ροή ειδήσεων

Αλλαγές στο αφορολόγητο για πολύτεκνους ανακοίνωσε ο Βενιζέλος

Αλλαγές στο αφορολόγητο όριο που θα περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι οι νέες ρυθμίσεις θα...
ενισχύσουν κυρίως τους πολύτεκνους.
Με βάση τη ρύθμιση, το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα τέκνο, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο τέκνα, κατά 12.500 ευρώ αν έχει τρία τέκνα και για τα επιπλέον των τριών κατά 2.500 ευρώ για κάθε τέκνο.
Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους αναπήρους. Στην εισφορά αλληλεγγύης δεν θα συνυπολογίζεται -και άρα δεν θα επιβαρύνεται- το αναπηρικό επίδομα γι΄ αυτούς οι οποίοι υπάγονται στη σχετική νομοθεσία με βάση τον κώδικα φορολογίας και εισοδήματος.
Επίσης, στην επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης 5% που θα επιβληθεί σε βουλευτές και αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, προστίθενται και όσοι αναφέρονται στο άρθρο 56 παρ. 3 α και β του Συντάγματος.
Δηλαδή, εισφορά 5% θα καταβάλλουν και: οι Πρόεδροι και οι Διοικητές και Υποδιοικητές των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και γενικά όλων των εταιρειών και επιχειρήσεων, οι διοικήσεις των οποίων ορίζονται άμεσα ή έμμεσα από το κράτος, άμεσα με διοικητική πράξη ή έμμεσα μέσω της Γενικής Συνέλευσης και επίσης οι Ανεξάρτητες ή Ρυθμιστικές Αρχές, τα μέλη των Ανεξαρτήτων ή Ρυθμιστικών Αρχών είτε προβλέπονται από το Σύνταγμα είτε προβλέπονται από το νόμο.
newscode.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *