ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αυξάνονται οι καταγγελίες για κακοποίηση με το χάπι του βιασμού

Προσοχή όταν βγαίνετε για ποτό με την παρέα σας... Αυξάνονται οι καταγγελίες από γυναίκες που...
κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από άνδρες οι οποίοι τους έριξαν στο ποτό το λεγόμενο χάπι του βιασμού.Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, «Πρόκειται συνήθως για ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Χάπια που περιέχουν αυτή την ουσία κυκλοφορούν νόμιμα στο εμπόριο και διατίθενται με ιατρική συνταγή. Χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας ως ηρεμιστικό και ως αναισθητικό πριν από το χειρουργείο. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι άοσμα, άχρωμα και διαλύονται εύκολα ακόμη και σε ανθρακούχα ποτά».

«Το μεγάλο πρόβλημα με αυτές τις καταγγελίες βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης είναι πως πολύ δύσκολα μπορούν να αποδειχθούν. Στην ιατροδικαστική υπηρεσία έχουν φτάσει ορισμένες περιπτώσεις θυμάτων που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού αφού κάποιος τους έριξε το χαπάκι στο ποτό τους. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις όμως κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό να αποδειχθεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνουν εξετάσεις αίματος και ούρων ώστε να ευσταθεί η  καταγγελία του θύματος. Θα πρέπει ωστόσο η καταγγελία να γίνει μέσα σε 48ώρες από τη λήψη του χαπιού. Μάλιστα, όλες οι καταγγελίες δεν μπορούσαν να αποδειχτούν πως οφείλονταν στο χάπι αφού είχε περάσει ο απαραίτητος χρόνος.

Όσοι παίρνουν το χάπι μπορούν να έχουν οπτικές παραισθήσεις, σύγχυση και γαστρεντερολογικές διαταραχές. Μάλιστα επειδή τα θύματα είναι σε κατάσταση αναισθησίας συνήθως οι βιαστές δεν τους προκαλούν κακώσεις. Το χάπι μπορεί να αναισθητοποιήσει το θύμα από 8 μέχρι και 12 ώρες.

Όπως αναφέρει μια 18χρονη κοπέλα από την Αγγλία που είχε έρθει για διακοπές στην Κω το μόνο που θυμόταν ήταν ότι βρισκόταν με την παρέα της σε ένα μπαρ του νησιού και μετά ξύπνησε κακοποιημένη σε άγνωστο μέρος.

«Υπάρχουν πολλοί τουρίστες, κυρίως από χώρες της Δυτικής Ευρώπης που κάνουν ειδικές ασφάλειες για βιασμό. Τα 3-4 τελευταία χρόνια οι περισσότερες ασφαλιστικές σταμάτησαν να κάνουν τέτοιου είδους συμβόλαια καθώς αποδείχτηκε πως πολλές από τις ασφαλισμένες επινοούσαν τις ιστορίες με το χάπι που είναι δύσκολο να αποδειχθεί ακόμη και εργαστηριακά προκειμένου να καρπωθούν τα χρήματα των ασφαλειών και ουδέποτε είχαν πέσει βιασμού», κατέληξε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
cosmos.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/7/11 01:06

    Συμφωνω οτι θα πρεπει να προσεχουν ολες οι κοπελιες,ζουμε σε πονηρους καιρους,αλλα προσωπικα οταν ακουω για Αγγλιδες και κάθε Αγγλιδες που πινουν τ'αντερα τους ολη μερα απτο πρωι,δεν βλεπουν μπροστα τους και μιλανε απο πανω οτι βιαστηκαν?Να μην πινουν οι βρωμιαρες για να ξερουν τι τους γινεται!Εχουν καταντησει αηδια οι βρωμιαρες.Μενω στην Ορφανιδου κοντα,οι βρωμιαρες κατεβαζουν τα βρακια τους στην ψυχρα στα στενα κατουρανε ακομα και μπροστα σε περαστικους,φιλιουνται η μια με την αλλη,φωναζουν,δεν ξερουν απο που τον τρωνε τα τσολια και στο τελος μιλανε οτι βιαστηκαν και απο πανω,ουστ.Πιστευω οτι 1 στις 10 να εχει ισως βιαστει,μιλαω για τη Ροδο.Και αυτη απο κανα Αλβανο η Πακιστανο,παρτε δρομο κοπριτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *