ροή ειδήσεων

Γ. Παπανδρέου: «Είναι ώρα ευθύνης για όλους» - Σύρραξη στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο, που θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα....

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, όσο και στην διακυβέρνηση Καραμανλή, κάνοντας λόγο για «υπέρογκο χρέος που κληρονομήσαμε, δίχως ιστορικό προηγούμενο», από μια «καταστροφική διακυβέρνηση».
«Μιλούν για αναδιαπραγμάτευση κι αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για συνδιαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, καταλογίζοντας στη ΝΔ ότι αρνείται να αναλάβει το δύσκολο πολιτικό κόστος και ότι ταυτίζεται με όσους ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας.
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές να ακούσουν την «εσωτερική, πατριωτική συνείδησή τους», χαρακτηρίζοντας την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ως «μοναδική ευκαιρία για να ορθοποδήσει η χώρα».
«Οι προσπάθειες του ελληνικού λαού μας έδωσε δύναμη για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές για όσους «προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχουν ανέξοδες λύσεις. Η πατρίδα δεν χρειάζεται φυγόπονους, ούτε μάντες κακών. Πατριωτική στάση είναι να μην το βάζεις στα πόδια στα δύσκολα».
Επίσης, ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να κλείσει τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο χρόνια.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα κάνει το καθήκον της απέναντι στο μέλλον», ενώ κάλεσε και τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων να στηρίξουν το Μεσοπρόθεσμο. «Η ψηφοφορία δεν είναι απλώς μια εθνική και πατριωτική υποχρέωση, είναι μια ευκαιρία για όλες τις δυνάμεις που θέλουν μια καλύτερη πατρίδα», ανέφερε, καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων «να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά για την Ελλάδα».
«Είναι ώρα ευθύνης για όλους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Αλ. Τσίπρας: «Το Μεσοπρόθεσμο είναι κατασχετήριο δημόσιας περιουσίας»
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «παραπλάνηση του λαού», και διλήμματα τρομοκρατίας.
«Το Μεσοπρόθεσμο, όχι να το ψηφίσεις, να το διαβάσεις ντρέπεσαι. Είναι ένα κατασχετήριο δημόσιας περιουσίας. Μια πρόσκληση σε γεύμα από οικονομικούς δολοφόνους», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Επίσης, εμφανίστηκε έντονα επικριτικός με τον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι κάποτε είχε δηλώσει ότι τα μέτρα του Μνημονίου υπερβαίνουν την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, «και πολύ σύντομα διαπιστώσαμε ότι η υπέρβαση της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ μετετράπη σε πατριωτικό καθήκον».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνδέει την προοπτική του χρέους με μια γενικευμένη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, μια αντίληψη «επικίνδυνη, που οδηγεί στον ολισθηρό δρόμο της εκποίησης του δημόσιου πλούτου».
Θ. Παγκαλος: «Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει»
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, υπεραμύνθηκε της συνέντευξής του στην εφημερίδα El Mundo, κατά την οποία είχε δηλώσει ότι εάν η χώρα χρεοκοπήσει θα βγουν τα τανκς για να προστατέψουν τις τράπεζες.
Ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για «επιτυχία» που μια ισπανική εφημερίδα φιλοξενεί την ελληνική άποψη, όταν η χώρα μας είναι πρώτο θέμα παγκοσμίως, με ειρωνικά σχόλια.
Επίσης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, καθώς είναι απόφαση του ελληνικού λαού και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Γ. Καρατζαφέρης: Πρόδρομος του Μνημονίου το Μάαστριχτ
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σημείωσε με νόημα ότι από το 1974 μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει και πολλά. «Το “Καραμανλής ή τανκς” μετατράπηκε σε “ψηφίζετε ή τανκς”», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, καλώντας τους πάντες να μην λειτουργούν με φοβικά σύνδρομα.
Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν πρόδρομος του Μνημονίου, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει τα μέτρα στο σκέλος της φορολογίας και όχι στις δαπάνες για να μην «αφήσει την πελατεία της».
Βενιζέλος: «Δεν πιστεύω στην στρατηγική του φόβου»
Σε πιο συναινετικούς τόνους εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που θεώρησε εφικτή την ύπαρξη συναίνεσης για την από κοινού επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, σε ζητήματα όπως το φορολογικό.
«Δεν πιστεύω στη στρατηγική του φόβου ούτε στην ιδεολογία της μιζέριας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, καλώντας το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αλλά και τους πολίτες «να σφίξουν τα δόντια και να κάνουμε υπομονή», μέχρι η χώρα να βρει την αξιοπρέπειά της και να αποκτήσει εκ νέου προοπτική.
newscode.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/6/11 13:36

    Λ Α Μ 0 Γ Ι Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/6/11 13:40

    Ρε ΓΑΠ πες μας τι παίρνεις? Μηπως είναι και ληγμένα?
    «μοναδική ευκαιρία για να ορθοποδήσει η χώρα» είπε. Λες κ το ακούμε πρώτη φορά. Και για το μνημόνιο 1 τα ίδια έλεγε, ο ψεύτης, ο προδότης.

    Αααα και που είστε. Και να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο οχι χρεωκοπία δε θα έχουμε, ούτε καν εκλόγες δηλαδή δε θα πέσει η κυβέρνηση διότι δε θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή του που είναι το ξεπούλημα της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

    ΟΥΣΤ ΠΡΟΔΟΤΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/6/11 15:54

    Προσοχή !!!

    Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ θα "βγάλει" σήμερα και αύριο τους "κουκουλοφόρους" της ...
    Εάν δεν τα καταφέρει να σταματήσει τον κόσμο που διαμαρτύρεται για το ξεπούλημα της Ελλάδας θα εξαπολύσει νέες απειλές (μέσω του αλήτη του Πάγκαλου φυσικά ...) ότι θα βγούν τα τάνκς.

    Αντισταθείτε στη ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - η ημέρες της ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/6/11 17:53

    ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΡΕ ΠΟ****** ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΡΕ

    ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ

    ΑΝΘΕΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ & ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *