ροή ειδήσεων

Ραγκούσης: "Δεν έχουν ακούσει τις προτάσεις μας οι οδηγοί ταξί – Φίλος μου ο Ρέππας"

Τα βέλη του προς τους ιδιοκτήτες ταξί εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας τους πως...
«επιχείρησαν να πλήξουν καίρια την τουριστική οικονομία, επιχειρώντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση» .Πιο αναλυτικά, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε τον ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, την Τρίτη (26/7) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας.

«Είμαστε στη διαδικασία συγκέντρωσης και επεξεργασίας των προτάσεων των ενδιαφερόμενων φορέων. Είμαστε έτοιμοι και σύντομα θα κάνουμε οργανωμένο διάλογο με όλους», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δε δίστασε να κατηγορήσει τους οδηγούς ταξί πως προχώρησαν σε κλείσιμο αεροδρομίων, δρόμων, λιμανιών και αρχαιολογικών χώρων «τη στιγμή που δεν έχουν ακούσει ποιες είναι οι προτάσεις μας», αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση «η οποία στηρίζοντας την τακτική του εκβιασμού, ζητάει να μην εφαρμοστεί ένας νόμος που το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε».

Ακόμη, σημείωσε πως «δική μας ευθύνη είναι να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και όχι να υποκύψουμε», ενώ για τους ιδιοκτήτες ταξί είπε ότι «επιχείρησαν να πλήξουν καίρια την τουριστική οικονομία, επιχειρώντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση. Όλοι οι παράγοντες του τουρισμού μου ζητούν να μην κάνω πίσω στο άνοιγμα των ταξί».

Όσον αφορά τον Δημήτρη Ρέππα, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως: «Ο Δημήτρης είναι φίλος μου κι επειδή έχει γίνει πολύ σπέκουλα, πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής: Όπως εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε από τον κ. Ραγκούση χρονοδιάγραμμα διαλόγου ενώ ο βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τσελέπης έκανε λόγο για δυο μέτρα και δυο σταθμά από την πλευρά της κυβέρνησης. Προσέθεσε δε πως ενώ ορίζονται πληθυσμιακά κριτήρια για τα επαγγέλματα των φαρμακοποιών και συμβολαιογράφων δεν συμβαίνει το ίδιο με τους αυτοκινητιστές.  «Έπρεπε να προλάβεις την πυροδότηση ακραίων αντιδράσεων», σημείωσε.

Η βουλευτής Φθιώτιδας, Τόνια Αντωνίου είπε στον κ. Ραγκούση πως  «Έχεις κάνει δηλώσεις υπέρ της αυτορρύθμισης της αγοράς». «Εγώ δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Λες ό,τι λέει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος» της απάντησε ο υπουργός.

«Απελευθέρωση χωρίς κανόνες και κριτήρια είναι ζούγκλα» είπε ο βουλευτής Μεσσηνίας  Δημήτρης Κουσελάς.

ΝΔ: "Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να ανταποκριθεί στις περιστάσεις"

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχελάκης, εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Το γεγονός ότι, στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα των ταξί δείχνει μια κυβέρνηση ανήμπορη να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Και έναν πρωθυπουργό που, αιχμάλωτος στις προσωπικές βεντέτες των υπουργών του, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο. Είναι, όμως, ο ίδιος που ενέκρινε, στην αρχή, τη ρύθμιση Ρέππα. Είναι ο ίδιος που ενέκρινε, στη συνέχεια, την ακύρωσή της από τον κ. Ραγκούση.

Είναι ο ίδιος που άδειασε, χθες, με δήλωση του Εκπροσώπου του, τον κ. Ραγκούση. Και είναι ο ίδιος που παριστάνει, σήμερα, τον ανεύθυνο παρατηρητή. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί η ασυνέπεια και η αλλοπρόσαλλη στάση της κυβέρνησής του στην Οικονομία, την κοινωνία και τον τουρισμό μας
», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης

ΛΑΟΣ


«Οι αφορισμοί δεν αποτελούν ασφαλή πολιτική πράξη. Το θέμα των ιδιοκτητών ταξί απαιτεί δίκαιη λύση. Αν δεν την έχει η κυβέρνηση τότε να γίνει μία σύγκληση των προτάσεων όλων των κομμάτων και να υλοποιηθούν. Ο ασθενής οργανισμός της Ελλάδας δεν πρέπει να επιβαρυνθεί και με 'κίτρινο πυρετό'», δήλωσε ο Κωστής Αϊβαλιώτης από το ΛΑΟΣ.

ΣΥΡΙΖΑ

«Η αδιαλλαξία του κ. Ραγκούση προκαλεί ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλία ανακωχής και αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης με επίκεντρο το προεδρικό διάταγμα Ρέππα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», σημείωσε ο Δ.Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοκρατική Συμμαχία
«Η απελευθέρωση στο χώρο των ταξί πρέπει να προχωρήσει. Οφείλει να γίνει όμως με κανόνες και προϋποθέσεις μέσα στα ευρωπαϊκά πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά δεδομένα. Καλούμε την κυβέρνηση να μην αναλώνεται στις εσωκομματικές της αντιπαραθέσεις και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τους δε, ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις οι οποίες δεν βλάπτουν μόνο τον τουρισμό, αλλά ταλαιπωρούν κυρίως του Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Δημήτρης Ζαφειριάδης από τη Δημοκρατική Συμμαχία.


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί ταξί

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους διαπίστωσε "θετικό κλίμα" στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια εκτόνωσης της έντασης. Όμως, τόνισε "δεν μας αρκεί αυτό. Θέλουμε γραπτές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα του διαλόγου".

Ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν την Τετάρτη (27/7) στις θέσεις τους, ώστε να μη δοθεί η εντύπωση χαλάρωσης των κινητοποιήσεων.

Αντίθετα άλλοι συνάδελφοί του φέρονται αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί της αντιπαράθεσης στα άκρα, προαναγγέλλοντας "ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αναρχία" σε περίπτωση που ο κ. Ραγκούσης δεν πάρει πίσω τις προτάσεις του και διατύπωσαν θέσεις του τύπου "από αύριο θα δει η κυβέρνηση ποιοι πραγματικά είμαστε".
cosmos.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/7/11 06:58

    «επιχείρησαν να πλήξουν καίρια την τουριστική οικονομία, επιχειρώντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση»
    Οταν εχεις μαθει να τρως με 10 πιατα μπροστα στο τραπεζι σου και ξαφνικα καθησεις μια μερα και σου εχουν 1 πιατο τοτε ειναι λογικο να σου κακοφανει!! Τοσα χρονια ειχαν μαθει στα πολλα...Ε καιρος ειναι να δουλεψει κι αλλοι ανθρωποι.Ολοι εχουν δικαιωμα στη δουλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/7/11 07:03

    ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ... ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ.
    ΣΥΡΙΖΑ

    «Η αδιαλλαξία του κ. Ραγκούση προκαλεί ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πρωτοβουλία ανακωχής και αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης με επίκεντρο το προεδρικό διάταγμα Ρέππα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», σημείωσε ο Δ.Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/7/11 08:03

    27/7/11 06:58 το σχολιο σου ειναι εντελως ακυρο εσενα και κυριος αυτο που ειπε Ραγκουσης ο πανηληθιος γιατι μερος της τουριστικης οικονομιας ειναι και οι ταξιτζιδες και ζουνε απο ον τουρισμο το οτι κανουν τωρα απεργεια δειχνει οτι δεν εχουν να χασουν τιποτα.Στη δουλεια εχουν ολοι δικαιωμα αλλα αν ανοιξεις τα ματια σου θα καταλαβεις οτι εσυ αδεια δεν θα παρεις θα παρουν οι μεγαλοκαρχαριες.. Όλοι οι παράγοντες του τουρισμού μου ζητούν να μην κάνω πίσω στο άνοιγμα των ταξί». και θα σας παρουν την δουλεια οι πακιστανοι οι αλβανοι που θα καθοντε στην δουλεια σαν οδηγοι με 600 ευρο οργανωμενο σχεδιο..ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/7/11 08:19

    8.03 exeis dikio μεγαλες εταιριες ειναι απο πισω οι ανθρωποι δεν το βλεπουν και νομιζουν οτι θα παρουν αδεια ταξι ειδες τι εγινε με τα φορτηγα? 1300 ευρω η αδεια αλλα για να σου την δωσουν πρεπει να επενδυσεις 400000 με 500000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/7/11 10:00

    ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ
    ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕς ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ Η ΠΕΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/7/11 15:28

    λευτέρωσετα ούλα Ραγκούση !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/7/11 15:32

    27/7/11 08:03 Δηλαδή εμείς που έχουμε μικρά μαγαζάκια η δωμάτια η εστιατόριο γιατί εκεί μπορεί καν κάνει οποιος θέλει και ένας ταξιτζής να είναι κλειστό ? Αυτά έχει ο καπιταλισμός άμα δεν σε αρέσει η ψήφιζε ΚΚΕ η πήγαινε Κίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/7/11 15:41

    27/7/11 08:03...Σε τρεις μερες κλεινει ο Μηνας..Μην ξεχασεις να παρεις το τσεκ απο την Παπαρηγα!Αντε ρε κουμμουνιστη κανε αλλου ην προπαγανδα σου! Σε οτι αναρτησει γινει πεταγεσε σαν την ψω... και μας λες τα παπαρηγιστικα!! Αντε παπαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/7/11 18:34

    Η Αστυνομια ανακοινωσε πως 3 ταξιτζηδες ειναι στο νοσοκομειο γιατι στην λινδο εφεραν πελατες και τους ζητουσαν 300 ευρω!!! ο Σουηδος πελατης αρνηθηκε αυτο το ποσο και τους πλακωσε στο ξυλο!! Οι αστυνομικοι δεν πιστευαν στα ματια πως ο σουδηος εδειρε και τους 3! οταν ζητησαν τα στοιχεια του ειδαν οτι ειναι δασκαλος του καρατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/7/11 18:40

    27/7/11 18:34 kala kai ego eimai xoreutria 9a edeire tpt 60xronous kai kati egine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/7/11 18:45

    27/7/11 15:41 Κουμουνιστη να πεις την μανα σου παλιο αδεφρο η αληθεια ειναι αυτη και αν δεν θελετε να το βαλετε καλα στην ξερη σας την κεφαλα ταξι δεν περνετε θα σας τα παρει ο Βασιλακης και ο καθε Βασιλακης και εσεις το πολυ πολυ να δουλευετε χαμαληδες για αυτους με μισθο 500 ευρω ΞΥΠΝΗΣΤΕ και παρτε την ζωη στα χερια σας αντι κατηγορατε αυτους που σας τα περνουν μια ζωη τα βαζετε με τους ταριφες αλλα μαλλον βολεμενοι ειστε του δημοσιο η εχετε καποια βοηθεια απο τους γλυφτες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/7/11 19:25

    18:45 ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΙΠΕ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ..ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΑ! ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ! ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΙ ΕΣΑΣ..ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ! ΟΥΣΤΤ ΚΟΠΡΙΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/7/11 21:32

    ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΑ..

    βρε ΚΟ-ΜΟΥΝΙΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ?

    ΤΟ ΠΑ-Σ0k ΣΑΣ ΠΗΔΑ - ΤΑ ΚΟΜΟΥΝΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ..

    ε καλά να πάθετε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/7/11 22:50

    Του κολου site ψευτικα ρεπορταζ και ειναι και φανατικοι ΠΑΣΟΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος28/7/11 00:38

    TO ARX... DAKI O RAGOUSIS O APOTYXIMENOS DIMARXOS PAROU , O OMPRELAS , EXEI KATASTREPSEI TIN DODEKANISO PROSFERONTAS TIN DIHKITIKA STIN TOURKIA .GIAFTO KAI I METAFORA TIS PERIFERIAS STIN SYRO . OSO MALAKES KE NA EINAI OI TARIFES NA MIN KANOUN PISO .AFTO TO KOL...DO O RAGOUSIS PREPEI NA PAREI DROMO OSO EINAI NORIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος28/7/11 02:13

    RAGOUSI THA RTHW STIN PARO
    KAI APO TON KO...O THA SE PARW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος28/7/11 07:31

    02:13 Προσεχε μν σου φυγει κανενας ποντος...πορδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος28/7/11 16:12

    αυτο που εκαναν οι ταξιτζηδεσ στον Πειραια με το Κρουαζεροπλοιο να μην μπορουν να κινηθουν οι τουριστες να πανε στην Αθηνα τωρα πια μπορω να πω οτι ειναι οι μεγαλυτεροι αλητες της Ελλαδος και προσπαθουν να διωξουν τον τουρισμο.Ειναι καθικια βρωμιαριδες και αντιχριστοι.Και βγαινουν και υποσχονται πως δεν θα βλαψουν τον τουρισμο.
    Σας εχει μισηση ολλη η ελλαδα ,σας βλεπυμε και στην πορεια με τα σορτσακια και τις σαγιοναρες σαν να πηγαινετε στην θαλασσα.Μπραβο Ραγκουση καλα τους κανεις τους ΑΘΕΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ.Αυτοι εχουν κατακλεψη τους τουριστες.Τωρα που θα παρουν καινουργιες αδειες
    οι ελληνες αν προλαβουν θα πανε διακοπες.
    Οσο για τους ταξιτζηδες της ροδου ειναι οι χοιροτεροι.Αυτους που παραδεχομαι ειναι οι Καλυμνιοι ταξιτζηδες.Ειμαουνα στον Αγιο Παντρλεημονα στην Καλυμνο και πηρα ταξι.Τον ερωτησα καλα εσεις δεν απεργειτε?Εισαι με τα καλα σου ανθρωπε μου εδω η Ελλαδα πειναει και
    θα κανω απεργεια.Νακανω τι?τα τρια τεσσερα ασε
    να οικονομισουμε και οι ταξιτζηδες της Ροδου
    δεν εχουν αναγκη εχουν πλουτισει απο παλια και εχουν αποθεμμα και οταν τον πληρωσα επρεπε να μου δωσει 2 EURO του ειπα κρατα τα ρεστα και
    μου ειπε νασαι καλα ανθρωπε μου και ο Αγιος Παντελεημονας να σε εχει παντα καλα >Αν γινοταν αυτο στην Ροδο ουτε ευχαριστω δεν θα σου ελεγε ο ταξιτζης.ΟΥΣΤ Ταριφες αχριστοι της κοινωνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *