ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο κλιμάκιο της ΔΕΗ για την αναγκαιότητα κατασκευής του νέου υποσταθμού

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011 ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ καθηγητής κ. Ν. Χατζηαργυρίου, ο Γενικός Διευθυντής Διανομής κ. Ν.Αραβαντινός και στελέχη της Επιχείρησης ενημέρωσαν...
τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζηδιάκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Κουσουρνά, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, τον εκπρόσωπο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου και τον Διευθυντή του Protour, για την αναγκαιότητα απεμπλοκής της κατασκευής του νέου Υποσταθμού κλειστού τύπου (Υ/Σ ΥΤ/ΜΤ) στον Αγ. Νικόλαο, προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα νέων ηλεκτροδοτήσεων και επαυξήσεων ισχύος που έχουν υποβληθεί από Καταναλωτές, όπως για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση της Μαρίνας.

Επισημάνθηκε ότι το έργο έχει ήδη ανατεθεί σε Ανάδοχο από το 2007 και ο εξοπλισμός παραμένει αποθηκευμένος, ενώ υπάρχει αδυναμία ικανοποίησης των εν λόγω αιτημάτων εξαιτίας του κορεσμού των υφιστάμενων Υ/Σ ΥΤ/ΜΤ Ροδινίου και Ιαλυσού, οι οποίοι λειτουργούν οριακά σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν στην ανάγκη κατασκευής νέου Υποσταθμού στη πόλη της Ρόδου το συντομότερο δυνατόν και κατανόησαν ότι οι Υποσταθμοί κλειστού τύπου, που προτείνει η ΔΕΗ, συνάδουν με το αστικό περιβάλλον, δεν δημιουργούν πολεοδομικά ή περιβαλλοντικά προβλήματα και δεν επιβαρύνουν την υγεία των περιοίκων στον Υποσταθμό. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Ρόδου ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες θέσεις για τη χωροθέτηση του Υ/Σ, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, τις οποίες θα προτείνει άμεσα στη ΔΕΗ για εξέταση της καταλληλότητας τους.

Τα στελέχη της ΔΕΗ επισήμαναν ότι σε περίπτωση επιλογής άλλης θέσης θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση εξαιτίας της νέας αδειοδότησης του Υ/Σ, αλλά και λόγω πιθανών προβλημάτων στην ανάθεση του έργου. Παρόλα αυτά, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τις εναλλακτικές προτάσεις που θα υποβληθούν από τον Δήμαρχο, με κριτήριο την αξιόπιστη και οικονομική ηλεκτροδότηση της πόλης της Ρόδου, εκτιμώντας και την επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους των Αρχών.

Παράλληλα, η ΔΕΗ θα εξετάσει σε συνεργασία με τις Αρχές της Ρόδου τη δυνατότητα της βέλτιστης αξιοποίησης του οικοπέδου της στον Αγ. Νικόλαο, σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου Υ/Σ, την ανακαίνιση του κτιρίου του παλαιού ΑΣΠ με πιθανή δημιουργία Ναυτικού Μουσείου, καθώς και των λοιπών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=48568

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/7/11 14:26

    Θα αρχίσουν να ηχούν κοντινά κατοικους πάλι τα τύμπανα του πολέμου?

    Ο Ελληνας τα θέλει ολα στην εντέλεια.
    Αλλά, Ολα κι ολα ομως.
    Κάτι ΧΥΤΑ, κάτι υποσταθμοί ΔΕΗ, κάτι κεραίες κινητής, κάτι σχολεία, κάτι κάδοι απορριμάτων, κάτι άλλο αναγκαίο κοινής ωφέλειας, μακρυα απο την πόρτα μου, την γειτονιά μου, την περιοχή μου..
    Φωνάζουν,
    Σάν τον γέρο στην διαφήμηση στην τηλεόραση που φωνάζει ....""" Να πάτε αλλού, να πάτε αλλού.""

    Αθάνατε Ελληνα και στο μεγαλείο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/7/11 19:06

    Εσυ τι απ ολα αυτα εχεις μπροστα στην πορτα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/7/11 20:26

    @ 22/7/11 19:06

    Τίποτα απο τα ανωτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *