ροή ειδήσεων

Αρχαιολογικοί θυσαυροί στα αζήτητα

Το 2008, σε σύγκριση με το 2007, στην Ακρόπολη ανέβηκαν 80.000 τουρίστες. Η ίδια εικόνα λίγο-πολύ υπήρξε και στα υπόλοιπα αρχαιολογικά μουσεία...
Αν μη τι άλλο, αυτή η εικόνα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε, που δυστυχώς αποδεικνυόμαστε ανίκανοι να χειριστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, την ιστορία μας.
Είναι δυνατό ακόμη και σήμερα, το 2011, να υπάρχουν μουσεία που να διέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο; Είναι δυνατό στην Ακρόπολη να μην υπάρχουν δίγλωσσες πινακίδες ή να μην έχει προβλεφθεί πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες; Είναι δυνατό στη Δήλο, στο Δίον, στους Δελφούς να μην υπάρχουν οδηγοί. Τι να πει κανείς για την Ακρόπολη της Ρόδου; Ούτε δίγλωσσες πινακίδες ούτε τουαλέτες. Σε άλλα δε μουσεία δεν υπάρχουν κυλικεία ή πωλητήρια.
Οταν βλέπει κανείς πώς άλλες χώρες έχουν εκμεταλλευτεί τη δική τους πολιτιστική κληρονομιά, που ωστόσο υστερεί από τη δική μας, τότε σε πιάνει θλίψη. Αυτή τη χώρα δυστυχώς κάποιοι δεν την αγαπούν. Και αυτοί δεν είναι ξένοι, όπως νομίζουμε. Είμαστε εμείς οι ίδιοι.



protopapadakis.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/7/11 17:04

    Ας τα πάρουμε απο την αρχή .
    1. Στην ακρόπολη ρόδου έχει τουαλέτες είναι απέναντι από το στάδιο.
    2.Για να υπάρξει πρόσβαση για άτομα με ειδικές πρέπει πρώτα να γίνει ανασκαφή και κλείσιμο του χώρου κανονικά όλος ο χώρος είναι προς ανασκαφή και μελέτη και η ακρόπολη που υπολογίζεται να πέσει σε 2 χρόνια είναι προς αναστήλωση , αλλα που να δίνουν λεφτά?
    3.Διγλωσσες πινακίδες?
    Δεν πας καλά εδω πινακίδες για την απαγόρευση ρίψης σκουπιδιών και κυκλοφορίας μηχανοκινήτων εντος του αρχαιολογικού χώρου δεν βάζουν γιατι λενε οι αρχαιολόγοι <> το μνημείο.... στόκοι εδω καλά καλά τις απαραίτητες επισκευές δεν τις εχουν κάνει ακομα στα μάρμαρα που ξεκόλλησαν στο στάδιο .
    4.Το δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο θα μπορουσε να ηταν καλύτερο εαν έκαναν πρόσληψη περισσότερων ατόμων και οχι ενας φύλακας να προσέχει αρχαία, χωράφια ,ναρκομανείς και πυρκαγιές και να πετάξουν όλους τους καταπατητές έξω δεν φτάνει που πουλάνε ναρκωτικά στα παιδακια όταν πηγε ο φύλακας να τους σταματήσει μια φορα γιατί εκοβαν μια ελιά και χωρίς λόγο τον πλάκωσαν στο ξύλο μιλάμε για πολύ μαφία οι τύποι αλλά σε αυτό το θέμα φταιει και η Υπηρεσία ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΒΑΡΔΙΑ ΜΕ ΦΥΛΑΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΑΝΑ ΖΕΥΓΗ ΠΑΝΤΑ .
    5.Οσω για τους οδηγούς που λες απαγορεύετε ….ναι μην σου φαίνεται παράξενο είναι άγραφος νόμος μεταξύ υπουργείου πολιτισμού και ξεναγών να μην υπάρχουν συναφή επαγγέλματα από το δημόσιο χώρια που εάν έναν φυλακας τολμησει να ξεναγήσει η δώσει πληροφορίες για κατι παιζει να χασει και την δουλεία του για τόσο μεγάλη κλίκα μιλάμε για αυτό και φέτος μπήκε παραθυρακι στην προσλήψεις να μην χρειάζεται πιστοποιητικό αγγλικής η αλλης γλώσσας. Όποτε καταλαβαίνεις ότι όταν οι ξενοι βλέπουν προσωπικό που δεν ξερει αγγλικά και σε συνδυασμό με το ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ εισιτήριο είναι φυσικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει πολύ κινηση στους αρχαιολογικούς χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *