ροή ειδήσεων

Αύξηση της τουριστικής κίνησης

Το 2011 θα αποτελέσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, χρονιά ρεκόρ για τον παγκόσμιο τουρισμό...
Ήδη το 2010, παρά την οικονομική κρίση, οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 6,7% σε σχέση με το 2009 και υπερκάλυψαν τις αφίξεις του 2008, που ήταν η καλύτερη χρονιά για τον διεθνή τουρισμό (930 εκατ. αφίξεις πέρυσι, 922 εκατ. το 2008).

Για φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, στην πρώτη του πρόβλεψη, θεωρεί πιθανή μια νέα αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 4-5%, προοπτική που θα απογειώσει τα τουριστικά μεγέθη-αν και τα οφέλη δεν επιμερίζονται ίσα σε όλες τις περιοχές του πλανήτη.

Χρονιά ρεκόρ προμηνύεται και στην τουριστική βιομηχανία της Γερμανίας.

Ηδη οι προκρατήσεις προς διάφορους μεσογειακούς προορισμούς παρουσιάζουν διψήφια αύξηση, γι αυτό φέτος οι Γερμανοί εγκαταλείπουν την τακτική των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής.

Οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων είναι αισιόδοξες και για τον ελληνικό τουρισμό. Εάν συνεχισθεί ο τρέχων ρυθμός κρατήσεων, τότε μια αύξηση των αφίξεων της τάξης του 10% τη φετινή χρονιά είναι ένα μέγεθος αρκετά ορατό σήμερα.Θετικές,προδιαγράφονται οι προοπτικές για τουριστικά έσοδα, ύστερα από δύο συνεχόμενες ιδιαίτερα αρνητικές χρονιές. Με τους σημερινούς ρυθμούς ανάπτυξης,είναι πιθανόν να μην χρειαστούν άλλες προσφορές από την πλευρά των ελληνικών ξενοδοχείων, προοπτική που δίνει καλύτερα περιθώρια διαχείρισης τιμών για τις επιχειρήσεις και υψηλότερα έσοδα.

Μεγάλη αύξηση αφίξεων προσδοκάται από τις αγορές της Ρωσίας του Ισραήλ,και της Γαλλίας, σημαντική από τη Βρετανία και χαμηλότερη από τη Γερμανία.Τα Δωδεκάνησα, Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Μύκονος και Σαντορίνη, κατά τα φαινόμενα, θα είναι οι ελληνικοί προορισμοί, που θα καταγράψουν τις καλύτερες επιδόσεις το 2011.

Ενδεικτικό της ισχυρής ζήτησης, που υπάρχει φέτος για τους ελληνικούς προορισμούς είναι η συνεχής αύξηση των αεροπορικών θέσεων από σχεδόν όλους τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Οι μεγαλύτεροι tour operators της Γερμανίας είπαν ότι είναι έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις είναι εξόχως ενθαρρυντικές για τη φετινή χρονιά.Η Ελλάδα συνολικά αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό με βελτιωμένη τη σχέση αναλογίας ποιότητας και κόστους. Η συνισταμένη αυτή αποτελεί πλέον καθοριστικό ενισχυτικό παρανομαστή στην προσέλκυση τουριστών στην προσφιλή εν γένει Ελλάδα.

Με νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ρυθμίζονται ζητήματα, που αφορούν την προσέλκυση μεγάλων επενδυτών στον τομέα του τουρισμού, όπως είναι η πρόβλεψη παραθεριστικής κατοικίας, μορφές ιδιοκτησίας τύπου rental pool που αφορούν κυρίως τα condo hotels.


Σχόλια

  1. Γιακουμης2/6/11 22:35

    Καλα που γινονται πολεμοι και ταραχες σε αλλους τουριστικους προορισμους και αυξανει ο δικος μας τουρισμος .
    Ακομα και αυτους ομως δεν ειμαστε αξιοι να τους εχουμε και τις επομενες χρονιες .
    Απο τη μια κανουμε κρα για τουρισμο ( η τουρκια φετος ως τωρα εχει αυξηση 25 % απο περυσι ενω περυσι ειχε 20 - 30 % απο προπερυσι ) και απο την αλλη με την περιφρονηση που τους δειχνουμε τους διωχνουμε εμεις οι ιδιοι και τους στελνουμε στην τουρκια που τους καλοδεχεται τους προσεχει και τους τιμα και με αυτο τον τροπο κερδιζει την εκτιμιση τους αλλα και τα ωραια λευτα τους που εμεις τα τελευταια χρονια μονο τα ονειρευομαστε .
    Ομως ποτε δεν ειναι αργα .
    Ας προσπαθησουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ξανακερδισουμε την χαμενη εμπιστοσυνη των ξενων επισκεπτων και φιλοξενουμενων μας δειχνοντας τους τον καλυτερο μας εαυτο την ελληνικη φιλοξενεια και την ευγενεια που παντα χαρακτηριζαν τον λαο μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/6/11 00:19

    κοσμο εχει,λεφτα ομως δεν εχουν..εδω σε μινι μαρκετ πληρωσαν 2 μπουκαλακια νερο,1 ευρω με καρτα.τα ξενοδοχεια γεματα και τα γυρω μαγαζια αδεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/6/11 14:43

    αυτοί οι τουρίστες είναι οι νεο-γιάπηδες, νεο-καπιτάλες, νεο-πτωχοαστοί της Ανατολικής Ευρώπης !

    Κάτι Ούγγροι, Τσέχοι, Σλοβάκοι, Πωλωνοί κ.τ.λ είναι παντελώς άγραγγοι , αυτοί έρχονται απλά για να κολυμπήσουν άντε να βγάλουν φωτογραφίες, ΚΑΝΕΙΣ τους δεν ψωνίζει πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων πολύ λίγων !

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΙΦΟΥΤΑΡΙΟ... ΤΣΙΦΟΥΤΑΡΙΟ !

    Μόνο οι Ρώσοι αφήνουν χρήμα και κλασσικά κανένας Ιταλός, Γερμανός, Αυστριακός άντε και κανένας Σκανδιναβός που και πού, αλλά αυτοί είναι λίγοι..

    ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΦΤΩΧΟ-ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
    τουρίστες έχουμε, όμως δεν έχουν ΦΡΑΓΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *