ροή ειδήσεων

Παπανδρέου: Ανοιχτός σε δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα!

"Δεν καταφέραμε να φέρουμε άμεσα στην κοινωνία μας αίσθηση δικαίου και ευνομίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός...
Δραματικοί τόνοι και αυτοκριτική από τον πρωθυπουργό στη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου. Έκανε πάλι ανοίγματα για συναίνεση και μίλησε για το δίκαιο των "Αγανακτισμένων"

Ο κ. Παπανδρέου έθεσε τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, που είναι να αποφευχθεί η χρεοκοπία, η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η αλλαγή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Αναφερόμενος στους αγανακτισμένους είπε ότι αυτό το κίνημα πολιτών αντέδρασε σε κάθε ανομία, παρανομία, ρουσφέτι και κάθε περιστατικό διαφθοράς αυθαιρεσίας και αδικίας.

Προβαίνοντας σε αυτοκριτική δήλωσε ότι "δεν καταφέραμε να φέρουμε άμεσα στην κοινωνία μας αίσθηση δικαίου και ευνομίας και γι' αυτό αρκετοί πολίτες πληρώνουν το μάρμαρο", ενώ αναρωτήθηκε αν θα είχαν ανοίξει οι αγορές στην περίπτωση που είχαμε πετύχει να μειώσουμε το έλλειμμα αντί για 5 μονάδες στις 5,5 μονάδες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι «τα επόμενα χρόνια της θητείας μου ως πρωθυπουργός, μέχρι τις επόμενες δηλαδή εκλογές, να κάνω ό,τι μπορώ, για να δημιουργήσω το υπόβαθρο μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας στη χώρα μας».

Επανέλαβε δε την ανάγκη ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής να κλείσουν μαζί τη διαπραγμάτευση ακόμη και με κοινές ομάδες εργασίας.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκ νέου αναφορά στη δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Σε ό,τι αφορά στο Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει την ευρεία πλειοψηφία, αλλά όχι των 180 βουλευτών.

Το υπουργικό συμβούλιο άφησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ανοιχτό για περαιτέρω επεξεργασία. Νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα έρθει τον Σεπτέμβριο με αρχή εφαρμογής το 2012. Την Τρίτη συνεδριάζουν ο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο.

skai.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/6/11 17:29

    βαλε ρε καθυστερημενε δημοψηφισμα και θα πληρωσω 300 ευρω εισητηρια (γιατι τοσο τα πηγατε)μονο και μονο για να σε μαυρισω....
    κανονιστε κομματσκυλα να υπαρξει κομμα που να πιασει πανω απο 15% στις επομενες βουλευτικες...
    (η βολευτικες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/6/11 18:05

    ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!!!!!!!!!
    Ρε τους κωλοδημοσιογράφους παραπληροφόρηση συνέχεια. Το σύνταγμα μας δεν επιτρέπει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για δημοσιονομικά ζητήματα υπάρχει ρητή απαγόρευση στο Α. 44 ( παρ 2 μετά την αναθεώρηση του 86)
    Ακόμα για αυτό που ακούγεται σχετικά με τον αριθμό των βουλευτών εμπίπτει στις αρμοδιότητες του κανονισμού της βουλής και μπορεί να ρυθμιστεί με απλή νομοθετική διάταξη το πλήθος τους από 201 μέχρι και το ανώτερο 300 σύμφωνα με το σύνταγμα του 1911 του Βενιζέλου άρα κοροϊδεύουν τον κόσμο πρώτο έτος νομικής έλεος αυτά είναι αν δεν τα ξέρεις από μόνος σου όλοι μπορούν να σε δουλέψουν!!!
    Ακόμα μπορεί να ακούσετε ότι λόγο του ν. 3852/10 δηλαδή του Καλλικράτη παρέχεται η δυνατότητα τοπικού δημοψηφίσματος( 212 ΚΔΚ ) αλά και εκεί δεν δίνεται η δυνατότητα για εθνικά και δημοσιονομικά ζητήματα !!!!
    Μην χάφτετε ότι σας λένε!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/6/11 19:04

    ευχαριστουμε που μας ανοιγετε τα ματια.δεν τα ηξερα προσωπικα....λογικα και πολλοι αλλοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/6/11 19:47

    Σωστος ο φιλος 18:05 αλλα φιλε μου με αυτους που εχουμε μπλεξει ολα τα περιμενω..μεχρι να αλλαξουν το συνταγμα για αυτους δεν ειναι τιποτα...Γιατι ομως ο Γιωργακης δεν κανει δημοψηφισμα αν τον θελουμε για πρωθυπουργο? Γιατι δεν κανει καλυτερα εκλογες σημερα? Γιατι απλουστατα ξερει οτι θα φαει τα μουτρα του! Αληταραδες ολοι τους ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/6/11 21:24

    Αχ βρε γιωργακη, καλη προθεση εχεις αλλα δεν κανεις.....

    Να συμπληρωσω τον απο πανω φιλο μου.αληταραδες ολοι ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/6/11 21:26

    21:24 ..ναι φιλε ολοι ους απλα ειπα για τους 2 που φερουν την μεγαλυτερη ευθυνη!! Αλλα εχεις δικιο ολοι τους ειναι για τα σκουπιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/6/11 23:05

    Γουρούνια της λάσπης, βδελυρά υποκείμενα, αδίστακτοι πολιτικοί φονιάδες ενός ολόκληρου λαού, αναξιόπιστοι και ψεύτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιάζανε για «συναίνεση» τους πολιτικούς αρχηγούς, το Σαμαρά δηλαδή, ανεμίζοντας το σκιάχτρο του μπαμπούλα της πέμπτης δόσης…

    «Οι εταίροι μας και το ΔΝΤ αρνούνται κατηγορηματικά να μας καταβάλουν την πέμπτη δόση αν δεν υπάρξει συναίνεση», «Λεφτά υπάρχουν μέχρι 18 Ιουλίου, από εκεί και πέρα κατεβάζουμε ρολά»
    Η έσχατη και πρωτοφανής για τα πολίτικα χρονικά μιας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας, πολιτική συνομωσία ΓΑΠ-Παπούλια, δεν απέδωσε ωστόσο την προσδοκώμενη συναίνεση…

    … ΑΛΛΑ την επομένη κιόλας της σύσκεψης και ως δια μαγείας άρθηκε το αδιέξοδο της πέμπτης δόσης!
    Ο «μπαμπούλας» της άρνησης των τοκογλύφων εξέλιπε και τα «κατεβασμένα ρολά εξαφανίστηκαν…
    «Η Πέμπτη δόση θα μας καταβληθεί κανονικά» δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο εκ Κοζάνης τετραγωνοκέφαλος Βαψομαλλιάς!!!

    Πήγε περίπατο η δαμόκλειος σπάθη που επικρεμόταν πάνω από τα κεφάλια μας και μαζί της πήγε περίπατο και η ανύπαρκτη αξιοπιστία του κυβερνητικού φυράματος..

    «Συνομωσία» ονομάζεται στη γλώσσα της πολιτικής η κακοσκηνοθετημένη και κακοπαιγμένη φάρσα που προσπάθησαν να στήσουν τα πολιτικά απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, που δε δίστασαν να εξευτελίσουν και αυτόν ακόμα το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατία, συνηγορούντος και του ολίγιστου κυρίου Παπούλια βεβαίως, βεβαίως…

    Ταραχή και πανικός μέγας στο στρατόπεδο των μειοδοτών…
    Έκπληξη και αμηχανία στο μετερίζι των διαπλεκομένων… Ταραχοαρδαμοπαπαριές τα ρουφιανοδημοσιογραφάκια στα βοθροκάναλα: «Η αντιπολίτευση και ο Α. Σαμαρά θα έχουν από ΄δω και πέρα την ευθύνη για ότι συμβεί!!!»
    Μάλιστα… Την ευθύνη θα την έχει ο Σαμαράς, δε θα την έχει ο serial killer πρωθυπουργός και η ανίκανη κυβέρνησή του, που λεηλάτησαν τη χώρα και οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στην οικονομική εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα…

    Και που το είδατε ρε δημοσιογραφικά συντρίμμια και εκτρώματα, η κυβέρνηση να κυβερνά, αλλά η αντιπολίτευση να έχει την ευθύνη για την πορεία της χώρας;

    Ας είναι καλά η αντιπολίτευση (πλην κωλοτούμπα Καρατζαφέρη) και ο Αντώνης Σαμαράς που διέσωσαν το κύρος της ταλαίπωρης δημοκρατίας μας…
    Όσο για σας «παιχνιδιάρη» κύριε Παπούλια ο Θεός της Ελλάδας να σας λυπηθεί, γιατί ο Ελληνικός λαός ούτε να σας λυπηθεί μπορεί, ούτε και να σας συγχωρέσει…
    ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ BLOG.ΧΑΡΡΥ ΚΛΙΝ ΜΑΓΚΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/6/11 00:03

    ....να κανη δημοψηφισμα να ψηφισουν τα ΟΥΦΟ του μνημονιου...πασοκοι..και καρτζαφερηδες...ολοι μαζι 20%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/6/11 00:32

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_07/06/2011_444876

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *