ροή ειδήσεων

Μια Φεγγαρόλουστη Μεσαιωνική νύχτα στη Λίνδο

Μια νύχτα του Ιούνη κάπου στο 1400 μ.χ. η Λίνδος υποδέχεται τον Μέγα Μάγιστρο Jean Bonpar De Lastic... με την σύζυγο του που έρχεται για να εξετάσει την πορεία των εργασιών συντήρησης του Κάστρου αλλά και να ζητήσει από τους Λινδίους να καταταγούν στα ιπποτικά καράβια για να σώσουν το Καστελόριζο από τον Αιγυπτιακό στόλο.

Ο πρώτος (πρόεδρος), ο ομοτής (Juratus), ο προύχοντας (και οι τρεις από τη Λίνδο) έχουν προετοιμάσει τη Μεγάλη υποδοχή…(Εξάλλου αυτό θα καθορίσει αν θα συνεχίσουν να διοικούν τη Λίνδο….)

Η Λευκή άμαξα του Ρασίμ θα κατεβάζει το ζευγάρι στη πλατεία του χωριού κάθε δέκα λεπτά όπου το υποδέχονται ντόπιοι τραγουδιστές (CRESCENDO) με διάφορα τραγούδια εκείνης της εποχής.

Η περιήγηση του ζευγαριού συνοδεία φρουρών και κατοίκων στα στενά σοκάκια του χωριού γίνεται αντικείμενο θαυμασμού…. Δέους.. Μίσους αλλά και … Kρυφοχλευασμού…

Οι τρεις άρχοντες του χωριού έχουν επιστρατεύσει τραγουδιστές, μουσικούς, ηθοποιούς, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους για να διασκεδάσουν και να ευχαριστήσουν τον Μέγα Μάγιστρο. (εκκρεμεί βλέπετε η υπόθεση της αναστήλωσης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Ψάλτο…..)

Κατά το πέρασμα του ζευγαριού μέσα στο χωριό στο ζευγάρι γίνεται μάρτυρας διαφόρων δρώμενων της καθημερινής ζωής των κατοίκων…(Κάλεσμα των ταβερνιάρηδων, το πήγαινε-έλα των ζητιάνων, οι εκκλήσεις και προσευχές των καλόγερων, οι τραγουδισμένοι έρωτες των νέων κ.α.)

Όταν το ζευγάρι φτάσει στη πλατεία του Αγίου Στεφάνου όπου είναι η αγορά, οι διάφοροι ντόπιοι επαγγελματίες εκείνης της εποχής (πεταλωτές, σαμαράδες, πετσωτές, αγγειοπλάστες, τυροκόμοι κ.α.) θα τους επιδεικνύουν τον τρόπο δουλειάς και το εμπόρευμα τους.

Καθώς θα γίνονται όλα αυτά η Σαπφώ από τους La-Galana με την αγγελική φωνή της θα μαγέψει όλους εμάς που θα οδηγηθούμε στις 19 του Ιούνη, ημέρα Κυριακή ώρα 20:00, στα σοκάκια της Λίνδου όπου η φεγγαρόφωτη νύχτα, η ομορφιά του χωριού, τα διάφορα δρώμενα και κουστούμια, η μουσική υπόκρουση θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή….

Πρωταγωνιστούν όλοι/ες οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Λίνδου.

Συμμετέχουν οι νέοι/ες του χωριού, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λίνδου, ο σύλλογος Γυναικών «Λινδία Αθηνά», ο πολιτιστικός σύλλογος Λίνδου «Άγιος Παύλος», ο σύλλογος Καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ) και η εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας.

Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγέλου Μαρία – Στεργάκης Σταμάτης – Αναστάσης Μιχαήλ, Stamco Costumes.

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Η φυσική ομορφιά της Λίνδου!!! Χορηγοί: Όλοι οι επιχειρηματίες της Λίνδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *