ροή ειδήσεων

Βαρθολομαίος: «Ποτέ δεν καταθέσαμε τα όπλα, ποτέ δεν απογοητευθήκαμε»

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την ημέρα που θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης...
εμφανίσθηκε την Πέμπτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Ποτέ δεν καταθέσαμε τα όπλα, ποτέ δεν απογοητευθήκαμε» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ομιλία που πραγματοποίησε στην Χάλκη και σημείωσε ότι «το Θέμα της Χάλκης είναι θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι θέμα σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και ιδιαιτέρως, σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, που αποτελούν αρχές απαράβατες όλα αυτά για κάθε πολιτισμένο λαό και κράτος». Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας χαρακτήρισε προσβολή προς την πολιτισμένη ανθρωπότητα και τις θρησκευτικές ελευθερίες την αναστολή λειτουργίας της Σχολής και ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των σαράντα ετών της αναγκαστικής «σιωπής» της Χάλκης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο πέτυχε να αναγάγει την υπόθεση «σε θέμα-σύμβολον θρησκευτικής ελευθερίας ή μάλλον καταπατήσεως της θρησκευτική ελευθερίας».

Νωρίτερα είχε τελεστεί θεία λειτουργία στο καθολικό της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, για την ημέρα μνήμης του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στην οποία προεξήρχε ο εορτάζων ιεράρχης Μητροπολίτης Ιερισσού Νικόδημος, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι Μητροπολίτες Πέργης Ευάγγελος, Μοσχονησίων Απόστολος και ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Νεκτάριος Σελαλματζίδης, ο ομότιμος καθηγητής Χάλκης άρχων Βασίλειος Σταυρίδης, κληρικοί της Μητροπόλεως, όμιλος εκπαιδευτικών από την περιοχή της Μητροπόλεως Ιερισσού και άλλοι προσκυνητές.
skai.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/7/11 14:26

    Λένε και φωνάζουν για την επαναλειτουργία της θεολογικής Σχολής της Θράκης.

    Θα την επαναλειτουργούσαν οι Τούρκοι εάν πράγματι 100% το ηθελε ο Πατριάρχης,το ηθελε ο Αμερικανικός παράγοντας, η Ελλάδα, και ορισμένα κέντρα αποφάσεων της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

    Καθαρά και ξεκάθαρα.
    Παίζεται παιχνίδι γεωκυριαρχικών λόγων .

    Δεν θέλουν οι Αμερικάνοι να μπούνε οι Ρώσσοι μέσω του Πατριαρχείου της Μόσχας, η του πατριαρχείου Ρουμανίας που ελέγχεται εκκλησιαστικά απο το αντίστοιχο της Μόσχας, στο παιχνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας του χριστιανισμού μέσω του οικουμενικού πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως.

    Τι θέλω να πώ.
    Εάν λειτουργήσει η θεολογική σχολή της Χάλκης ενα σωρό θέσεις σπουδαστών θα πληρωθούν απο Ρωσία, Ρουμανία, κατόπιν απο Σερβία, και απο τα Σκόπια.
    Ρωμιοι της Πόλης η Ελληνες πόσοι θα πάνε?
    Θα μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

    Η θρησκεία μας και το καταστατικό της Θεολογικής σχολής δεν κάνει διακρίσεις στο χρώμα, την φυλή, του προσερχόμενου να φοιτήσει εκεί.

    Το μακροπρόθεσμο σχέδιο του πατριάρχη της Ρωσίας και κατ επέκταση της Ρωσικής πολιτικής το πατριαρχείο να πέσει στο μέλλον ελλείψει ιερωμένων Ελλήνων στα χέρια των Ρώσσων και των Σλαύων.

    Κατι τέτοιο δεν προσπάθησαν να κάνουν και με το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων οι Ρώσοι μέσω Αράβων ιερέων σπουδασμένων κλπ κλπ στις σχολές της Μόσχας?

    Ολα στο παιχνίδι των γεωστρατηγικών συμφερόντων ειναι.

    Και η χώρα μας επ΄ουδενί λόγο δεν θέλει και δεν πρέπει με τιποτε να χάσει την επικυριαρχία της εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *