ροή ειδήσεων

Η συνεργασία Εμπορίου και Τουρισμού ξεκίνησε από τη Ρόδο

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 εγκαινιάστηκε το ΚΑΕΛΕ Ρόδου το οποίο αποτελεί το 15o παράρτημα/γραφείο του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου...
(ΚΑΕΛΕ) της ΕΣΕΕ, το οποίο συστεγάζεται με τον Ε.Σ. Ρόδου και την Ομοσπονδία Ε.Σ Δωδεκανήσου, από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Καραγιάννη. Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει ότι σε πείσμα της κρίσης οι Έλληνες έμποροι συνεχίζουν την παράδοση του κλάδου «επενδύοντας» στη συνεχή κατάρτισή τους και στην ενημέρωσή τους για τις νέες εξελίξεις στον κλάδο.

Το γραφείο ΚΑΕΛΕ της Ρόδου θα αποτελέσει τον εκπαιδευτικό βραχίονα του εμπορικού κόσμου της Δωδεκανήσου και θα αναλάβει την κατάρτιση των επιχειρηματιών και των στελεχών εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής, με γνώμονα τις ειδικές ανάγκες και αυξημένες απαιτήσεις της τοπικής τουριστικής αγοράς. Η ίδρυση του συγκεκριμένου γραφείου έρχεται να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφαση της διοίκησης της ΕΣΕΕ για ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δομών του εμπορίου στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας, παρέχοντας την αναγκαία ώθηση και ανταγωνιστικότητα στις αγορές του τουρισμού, που αποτελεί την μοναδική πηγή πλούτου και ευημερίας για τα νησιά μας.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου διοργάνωσε ημερίδα στην οποία ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο «Από το Μνημόνιο στο Μεσοπρόθεσμο: οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις». Ο κ. Κορκίδης περιέγραψε τις συνέπειες των πολιτικών του Μνημονίου για την αγορά και το εμπόριο και ανέπτυξε τις θέσεις της ΕΣΕΕ.

Για την ΕΣΕΕ εμπόριο και τουρισμός είναι δύο κλάδοι αλληλένδετοι και αλληλεξαρτώμενοι, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές. Συνιστούν δύο από τους σημαντικότερους και δυναμικότερους τομείς της Ελληνικής οικονομίας και χαρακτηρίζονται από δυναμικότητα λόγω της αύξησης της ήδη υψηλής απασχόλησης που παρουσιάζουν σήμερα, και βεβαίως λόγω της θετικής και υψηλής συμβολής τους στο ΑΕΠ. Είναι ανάγκη να προωθηθούν πρωτοβουλίες που θα ευνοούν τις κοινές δράσεις εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων. Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει στις «βαριές μεταβλητές» της οικονομίας, κυρίως για να ξεκινήσει πάλι η πολυπόθητη ανάπτυξη, η οποία είναι και το ζητούμενο σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Η συνεργασία του εμπορίου και του τουρισμού στις νησιωτικές περιοχές την εποχή της κρίσης είναι μία πρόκληση που δεν θα πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη.

neoikairoi.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *