ροή ειδήσεων

"Ο άνθρωπος που θα ζήσει 1000 έτη έχει ήδη γεννηθεί!"

Μέχρι και την ηλικία των... 1000 ετών θα μπορεί πιθανότατα να φτάσει ο άνθρωπος μετά από επαναπροσδιορισμό των ορίων ηλικίας...
από τη σύγχρονη ιατρική- αλλά και από σειρά επιστημονικών μελετών-, σπάζοντας το μέχρι πρότινος ρεκόρ των 120 ετών!
Καταρρίπτεται η αντίληψη του ότι υπάρχει κάποιο δεδομένο όριο στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου, μετά από επιστημονικό συνέδριο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ασχολήθηκε με το εν λόγω ζήτημα.
Ο Πολ Χοντζ, επικεφαλής του Harvard Generations Policy Program, υπογράμμισε ότι "οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν κρίση στο θέμα της συνταξιοδότησης, του εργατικού δυναμικού που γερνάει και του αυξανόμενου κόστους περίθαλψης, πρέπει να προετοιμαστούν άμεσα για να χειριστούν αυτή την πραγματική πρόκληση".
"Το προσδόκιμο ζωής πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά και οι υπάρχουσες πολιτικές αναμένεται να αποδειχθούν απόλυτα ανεπαρκείς," προβλέπει ο ίδιος.
Tο όριο ζωής μπορεί να επεκταθεί κατά 40% απλά και μόνο αν περιορισθεί η κατανάλωση θερμίδων, σύμφωνα με πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Μίλερ από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Michigan.
Αν το ποσοστό αυτό μεταφραστεί σε ανθρώπινους όρους μπορεί να σημαίνει ότι ο μέσος όρος ζωής στις πλούσιες χώρες μπορεί να αυξηθεί από τα 80 χρόνια στα 112, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να ζουν πολύ περισσότερα χρόνια από ότι τώρα.
"O άνθρωπος που θα κλείσει τα 1000 έχει ήδη γεννηθεί!"
Ο Όμπρει Ντε Γκρέι, γεροντολόγος στο πανεπιστήμιο Cambridge, βλέπει ακόμα πιο πέρα. Πιστεύει ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα ζήσει μέχρι την ηλικία των 1.000 ετών κυκλοφορεί ανάμεσα στους "κοινούς θνητούς".
Όπως υποστήριξε o Ντε Γκρέι στο συνέδριο της Οξφόρδης, οι περιοδικές "διορθώσεις" στο ανθρώπινο σώμα με τα βλαστοκύτταρα, γονιδιακές θεραπείες και άλλες μεθόδους μπορούν μελλοντικά να σταματήσουν εξ' ολοκλήρου τη διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης.
Μια τέτοια προχωρημένη άποψη βρίσκει αντίθετους άλλους επιστήμονες οι οποίοι πιστεύουν ότι το προσδόκιμο ζωής δεν είναι κάτι απόλυτα σταθερό.
Στόχος δεν αποτελεί το να ζούμε πολλά χρόνια, αλλά το να ζούμε χρόνια με υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Για να είναι επιθυμητή η καθυστέρηση της γήρανσης είναι ορθό να μεταφράζεται σε καθυστέρηση ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και οι παθήσεις της καρδιάς που πλήττουν το ανθρώπινο είδος, σύμφωνα με τον Τζάι Ολσάνσκι του Πανεπιστημίου Illinois στο Σικάγο.
Η βιολογία της γήρανσης είναι κάτι ιδιαίτερα σύνθετο, συνεπώς για να κατανοηθεί πλήρως θα χρειαστούν μεγάλες επενδύσεις από τις κυβερνήσεις σε προγράμματα και σε ανάλογα πειράματα.
topeiraxtiri

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/7/11 00:03

    και 1000 χρόνια να πιάσει στην Ελλάδα του πασόκ με τη Φορολογία στα Σύννεφα και το ΤΕΒΕ στον Ουρανό... 1000 χρόνια ΣΚΛΑΒΟΣ θα είναι όποιος ζήσει

    άσε που τα χιλιέ-έγγονα του Γιωργάκη και των λοιπών πολιτικών της οικογενειοκρατίας θα κυβερνούν και πάλι τους υπόλοιπος άμοιρους ΣΚΛΑΒΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/11 08:22

    Ποιος με ανακαλυψε? προσπαθησα να κρυφτω...αλλα τελικα με βρηκατε! ηδη ειμαι τωρα στα 147 χρονια! Βεβαια δειχνω για 19!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/7/11 10:59

    7/7/11 08:22 Sintachsi apo pou pairneis ? OGA , TEBE , IKA , TSA , NAT ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/7/11 22:39

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *