ροή ειδήσεων

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών διέγραψε χρέη 200.000 ευρώ ηλικιωμένου σε 9 Τράπεζες

Τα χρέη ηλικιωμένου συνταξιούχου που βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει, διέγραψε με απόφασή του το Ειρηνοδικείο Αθηνών...
υποχρεώνοντάς τις, να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών.
Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” (02/07), με αυτήν την απόφαση – σταθμό, που αναμένεται να αποτελέσει την αφετηρία για χιλιάδες ανάλογες υποθέσεις, προβλέπεται η αποπληρωμή οφειλής 52.000 ευρώ προς τις τράπεζες, σε βάθος χρόνου 14 ετών.

Ο δανειολήπτης λαμβάνει σύνταξη 1.560 ευρώ, εκ των οποίων πληρώνει μηνιαίως 750 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο δανειολήπτης είχε φτάσει να πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα για να εξυπηρετεί τα δάνειά του στις τράπεζες, ενώ εφεξής θα δίνει μόλις 310 ευρώ κάθε μήνα για 14 χρόνια, με την καταβολή τους να ξεκινά το 2014, ώστε να του μένουν άλλα 500 ευρώ.

Τα πρώτα 4 χρόνια οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τοκίζονται με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, όπως αυτό προκύπτει από το δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου εκδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2011 και αποτελεί στην ουσία την πρώτη με την οποία απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις των αντίδικων τραπεζών, οι οποίες αφού αρνήθηκαν να συμφωνήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αντίδικοί του επιχείρησαν ανεπιτυχώς να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι του (πρώτη κατοικία 73 τ.μ. και αξίας 124.000 ευρώ), υποστηρίζοντας ότι η αίτηση εξαίρεσης από την εκποίηση δεν έγινε νόμιμα.

Ο συνταξιούχος έσωσε το σπίτι του, χάρη στις διατάξεις του νόμου, που απαγορεύει τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας αξίας μικρότερης των 200.000 ευρώ.

Η απόφαση αναφέρει:

“Από τις μηνιαίες καταβολές του αιτούντος για μια τετραετία θα καλυφθεί μόνο μέρος των οφειλών του και ειδικότερα 14.880 ευρώ, επί συνόλου οφειλών 222.220,86 ευρώ, δηλαδή απομένει υπόλοιπο 207.340,86 ευρώ.

Η ικανοποίηση των υπόλοιπων απαιτήσεων των πιστωτών με περαιτέρω καταβολές προς διάσωση της πρώτης κατοικίας, που, σύμφωνα με το νόμο, μπορεί να ανέλθει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, δηλαδή μέχρι 105.400 ευρώ, πρέπει να οριστεί στο ποσό των 37.200 ευρώ, αφού λήφθηκαν υπόψη η ηλικία του αιτούντος, η τωρινή οικονομική του κατάσταση και η μη προοπτική βελτίωσή της”.
cosmos.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/7/11 15:43

    ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ! Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ! ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΥΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *