ροή ειδήσεων

Παπανδρέου: "Θα μειωθεί 26 δισ. ευρώ το ελληνικό χρέος"

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε ως "δευτερεύον ζήτημα" το πως θα αξιολογηθεί η συμμετοχή ιδιωτών στην...
αποπληρωμή του χρέους, προφανώς αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κηρυχθεί η χώρα μας σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" από τους οίκους αξιολόγησης.Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε ριζικές αλλαγές, ενώ τόνισε πως η τελική απόφαση της Συνόδου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς καθώς η χώρα πέτυχε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με μειωμένο επιτόκιο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μειώνει το δημόσιο χρέος μέσω της ελάφρυνσης  των επιτοκίων κατά 26,1 δισεκατομμύρια ευρώ – ήτοι κατά 12% του ΑΕΠ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τις αποφάσεις εγγυάται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, με το οποίο θα επανέλθει η ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς.

Ελλάδα θα αλλάξει ριζικά και αποφασιστικά. Με διάλογο, αλλά θα αλλάξει. Για να μην ζήσουν τα παιδιά μας την θανάσιμη απειλή του χρέους", ξεκαθάρισε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι με το νέο πρόγραμμα διασφαλίζονται οι δανειακές μας ανάγκες μέχρι το 2020, ενώ υπάρχει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από 15 έως και 30 χρόνια.

Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της αξιολόγησης της χώρας μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως η συμμετοχή των ιδιωτών θα είναι μεγάλη αλλά εθελοντική, ενώ η συμμετοχή τους δείχνει και μια ψήφο εμπιστοσύνης, που θα εξυγιάνει και το βάρος του χρέους.

Υπογράμμισε δε, πως η αξιολόγηση των διεθνών οίκων είναι δευτερεύον ζήτημα όταν έχουν εγγυηθεί η ΕΚΤ και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και σε συνδυασμό με το γεγονός πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έλαβε όλες τις εγγυήσεις για συνέχιση της ρευστότητας.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα λήψης νέων μέτρων, όσο το πρόγραμμα που έχει ψηφίσει η Βουλή εφαρμόζεται και όσο προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ διαβεβαίωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Για τα ευρωομόλογα σημείωσε πως στο μέλλον θα είναι η λύση.
cosmos.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *