ροή ειδήσεων

Εκπληκτη και η τρόικα απορεί με τη γραμμή Ραγκούση!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο «βασίλειο» του υπουργείου Μεταφορών, κάνοντας ακόμη και την τρόικα να αναρωτιέται... «Strange movement» (παράξενη κίνηση) χαρακτηρίζει τους χειρισμούς Ραγκούση στο θέμα των ταξί sms που έλαβε από υψηλόβαθμο στέλεχος της τρόικας στο κινητό του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας.

Σήμερα ο κ. Ραγκούσης έχει την τελευταία του ευκαιρία για συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες ταξί, ενώ από τη στάση του κρίνεται το αν θα βγει η χώρα από το χάος των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ενα μόλις 24ωρο μετά την έκκληση του πρωθυπουργού, μπροστά στο αδιέξοδο, για διάλογο με τους αυτοκινητιστές, ο κ. Ραγκούσης προγραμμάτισε για σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ιδιοκτητών και των οδηγών. Ο υπουργός Μεταφορών εκτιμάται ότι θα προσέλθει σε... διάλογο, παρουσιάζοντας τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος, ενώ από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες θα καταθέσουν δικό τους φάκελο με προτάσεις, βασισμένες στο Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα, με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Τα κοινά σημεία προς το παρόν αναζητούνται.

Εν τω μεταξύ, λάδι στη φωτιά έριξε χθες ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Real», επιχείρησε να «χρωματίσει» κομματικά την εξέγερση των ταξί, σημειώνοντας πως πρέπει «να καλέσει ο αρχηγός της Ν.Δ. τον στενό του συνεργάτη, τον κ. Λυμπερόπουλο, να δείξει υπευθυνότητα». Απογοητευμένος δηλώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Θύμιος Λυμπερόπουλος και αναρωτιέται: «Οταν συνεργαζόμασταν και είχαμε καταλήξει σε συμφωνία με τον Ρέππα, δεν ήμασταν κομματικά ενταγμένοι;»

Παράλληλα, την Τρίτη 2 Αυγούστου, ο κ. Ραγκούσης θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το θέμα, ύστερα από σχετικό αίτημα των βουλευτών της Ν.Δ. Θ. Καράογλου και του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη.

Νέα επεισόδια στο λιμάνι

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά, όπου τα ΜΑΤ απομάκρυναν περίπου 2.000 αυτοκινητιστές που είχαν αποκλείσει τις πύλες, εμποδίζοντας την έξοδο τουριστικών λεωφορείων, που μετέφεραν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, διασπασμένοι σε μικρές ομάδες, μεταφέρθηκαν στις οδούς Χατζηκυριάκου και Ζωοδόχου Πηγής, έριξαν (;) χώματα και λάδια στο οδόστρωμα και δημιούργησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και ξύλα, για να εμποδίσουν την κίνηση των πούλμαν. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, δεν επρόκειτο για κίνηση οργανωμένη από το Συνδικάτο, ενώ μάλιστα άλλοι συνδικαλιστές κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Οπως, όμως, προειδοποιεί ο πρόεδρος του σωματείου τους, «η οργή είναι τεράστια και είναι πλέον αδύνατον να ελεγχθούν όλοι οι απεργοί, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δρουν αυτόνομα».

Νεκταρία Σταμούλη

Οικουμενική σύμπραξη για να πάει με... ταξί στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών

Υποχρεωμένος να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή είναι από χθες ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης, καθώς η αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών αποφάσισε χθες να τον καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη για να εξηγήσει τα ανεξήγητα τερτίπια του στο θέμα των ταξί.

Το θέμα έθεσαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Καράογλου και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου έχει δικαίωμα να καλέσει τον αρμόδιο υπουργό για μείζον ζήτημα. «Δεν είναι δυνατόν να ενημερώνονται μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα εσωτερικά όργανα και η Βουλή να μην ξέρει τίποτα» είπαν με μια φωνή οι δύο βουλευτές. Ενδιαφέρον, ωστόσο, είχε η αντίδραση τόσο της προέδρου της Επιτροπής Βάσως Παπανδρέου όσο και των περισσότερων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι για πολλούς «συντρόφους» του ο Γ. Ραγκούσης εξακολουθεί να παραμένει persona non grata.

Κι αυτό γιατί η κυρία Παπανδρέου δεν είχε κανένα πρόβλημα να θέσει το θέμα σε δημόσια ψηφοφορία, με τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών, ακόμα και του ΠΑΣΟΚ, να υπερψηφίζουν το αίτημα Καράογλου - Βορίδη, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Ραγκούσης να «σύρεται» την Τρίτη στη Βουλή.

Ασπίδα προστασίας, πάντως, στον κ. Ραγκούση ύψωσε χθες ο μνημονιακός Γ. Παπακωνσταντίνου. Απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σε τοποθέτηση του Γ. Καρατζαφέρη για τα ταξί, ο κ. Παπακωνσταντίνου -σ.σ.: ορκισμένος εχθρός του Δ. Ρέππα από την εποχή των «τζιτζιφιόγκων» της τρόικας- άφησε αιχμές κατά του τέως υπουργού Μεταφορών και δικαίωσε τον νυν λέγοντας: «Ο κ. Ραγκούσης πήγε να ξαναδεί ένα Προεδρικό Διάταγμα που κατά την κρίση του θα εναρμονιζόταν καλύτερα στο πνεύμα της απελευθέρωσης».

Κατηγόρησε, μάλιστα, τους ιδιοκτήτες ταξί, λέγοντας ότι αυτοί με τις αντιδράσεις τους ευθύνονται για τη δυσφήμηση της χώρας. «Ο ναρκισσισμός περιττεύει» απάντησε με νόημα ο Γ. Καρατζαφέρης.

Γιώργος Λυκουρέντζος

dimokratianews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/11 16:45

    ΟΙ 301 ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ........................Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/11 16:57

    16:45 ΚΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑς ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/7/11 18:41

    ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,16+45,,,,ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ....ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΣΟ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΡΟΥΜΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΣΕΣ,ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ,,ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ....ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/7/11 20:56

    Του Μενέλαου Τασιόπουλου

    Πολιτικά εξέπληξε και στη συνέχεια αποδοκιμάσθηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αιφνιδιαστική επιλογή Ραγκούση, ελάχιστες μέρες αφού ανέλαβε από τον κ. Ρέππα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αλλαγή των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί , στην λογική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

    Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ραγκούσης προτίθεται να εκμηδενίσει την αξία απόκτησης μιας άδειας ταξί και να απελευθερώσει τελείως τον έλεγχο του αριθμού τους. Είναι ένα καθεστώς πρωτόγνωρο που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης και ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξίας περίπου 150.000 ευρώ επένδυση που έχουν κάνει για κάθε τέτοια άδεια, μέχρι σήμερα και τις περισσότερες φορές με δανεισμό, οι επαγγελματίες του κλάδου.

    Πληροφορίες του Newscode.gr, αναφέρουν ότι πίσω από τον «αιφνιδιασμό» Ραγκούση , υπάρχει ο σχεδιασμός πολύ γνωστού τραπεζίτη, που συνηθίζει να κάνει περίεργα επιχειρηματικά παίγνια. Ο εν λόγω κύριος θέλει να αποκτήσει με πολύ μικρό κόστος περίπου 700 άδειες ταξί και αυτά να έχουν ως περιβάλον λειτουργίας το αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος», ως εταιρεία με σύμβαση συνεργασίας με το αεροδρόμιο. Ανάλογες σκέψεις κάνουν και μεγαλο- ξενοδόχοι των Αθηνών, ειδικά κεντρικών ξενοδοχείων των Αθηνών, που θα ήθελαν να αποκτήσουν για παράδειγμα μίνι στόλο ταξί, 30-35 αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση της πελατείας τους.

    Σε μια τέτοια περίπτωση οι σημερινοί ιδιοκτήτες ταξί θα οδηγούνταν στη χρεοκοπία, αφού η αξία των αδειών θα εκμηδενιζόταν , τα δάνεια θα παρέμεναν προς αποπληρωμή και η λειτουργία του ταξί, όχι μόνον δεν θα απελευθερωνόταν επιπλέον, αλλά θα αποκτούσε πολύ σημαντικούς περιορισμούς. Το επάγγελμα θα κλείσει αντί να ανοίξει και τη μικρομεσαία επιχείρηση, που αποτελεί σήμερα ένα ταξί, θα αντικαθιστούσε το καρτέλ , που σχεδιάζει ο τραπεζίτης και κάποοι άλλοι από τους «ισχυρούς» των Αθηνών.

    Οι σημερινοί ιδιοκτήτες και οδηγοί των ταξί , θα παρέμεναν στην περίπτωση αυτή οδηγοί, χωρισμένοι σε τρείς βάρδιες και με μηνιαία αμοιβή περίπου 500 ευρώ.

    Ο ρόλος του Γ. Ραγκούση, αλλά και οι τάχα πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων στην Ελλάδα, είναι όχι μόνον σκοτεινός, αλλά και απευθείας διαπλεκόμενος.

    Αντί λοιπόν οι οδηγοί ταξί να αποκλείουν λιμάνια όταν καταφθάνουν κρουαζιερόπλοια, καλύτερα να αποκλείσουν τα υποκαταστήματα της Τράπεζας, του εμπλεκόμενου επιχειρηματία και να ζητήσουν από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους πολίτες, να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε άλλες τράπεζες, ώστε το μήνυμα να είναι ισχυρό και με βάθος στο μέλλον.

    Όσο για τον κ. Ραγκούση , κάποιος πρέπει να του μιλήσει για το δημόσιο συμφέρον των πολλών που εκ της θέσης του, οφείλει να εξυπηρετεί . και για να μην έχουμε καλοκαιρινές συγκρούσεις με το εν λόγω υπουργείο, ας μας αποδείξουν με έμπρακτο τρόπο ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν και ότι στον προτεινόμενο νόμο, θα υπάρξει θωράκιση του ταξί από τα καρτέλ, που σχεδιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/7/11 22:46

    τι λεμε τοσο καιρο αυτος ο πουστης εχει βαλθει να καταστρεψει τους Ελληνες η καλυτερα του ειπαν τι να κανει γιατι δεν γινετε να καιγετε ο κοσμος 14 μερες απεργια και αυτος εκει το πουλί του.. ασε που το ελληνικο κρατος μονο απο τα πετρελαια εχει χασει τουλαχιστον 10μιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/7/11 01:07

    ποτε θα καταλαβει ο κοσμος τι υπαρχει πισω απο ολα αυτα που υποτιθεται οτι κανουν για το καλο του ελληνικου λαου? ο κοσμος δεν γνωριζει τι ακριβως γινεται (και μερικοι δεν θελουν να καταλαβουν). δεν γνωριζουν τι ακριβως ζητουν οι ταξιντζιδες. δεν γνωριζουν γιατι αντιδρουν, γιατι απεργουν.νομιζουν οι απεργουν γιατι απλα δεν θελουν να ανοιξει το επαγγελμα. δεν ειναι αυτος ο λογος...... υπαρχουν πολλα πισω απο ολη αυτη την υποτιθεμενη απελευθερωση. ειναι καιρος να σταματησουμε να κατηγορουμε ο ενας τον αλλο.ειναι καιρος να ενημερωθουμε για το τι συμβαινει ακριβως.. και για να προλαβω καποιους, δεν ειμαι ταξιντζης απλα κρινω λογικα το τι γινεται. ας ειμαστε ολοι μαζι επιτελους, ας ενδιαφερθουμε για το τι συμβαινει. δεν ειναι δυσκολο να μαθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/7/11 01:45

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 30/7/11 20:56 ΚΑΙ 30/7/11 16:57 ΚΑΙ 30/7/11 16:45 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΣΤΕ.ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ
    ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΧΕΤΕ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΗ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΒΕΣΤΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ.ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ.ΕΜΑΙΣ ΚΑΡΟΔΟΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ.ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΡΚΕΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΑΙ.
    ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΟΒΕΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΡΟΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
    Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΜΑΝΑΔΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/7/11 04:52

    Καλα εσυ 31/7/11 01:45 πρεπει να εισαι πολυ κοιμισμενος για να μην σου πω μεγαλος μαλακας..ρε βλακα τις απειλες να τις βαλεις εκει που ξερεις,μαγκα του πληκτρολογιου..Ποιος ταξιτζης πηρε την γυναικουλα σου ρε κερατα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *