ροή ειδήσεων

«Δεν θα γίνουμε οι Φιλιππίνες της Μεσογείου!»

Κρίνοντας από την συμπεριφορά μας όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό η οποία είναι κόσμια τουλάχιστον, αναρωτιέμαι ποιος ή τι, δίνει το δικαίωμα σε αυτά τα πλάσματα που έρχονται...
από την Αγγλία, να φέρονται με απρέπεια και ασέβεια στην Ελλάδα.
Θα μου πείτε, το δέλεαρ των ταξιδιωτικών πρακτορείων για να έρθουν τουρίστες με υποσχέσεις για ελευθερία στην συμπεριφορά και στις διασκεδάσεις. Δηλαδή όταν μας δείχνουν οι Άγγλοι τουρίστες τα οπίσθιά τους πώς να το εκλάβουμε; Στη Ζωολογία μάθαμε όταν η μαϊμού θέλει να προβάλει τον εαυτό της τον πισινό της δείχνει!
Αυτοί είναι οι γόνοι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας; Αλλά τι να περιμένει κάποιος από λαό ο οποίος καπηλεύεται τον  πολιτισμό των άλλων λαών και αναφέρομαι για όσους δεν κατάλαβαν στα γλυπτά του Παρθενώνος και όσα άλλα μνημεία έχουν κλέψει ο Λόρδος Έλγιν και οι άλλοι πολλοί;
Ας ξεχωρίσουμε εδώ τους φίλους Ιρλανδούς!
Άραγε το σπουδαίο αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα μεταξύ των  άλλων περιλαμβάνει πώς να προσβάλετε την αιδώ εντός και εκτός της Αγγλίας; Καλά οι οικογένειές τους δεν τους έχουν διδάξει πώς να συμπεριφέρονται;
Και εμείς εδώ, είμαστε εντάξει; Στον βωμό του χρήματος « μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε»; Με στεναχωρεί το παράδειγμα που θα παραθέσω όμως είναι πραγματικότητα. Οι Τούρκοι  είναι γεμάτοι τουρίστες και ας θέτουν προϋπόθεση προς τους επισκέπτες της χώρας τους για ευπρεπή  συμπεριφορά και ένδυση.
Επανέρχομαι. Και μην αρχίσουμε τους όρους περί παγκοσμιοποίησης και άλλα παρόμοια. Χρόνια ακούμε τα περιστατικά αυτά για να μην τα ονομάσω αλλιώς, να γίνονται στη Ρόδο, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα και σε άλλα μέρη της Πατρίδος. Εμείς δεν θέλουμε να προβάλλεται έτσι η χώρα μας. Ούτε θέλουμε κάφρους για τουρίστες, (τι μου φταίνε τα έρημα τα ζώα!).
Η Ελλάδα ούτε οίκος ανοχής είναι, ούτε πρόκειται να γίνει για όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους ξένους και εγχώριους, που προβάλουν τα ένστικτα και τις πρωτόγονες συμπεριφορές.
Εμείς δεν θα γίνουμε οι Φιλιππίνες της Μεσογείου!
Στον τόπο αυτόν πρεσβεύουν  έννοιες που έχουν να κάνουν με τον σεβασμό και την ντροπή προς τον άνθρωπο. Εμείς εδώ σεβόμαστε τον μεγαλύτερο και  πορευόμαστε  μαζί με τον μικρότερο άνθρωπο. Όταν κάποιος χρειαστεί βοήθεια απλώνουμε το χέρι μας και του το δίνουμε!
Προσπαθούν να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους με όλα αυτά τα ξενόφερτα που πρέπει να λέμε και να κάνουμε για να είμαστε –in- αλλά ευτυχώς δεν πιάνει. Και ξέρετε γιατί, επειδή είμαστε απόγονοι εκείνων που δίδαξαν τις αρετές  και δεν σβήνουν από τα γονίδιά μας έννοιες όπως σεβασμός, αιδώς, αξιοπρέπεια, ότι και να μας κάνουν.
Γι’ αυτό κύριοι τουρίστες των οπισθίων εμείς δεν σας θέλουμε στην Πατρίδα μας, γιατί έχουμε μπουχτίσει από συμπεριφορές του κ—υ. Αν αποκτήσετε αιδώ, σεβασμό και Ιστορία, τότε τα ξαναλέμε.
Υ.Γ. Ζητώ συγνώμην για κάποιες λέξεις απρεπείς, όμως ήταν οι μόνες που τους ταίριαζαν!
Φιλία Βαγιάκα

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *