ροή ειδήσεων

Θέλουμε τουρίστες για να τους γδάρουμε ! Ξανά και ξανά τα ίδια !

Σήμερα μεσολάβησα για ένα φιλικό ζευγάρι από το Βέλγιο το οποίο εδώ και 4-5 ημέρες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει νεαρό συγγενικό τους πρόσωπο...

Έκλεισαν μέσω διαδικτύου ένα μονόκλινο δωμάτιο για τον συγγενή τους σε μικρό ξεν/χειο 3* της περιοχής μας. Η τιμή τους φάνηκε φυσιολογική για την εποχή αποδεχόμενοι και το γεγονός της επιπλέον χρέωσης (επιτόπου) για το πρωινό. Δυσάρεστη ήταν όμως η έκπληξη του συγγενή τους όταν με την άφιξη του διαπίστωσε πως και για τη χρήση του κλιματιστικού θα χρεωνόταν 7,00 ? την ημέρα, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμία πληροφορία πουθενά, ούτε στο πόρταλ όπου και έγινε η κράτηση, ούτε όμως και στην επίσημη ιστοσελίδα του ξεν/χειου. Καθώς το προσωπικό ξαφνικά έπαψε να γνωρίζει την αγγλική γλώσσα με παρακάλεσαν να μεσολαβήσω. Τους είπα λοιπόν να βεβαιωθούν πρώτα εάν αναφέρεται κάτι σχετικό στον πίνακα / στην καρτέλα τιμών 2011 που συνήθως βρίσκεται πίσω από την πόρτα ( σαφώς στις καρτέλες του ΕΟΤ αναφέρονται μόνο οι τιμές της διανυκτέρευσης και των γευμάτων - είχα όμως μια μικρή ελπίδα ). Δεν υπάρχει πίνακας / καρτέλα - πουθενά, μόνο μια εκτύπωση με τις τιμές της σεζόν στον χώρο της υποδοχής ! Έτσι λοιπόν κλήθηκα να μιλήσω τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο του ξεν/χειου. Ευγενέστατος, δεν μπορώ να πω, ρώτησε κιόλας ποια είμαι εγώ, και τη δουλειά έχω με τον πελάτη, από πού τηλεφωνώ . Επέμενε πως όλα το ξενοδοχεία της Ρόδου ακολουθούν την ίδια τακτική επιπλέον χρεώσεων. Φάνηκε πολύ ενοχλημένος όταν αναφέρθηκα στο θέμα των πινάκων / καρτελών του ΕΟΤ, με ρώτησε μάλιστα γιατί τον προσβάλω. Κάτι το οποίο δεν ήταν πρόθεση μου, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ κάποιον ο οποίος την 20η Ιουλίου μου λέει πως σκοπεύει τώρα σύντομα να προμηθευτεί τις συγκεκριμένες για να τις αναρτήσει όπως ορίζει ο νόμος.

"Νέες πινακίδες τιμών έτους 2011 πρέπει ν' αναρτήσουν στα δωμάτια των ξενοδοχείων τους όλοι οι επιχειρηματίες ακόμη και όσοι διατηρήσουν τις εγκεκριμένες τιμές του προηγουμένου έτους 2010, καθώς και όσοι έχουν συνάψει συμβάσεις allotment ή commitment για όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου τους με τουριστικά γραφεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μη ανάρτηση πινακίδων επισύρει την επιβολή κυρώσεων και προστίμων από τον Ε.Ο.Τ. "

Τέλος καλό όλα καλά. Ο νεαρός Βέλγος τηλεφώνησε μετά από 30 λεπτά περίπου, ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του ξεν/χειου πως δεν θα χρεωθεί για τη χρήση του κλιματιστικού !

Τα περεταίρω σχόλια δικά σας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/7/11 20:15

    Ε αλίμονο, αφού έρχονται τουρίστες, και μάλιστα φέτος όλα δείχνουν να είναι καλή χρόνια, ας τους γυρίσουμε ανάποδα, να τους κουνήσουμε, μέχρι να τους πέσει το τελευταίο cent! Και αν δεν έχουν , να τους κατηγορήσουμε ότι είναι χαμηλό επίπεδου, άχρηστοι και φτωχοί, εμείς που σας προσφέρουμε υποδομές (τιμές) Monte Carlo, σαν δεν ντρέπονται να έρχονται εδώ χωρίς πολλά λεφτά! κλασσική τακτική τα τελευταία 10-15 χρόνια..και μετά μας φταίει λέει το all-inclusive..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/7/11 22:14

    Τα αιώνια καραγκιοζηλίκια των τυχάρπαστων που το παίζουν επαγγελματίες στο ευαίσθητο κιλάδο του τουρισμού.

    Αύριο ισως ακούσουμε να χρεώνουν και το νερό της βρύσης που θα πίνουν οι πελάτες.
    Ολα ειναι πιθανά.

    Ας οψονται οι καταστάσεις σε Αιγυπτο, Μαρόκο, Αλγερία, που έστρεψαν αυτόν τον τουριστικό ογκο πρός Ελλάδα.

    Αλλά οι μνήμες οσων κακοπεράσουν δύσκολα θα ξεχαστούν.
    Του χρόνου θα έχουν εξομαλυνθεί οι καταστάσεις στις παραπάνω χώρες.

    Και θα ψαχνόμαστε του χρόνου στο που πήγαν οι τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/7/11 23:12

    RE TI PLHROSE O FILOS ???
    MIPOS THEELEIS ME 30 EURO THN HMERA NATOUS KATSOUME KIOLAS RE??
    GIATI DEN LEES TO ONOMA TOU XENODOXEIOU KYRIE KOTA??
    ANTE PIA OLLA TA GNORIZETE ASXETOI
    GIDO BOSKE ELLHNARA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/7/11 23:28

    Δεν ρωτάτε και τους πράκτορες που το πουλάνε πιο ακριβά από αυτό που τους δίνουμε φυσικά και σε όλα τα ξενοδοχεία είναι εχτρα όλα αυτά ακόμα και τα κουτιά που βάζουν τα χρήματα είναι εξτρα και είναι γνωστό στους τουρίστες τώρα μπωρι να τους χρεώνουνε και τις TV κάτι πήρε το άτιμου για[ αι πι ]τις τηλεόρασης πώς να μην χρεών εχτρα, αν είναι έτσι να τους λένε μια τελική τιμή για όλα, και να βγείτε να δείτε ότι κάνουν σκόντο σε όλα τα μαγαζιά οι τουρίστες ακόμα και σε κσεφτιλα τιμές που πουλάνε οι μαγαζάτορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/7/11 01:24

    Κανε διαμαρτυρια ακομα και γραπτη με το ονομα του ξενοδοχειου κτλ... στην ενωση ξενοδοχειων (παλια ενωση ξενοδοχων)! εχω την εντυπωση οτι τις πνακιδες πισω απο την πορτα τις παιρνουν απο εκει... αλλα ναι, ειναι παρανομο να μην υπαρχουν για να τις βλεπει ο πελατης! μηπως δεν ειχε αδεια για φετος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/7/11 17:36

    παιδια τι να το κανει ο Βελγος το κλιματιστικο Ιουλιο μηνα με 40 βαθμους κερσιου !! ;; καταστρεψαμε το νησι μας. Ντροπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/7/11 20:53

    Επειδη ειμαι manager ξενοδοχειου να σας ενημερωσω για τα εξης:
    1) Τα περισσοτερα ξενοδοχεια δεν χρεωνουν το air condition σε τιμες πορτας παρα μονο οταν υπογραφουν συμβολαιο με τα πρακτορεια. Για την ενημερωση σας ενα μετριο aircondition ''καιει'' γυρω στα 6-8 ευρω την ημερα. Τα πρακτορεια ομως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τους ενημερωσουν και συνηθως το air condition οταν υπογραφονται τα συμβολαια και περιλαμβανεται στις τιμες ισχυει μετα τα μεσα Μαίου εως και 15 Σεπτεμβριου περιπου.
    2) Το safety box επισης δεν χρεωνεται με τιμες πορτας και ειναι στο χερι του ξενοδοχου να το διαπραγματευτει με το πρακτορειο.
    3) Το ιδιο επισης ισχυει και για το πρωινο. Το ξενοδοχειο πρεπει να περιλαμβανει το πρωινο με τιμες πορτας εκτος αν ειναι εξτρα το οποιο πρεπει να το επισημαινει προτου ο πελατης κλεισει με το ξενοδοχειο.
    4) Εννοειται οτι απο την στιγμη που δεν εχει αναρτησει καρτες τιμων με τις τιμες που του επιβαλλει ο Ε.Ο.Τ. συμφωνα με τα αστερια που ειναι το ξενοδοχειο στο πισω μερος της πορτας γιατι δεν τις εχει προμηθευτει απο την Ενωση Ξενοδοχων το κανει για να γλυτωσει τα λεφτα που κοστιζουν και αυτες και η συνδρομη και φυσικα πρεπει η Τουριστικη Αστυνομια και ο νομος να του κοψει......ασε να μην πω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/7/11 13:45

    "ΚΕΡΣΙΟΥ", χαχαχχααχααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *