ροή ειδήσεων

Εποχικότητα: Παροχή κινήτρων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Προσπάθειες για την επιμήκυνηση της τουριστικής περιόδου θα καταβάλει άμεσα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με τον αρμόδιο...
υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη να τονίζει από τη Ρόδο, ότι οι συνθήκες για να γίνει αυτό είναι πλέον ώριμες.

Ο κ. Νικητιάδης επισήμανε, ότι η πολιτεία θα επιδιώξει συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις περιφέρειες, τα τουριστικά γραφεία, τις αεροπορικές εταιρείες και όλους τους συντελεστές του τουρισμού, προκειμένου να εξετάσουν με επαγγελματικό τρόπο την επιμήκυνση των τουριστικών δραστηριοτήτων στο διάστημα από 1η Νοεμβρίου έως και 30 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε, ότι προϋπόθεση για την εκκίνηση μιας σχετικής προσπάθειας είναι να δημιουργηθούν πιλοτικά προγράμματα τριετούς διάρκειας, εστιασμένα σε περιοχές της χώρας, στα οποία θα ενταχθεί ικανός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων που θα διασφαλίζει τη λειτουργία της τουριστικής αγοράς, προκειμένου οι επισκέπτες να απολαμβάνουν με πληρότητα τις τουριστικές υπηρεσίες και να έχουν στη διάθεσή τους τις δέουσες υποδομές που αναδεικνύουν το τουριστικό προϊόν κάθε περιοχής.

Για την υποστήριξη των προγραμμάτων αυτών, που η επιτυχής έκβασή τους θα αποτελέσει τον προπομπό για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο σύνολο της χώρας, ο υφυπουργός ανέφερε ότι σε όσους συμμετέχουν θα μπορούσε να εξεταστεί να τους δοθούν κίνητρα όπως για παράδειγμα η μείωση τελών ύδρευσης από τους Δήμους, η μείωση των τελών προσγείωσης και του «σπατόσημου» στα αεροδρόμια, η επιδότηση των επιχειρήσεων για την απασχόληση εργαζομένων με το ίδιο ποσοστό που επιδοτείται σήμερα η ανεργία, η παροχή διευκολύνσεων που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολόγησή τους.

imerisia.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/6/11 16:29

    ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΡΟΔΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (EVENTS) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
    ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΑΠΛΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/6/11 18:20

    Για να γίνει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θα πρέπει να στοχεύσουμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, από την στιγμή που το καλοκαίρι το κυρίως προϊόν που πουλάμε είναι ήλιο και θάλασσα, θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικά πράγματα να προσφέρουμε, για να έχουμε έστω μια μικρή ποσότητα τουριστών και τους χειμερινούς μήνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *