεις εργολάβοι διεκδικούν οφειλές ύψους 3,5 εκατ. ευρώ περίπου. Ο δήμαρχος Ρόδου σε δηλώσεις του χθες κατέστησε σαφές ότι στα ταμεία του δήμου υπάρχουν δεσμευμένα για την αποπληρωμή υποχρεώσεων σε έργα 7,5 εκατ. ευρώ και για να κινηθεί η διαδικασία απαιτείται και αναμένεται σχετική απόφαση του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή φέρνει τα πάνω κάτω στο Δήμο Ρόδου για την αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας του καθώς ανατρέπει τους σχεδιασμούς για εξασφάλιση νέων εσόδων που θα αποτρέψουν τελικώς τη σχεδιαζόμενη υπαγωγή του σε καθεστώς επιτήρησης του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σημειώνεται ότι σύντομα θα κινηθεί και η διαδικασία εκπλειστηριασμού του «Ιαλύσιον» από την εταιρεία με την επωνυμία "Καμπαστάνας Θεόδωρος και Σια ΕΕ" στην οποία οφείλονται από έργα περίπου 1,2 εκατ. ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς του πλειστηριασμού του «Ιαλύσιον» είχε προσδιοριστεί στα 2,8 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του πρώην Δήμου Ροδίων από την ένωση εταιρειών «Λύσιππος Α.Ε. - Πράξιλλα Α.Ε.» το συγκρότημα του Νηρέα, που περιλαμβάνει σε άλλο οικοδομικό τετράγωνο και τις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, δύναται να μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο με την εκ νέου κατασκευή κτηρίων που θα στεγάσουν καταστήματα στο ισόγειο και με εκμετάλλευση του πρώτου και δεύτερου ορόφου με τη δημιουργία γραφείων και εν μέρει κατοικίας.
Οι χρήσεις που προτείνεται να περιληφθούν στο ακίνητο είναι τέτοιες ώστε να συμβάλλουν στην αύξηση της εμπορικότητας και της αξίας του.
Με την προσθήκη νέων χρήσεων και τη μεταφορά υφιστάμενων, το ακίνητο της οδού Διαγοριδών θα καταστεί, σύμφωνα και με την πρόταση του ΓΠΣ, τοπικό κέντρο με χρήσεις εμπορικού ενδιαφέροντος και κατά συνέπεια με περισσότερες πιθανότητες για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Η πρόταση αξιοποίησης του ακινήτου περιλαμβάνει την απομάκρυνση της ΡΟΔΑ καθώς για το αστικό περιβάλλον στο οποίο είναι ενταγμένη αποτελεί οχλούσα χρήση. Παράλληλα με την απομάκρυνση της ΡΟΔΑ θα κατεδαφισθούν τα υφιστάμενα κτήρια τα οποία ούτε ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία έχουν ούτε και οικονομικά συμφέρουσα είναι η αλλαγή της χρήσης τους με μετατροπές.
Προβλέπεται παραπέρα η παραμονή των υπολοίπων χρήσεων (πολεοδομία, ΚΑΠΗ, Σχολείο, Σύλλογος, ΔΟΝΑ κ.α.) οι οποίες θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην ανάπτυξη των εμπορικών χρήσεων, καθώς θα αποτελούν πόλους έλξης σημαντικού αριθμού πολιτών και δημοτών σε ετήσια βάση και μάλιστα ασχέτως της τουριστικής περιόδου στο νησί.
Στο υπόγειο των κτηρίων προτείνεται η κατασκευή χώρων στάθμευσης οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους κατοίκους με μόνιμη σχέση ή και χρήστες του τοπικού κέντρου δηλαδή των υπηρεσιών του.
Το συγκεκριμένο ακίνητο σύμφωνα με το ΓΠΣ βρίσκεται μέσα σε Ζώνη Ειδικών Κινήτρων, η οποία όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί. Για την ενεργοποίησή της απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος από το οποίο θα προκύπτουν οι ευνοϊκότεροι όροι δόμησης.
Εν πάση περιπτώσει στην επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό εργολαβική εταιρεία «Τσακίρης Τσαμπίκος και ΣΙΑ ΕΕ» οφείλονται από εργολαβίες καποδιστριακών δήμων 1,2 εκατ. ευρώ. Έχει κοινοποιήσει ήδη στο Δήμο Ρόδου 11 διαταγές πληρωμής για ισάριθμα έργα που εκτέλεσε από το έτος 2006 αξίας 962.550,83 ευρώ με τους νόμιμους τόκους.
δημοκρατικη

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/6/11 21:42

    Πάτε καλά;
    Πιστεύετε ότι θα βρεθεί άνθρωπος που θα ανοίξη το στόμα του;
    Τρώνε,έφαγαν και θα συνεχίσουν να τρώνε πολλοί γι'αυτό μην τρέφετε αυταπάτες ότι κάποιος θα μιλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/6/11 21:46

    Και για να συμπληρώσω, αυτοί που θέλουν να "φάνε" τη Δημοτική περιουσία είναι οι ίδιοι που έδωσαν τις δουλειές στους εργολάβους.
    Απλώς βάζουν τους εργολάβους μπροστά χωρίς αυτοί να φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/6/11 23:20

    Τσαμπίκος Τσακίρης? ο αντιδιμαρχος ΡΟΔΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/6/11 23:24

    ο εργολαβος απο αρχιπολη ο τσακιρης?που ειναι και αντιδιμαρχος και στο λιμενικο ταμιο?ελατε ρε πεδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/6/11 00:45

    Πολυ καλα κανουν οι ανθρωποι! Εχει κυρηξει σταση πληρωμων στο εσωτερικο, κι εχει γονατισει τις επιχειρησεις, για να χει να δινει εξω. Χρεος του κρατους ειναι κι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/6/11 15:32

    ΄΄αρχισε το ξεπούλημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/6/11 18:32

    ΣΩΣΤΟΣ Ο 1/6/11 21:46 ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ?
    ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Ή ΤΟ BLOG?
    ΔΕΝ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/6/11 18:34

    ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΟΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ? Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/6/11 21:17

    ντροπη μας με τετοιους τρομπες που βγαζουμε θα μας βαλουν να πληροσουμε και ψυχικη οδυνη των εργολαβων!!!!
    νομοι υπαρχουν να τους εφαρμοσουν αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/6/11 21:43

    ολλα τα ξενοδοχια εχουν αφθερετες κατασκεβες και πισινες και υπογια που τα εκαναν δοματια,κατανκιλτε ανονιμα η με ψεφτικο ονομα στο ικα οσους ξενοδοχους δεν σιμπεριφεροντε σοστα,το εχω δοκιμαση με επιτιχια 100 τα 100 και πιανη.βριτε τροπους να πλιροσουν αυτη που εχουν.
    ****δοκιμαστε ειναι δωρεαν ****

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *