ροή ειδήσεων

Το ΠΑΣΟΚ χάνει τους ψηφοφόρους του

Σε κόμμα και κυβέρνηση δεν σταματάνε στιγμή να παρατηρούν τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες ολοένα γίνονται και περισσότερες...
Το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ψηφοφόρους από όλα τα κοινωνικά στρώματα με ποικίλες πολιτικές αναφορές, οι οποίοι σήμερα δείχνουν να αποφασίζουν να μετακινηθούν σε άλλους πολιτικούς χώρους. Οι επιτελείς της Ιπποκράτους δίνουν συχνά σήματα στην κυβέρνηση για το πού πάνε όλοι αυτοί και αν είναι σταθεροί στις νέες επιλογές τους.
Τα δεξιά κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) έχουν αρκετές ωφέλειες, αλλά παρατηρείται και αντίστροφη μεταβολή. Στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολλοί εκείνοι που υπερασπίζονται την άποψη πως ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να είχε ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και γενικότερα να είχε παράσχει σε μεγαλύτερο βαθμό τη συναίνεση που ζητούσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η πολιτική και η φιλοσοφία άλλωστε του ΠΑΣΟΚ μετά το μνημόνιο, στην πράξη βρίσκονται πιο κοντά στην ΝΔ του Μητσοτάκη, παρά οποιουδήποτε άλλου κόμματος σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Στην πράξη φάνηκε μόλις εχθές, όταν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τους ταξιτζήδες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις. Από τη στιγμή που ο Γιάννη Ραγκούσης δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στο άνοιγμα του επαγγέλματος, η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να στέκεται εμμέσως στο πλευρό των ιδιοκτητών ταξί.
Ο ΛΑΟΣ κρατάει μια σταθερή θέση, αν και διακριτική, υπέρ της κυβέρνησης, με προφανείς σκοπούς να υφαρπάξει την επιρροή από τους φιλελεύθερους ψηφοφόρους, που χάνει η Νέα Δημοκρατία. Για το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κίνδυνο. Άλλωστε τα δύο κόμματα απέχουν τόσο πολύ ιδεολογικά που οι μετακινήσεις προς και από το ένα στο άλλο θεωρούνται ακίνδυνες εκατέρωθεν.
Τέλος η κας Μπακογιάννη μάλλον δεν επωφελείται καθόλου από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ. Αρκετό καιρό μετά την ίδρυση του κόμματός της και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει, είναι αμφίβολο αν μπορέσει καν να μπει στη Βουλή. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως τα κέρδη της από την ίδρυση του κόμματος προέρχονται κυρίως από την Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε η ρητορεία της προσεγγίζει τόσο το λόγο του Γιώργου Παπανδρέου που με δυσκολία κάποιος από το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρούσε για να μπει στις τάξεις της ΔΗΣΥ.
newscode.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/11 22:35

    kai pali san ta probata pros sfagi tha figoun apo pasok kai tha psifisoun ΝΔ KAI STIS EPOMENES PALI PASOK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/7/11 10:01

    Αντε και πεσει το ΠΑΣΟΚ..ποιος θα βγει? Φυσικα η ΝΔ ε? Δηλαδη ο κλεφτης θα δωσει τα κλειδια στον Αλλο κλεφτη! Αν πραγματικα ειμαστε σωστοι και αγαπαμε την Ελλαδα να μην παει κανεις να ψηφισει Κανεναν!! Ουτε ΠΑΣΟΚ ουτε ΝΔ ουτε ΚΚΕ ουτε ΣΥΡΙΖΑ ουτε ΛΑΟΣ κανεναν!! Μονο ετσι θα βαλουν μυαλο! αλλα ποιος θα το κανει? αφου η μιση Ελλαδα ειναι βολεμενη απο τα κομματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/7/11 10:57

    ΦΙΛΕ 10:01 ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΓΝΩΜΗΣ, ΕΧΩ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΎΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΕΙΔΚΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΑΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥς ΑΠΟ 7 ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΆ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ.
    εΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Ή ΚΕΝΤΡΩΟΙ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/7/11 11:23

    10:57 Σωστη η σκεψη σου...Αλλα σου εγραψα στο τελος ποιος θα το κανει αφου η μιση Ελλαδα ειναι βολεμενη απο τα κομματα! Δεν τους νοιαζει φιλε μου αφου εχουν μια σταθερη δουλεια και σου λει βρεξει χιονισει το μεροκαματο θα πεσει! αλλα δεν καταλαβαινουν οτι οπως παει το πραγμα κι αυτοι θα χασουν την δουλεια τους! Αυτο μας εχει φαει στην Ελλαδα..ο καθενας κοιταει την παρτη του και οχι το συνολο! Αν σκεφτουν λιγο τα παιδια τους και τι μελλον θα εχουν τοτε ισως γινει κατι καλο...προς το παρον ομως ολοι αυτοι οι αγανακτισμενοι που φωναζουν οταν ερθει η ωρα της καλπης παλι θα "λακισουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/7/11 11:28

    Όλοι μαζί να ψηφίσουμε ΠΟΠάΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/7/11 11:31

    11:28 ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΣΟΚ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/7/11 18:17

    Ακόμη δεν είδατε τίποτα αν πέση στο 5% δεν θα μου κάνει καθόλου έκπληξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/7/11 19:23

    ΦΙΛΕ 11:23 ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ.
    ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ, ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟ Η ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣ) ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/8/11 23:07

    ψηφιζω ΠΑΣΟΚ κινειται σωστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *