ροή ειδήσεων

Συνεχίζεται η φοροδιαφυγή στη Ρόδο

Αφορμη της καταγγελίας μου ειναι η αγανακτηση που νιωθω σαν Έλληνας φορολογούμενος πολίτης, του οποίου υπεκλεψαν εντεχνα και αντισυνταγματικά 3 μισθούς...
Να διαπιστωνω οτι τελικα μονο οι δημοσιοι υπάλληλοι και συνταξιουχοι φορολογουνται καθόσον υφισταται ανικανότητα ελεγχου και μη καταβολη φορων απο τους κατέχοντες.

Στη Ρόδο η φοροδιαφυγη ειναι νόμος, ουδείς εκδιδει αποδείξεις, άπαντες φοροδιαφεύγουν και το κλιμακιο της ΣΔΟΕ αδρανεί, ειτε λογω γνωριμιών, ειτε λογω μη επαρκούς στελέχωσης όπως το ιδιο αναφερει.
Δεν παει αλλο πια αυτη η κατασταση ας κανει η πολιτεια κατι. Δεν ανεχομαστε πια τους θρασεις φοροφυγαδες, οι οποιοι πλουτιζουν εις βάρος μας.

Τα νυκτερινα μαγαζιά στη παλια πολη (paffuto, soho, angel, vivere, kλπ) και μπουζουκια της πόλης (αστρα, σενσολαιβ, κλπ) βγαζουν μεγαλα ποσα αδήλωτα φοροδιαφευγοντας.
Κλείστε κανενα μαγαζι για κανενα μηνα μήπως και συγκινηθούν και πειθαρχήσουν.

Δεδομένου της μεγάλης τουριστικής κίνησης η φοροδιαφυγή απο τα σχετικα μαγαζια - εστιατορια τουρισμου ειναι τεραστια.
Φτανει πια η καταβολη φορων απο εμας τους μισθωτους και συνταξιουχους.
Σας ευχαριστω.

Υ.Γ Ελπιζω οτι θα υπαρξει καποια σοβαρη και υπευθυνη παρεμβαση του πρωθυπουργου στον οποιο εχει αποσταλλει παρομοιο email.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

khdoc.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/7/11 10:30

    Μιλανε τωρα και οι δημοσιοι υπάλληλοι. Το 1/3 του εργατικου δηναμικου της χωρας ειναι βολεμενο στο δημοσιο. Εμας τους απ'εξω μας εχουν ρημαξει στη φορολογια για να τους συντιρουμε, και εχουν το θρασος να παραπονιουνται γιατι δεν μπορουν να φοροδιαφευγουν κι'αυτοι. Καλομαθατε Κυριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/7/11 10:33

    Lipon Esai diladi eisai o aganachtismenos ? Kai oloi oi aloi polites einai oi kleftes.

    Lipon dimosie ypalile , gia grigorosimi, kai fakelakia plironoume eimeis oi polites peripou 800 Ekatomiria Euro kathe chrono , MAVRA kai pane stis tsepes ton dimosion ipalilon.

    Gia tous sintachsiouchoe, xsereis porei pairnoune sintachsi , CHOREIS na echoune plirosei ena ENSIMO ? Posi pairnoune Maimou sintachsi anapirias ? Pothe Pethamenei pairnane sintachsi kai akoma pairnoune, giati i dimisioi ipalili temeliazoune kai DEN kanoune kala tin douleia tous ? Posi dimosioi Ypaliloi DEN pane stin douleia tous kai sfragizaitei i karta apo sinarfo tous , fia na kathonte i na kanoune tin paranomi defteri douleia tous ? Posei diposioi ypaliloi doulepsane mono 10 kai 15 Chronia kai pairnane warwati Sintachsi aloi kai sta 40 chronon tous ?

    Tora paraponiese pou sou kopsane treis misthous ? Otan epernes ta epidomata GIA gelia kai warwata eitane OLA Endaksi ?

    Ante pigene bre pou sou ftaine mono oi epichirimaties.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/7/11 10:41

    Προφανως μας δουλευεις φιλε.
    Εκεινοι που την πληρωνουν παντα οπως ξερεις ειναι οι μισθωτοι(δημοσιου κ ιδιωτικου τομεα) και οι συνταξιουχοι που δεν μπορουν να κρυψουν τιποτα (φοροδιαφυγουν). Οσο για τους υπολοιπους (ελευθεροι επαγγελματιες- μαυρη εργασια κτλ) εαν δεν φοροδιεφευγαν και δεν ειχαμε και τους πολιτικους που τρωνε τοσα χρονια με χρυσα κουταλια μπορει να ειμασταν καλυτερα τωρα.
    Βασει των λεγομενων σου χοντρικα εχουμε 3 εκατομυρια εργατικο δυναμικο στην Ελλαδα;
    Επομενως ποιους πληρωνεις ;
    Τους δημοσιους υπαλληλους;
    Και εγω πληρωνω και δεν μου δινουν αποδειξεις αν δεν την ζητησω, επομενως με κλεβουν οπως και το κρατος οπως και εσενα που μας λες οτι συντηρεις τους δημοσιους υπαλληλους.
    Ωραιο σκεπτικο παντος εχεις.Μονο οι εσεις οι απεξω να φοροδιαφευγετε οπως λες μην σας παρει κανεις αλλος την ιδεα.Δεν ντρεπεσαι που τα γραφεις αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/7/11 10:55

    ναι
    να τα δηλωνουμε ολα ,να πληρωνουμε φορους για να εχουνε λεφτα να πληρωνουνε τους δημοσιους υπαλληλους.
    με τα αδηλωτα κινειται η αγορα
    εστιατορια ρουχα παπουτσια πληρονονται λογαριασμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/7/11 11:04

    Ωραιο σκεπτικο αγαπητε μου. Να σε στειλουμε στην Κυβερνηση να διελευκανεις το οικονομικο μας προβλημα.
    Απο κατι σαν και σενα γιναμε οπως γιναμε.Απλα τωρα που ελεγχουν δεν αρεσει γιατι τοσα χρονια θησαυριζαν οι γνωστοι εις βαρος των αλλων που ηταν συνεπεις.
    Λαμογια εχει και στο δημοσιο και στον ιδιωτικο τομεα.
    Δεν μπορω να καταλαβω ορισμενους που για ολα φταινε οι αλλοι και ποτε οι ιδιοι οταν ζοριζουν τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/7/11 11:20

    Οσο για τις συνταξεις μαιμου κτλ που γραφει καποιος παραπανω να ρωτησετε τους γνωστους σας γιατι δεν πανε να δηλωσουν τον θανατο του παππου και της γιαγιας οταν πρεπει και συνεχιζεται να ερχεται η συνταξη κανονικα και φυσικα την εισπρατουν;
    Οπως και για κατι ξεμωραμενους που στα 75-80 ερωτευονται παραφορα τις αλλοδαπες απο το ανατολικο μπλοκ και τρελαινονται για να τις κανουν νομιμες με συνταξη - Ελληνικη ταυτοτητα κτλ.
    Επισης φακελακια παιζουν παντου (δεν ειμαι συμφωνος γιατι και εμενα τα ζητανε οπως σε ολους).
    Οταν ομως κανεις την απατεωνια σου με το φακελακι και βολευεσε τοτε κανεις το μουγγο.
    Κατα τα αλλα μας πειραζουν ολους τα φακελακια.
    Μπορεις ανετα να καταγγειλεις το συμβαν. Αλλα που, αμα πρεπει να πληρωσεις τα τριπλασια λογω των ατασθαλιων που εχεις κανει.
    Αμα θες συνεχιζω να αναφερω απειρα τετοια περιστατικα για να λεμε και τα πραγματα με το ονομα τους οχι μονο οπως μας βολευουν.
    Εγω δεν φοραω παροπιδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/7/11 11:24

    Ειμαι 54 χρονων, και μετα απο 24 χρονια στην ιδια εταιρια απολυθηκα γιατι κοστιζα πολυ. Ουτε Ευρω παραπανω δεν επερνα απο αυτα που προβλεπει ο νομος για πτυχιουχο οικογενιαρχη. Και τολμας να μου πεις οτι επρεπε να ντρεπομαι που τα λεω; Οταν οι κοτες περνανε συνταξη μετα απο 15 χρονια, τα σωματα ασφαλιας και ο στρατος ατα 45, παντου επιδοματα και ειδικες επιτροπες, και οταν το δημοσιο μπορει να λειτουργησει με το 1/3 των υπαλληλων; Με τα τεχνολογικα μεσα που υπαρχουν η δουλεια μπορει να γινει και με πιο λιγους απο το 1/3, αλλα το δημοσιο ειναι ενας δεινοσαυρος που ξερει να δημιουργει καταστασεις που να δηκαiολογουν την υπαρξη του, και συναμα οι δημοσιοι υπαλλιλοι ειναι οι πελατες της καθε Κυβερνισης. Δεν αντιλεγω, φισικα υπαρχουν ανθρωποι στο δημοσιο που δουλευουν. Για σκευτιτε ομως, ποσοι ειναι αυτοι; Για ξυπνα ανθρωπε μου, αληθεια σε τι κοσμο ζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/7/11 11:48

    Μαζι σου για τα ατομα με 15 χρονια υπηρεσιας που κακως παιρνουν συνταξη.
    Κριμα για την απολυση σου σωστο δεν ειναι φυσικα, αλλα θεωρω οτι δεν πιστευεις οτι και γι αυτο φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι, θα ηταν πολυ αδικο εκ μερους σου.
    Για τα σωματα ασφαλειας δεν απαντω γιατι ειναι μια κατηγορια που δεν μπορω να εκφερω γνωμη με σωστα κριτηρια μιας και δεν θα ηθελα να ειμαι στρατιωτικος.
    Στο δημοσιο το προβλημα ειναι οι απο πανω εντολες και οι πελατειακες σχεσεις των πολιτικων που τοσα χρονια εβαζαν τους δικους τους χωρις να παραγουν τιποτα οι συγκεκριμενοι που εβαζαν.
    Υπαρχουν ομως και πολλοι αλλοι που παραγουν και με το παραπανω απλα ενας να μην σε εξυπηρετησει βγηκε το ονομα του τεμπελη για ολους.
    Αυτο δεν λυνεται ευκολα γιατι τους ορισμενους συνεχιζουν και τους παιρνουν χωρις να το μαθαινεις και με μισθους παχυλους ενω σε ολων των αλλων πολιτων κοβουν.
    Μπορεις ανετα να κανεις μια ερευνα στο διαδικτυο και θα δεις πολλα αρθρα.
    Οσο για την τεχνολογια καλα τα λες αλλα μπορω να σου πω οτι λογω αντικειμενου πολλα λογια ακουμε και τιποτα δεν δουλευει και δεν φταινε οι υπαλληλοι γι αυτο.
    Οι ρυθμοι ενταξης νεω τεχνολογιων στο κρατος ειναι πιο αργοι και απο χελωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/7/11 12:21

    Μειώστε τον ΓΑΜΗΜΕΝΟ τον ΦΠΑ ΣΑΣ

    Μειώστε την ΓΑΜΗΜΕΝΗ την ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε

    ΈΛεος πιά...


    Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος18/7/11 12:36

    Γενικα μειωστε τα παντα και δωστε λεφτα στο κοσμο αντι να κοβουν τους μισθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/7/11 13:20

    re 18/7/11 10:33 o wlAxogermanos eisai?
    na pas na doulepseis sthn merkel ekei na deis magies...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος18/7/11 13:44

    Tεμπεληδες ΔΥ τα λεφτα που πλωνεστε απο το ιδιοτικο τομεα τα περνει το κρατος βοδια του κερατα.Αλλα η αγελαδα ψοφησε και να δουμε που θα κρηφτητε τωρα .Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΕ ΕΙς ΒΑΡΟς ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΘΑΝΕ.Συνταξει στα σαρραντα και μισθους πανω απο 2000 € ουστ ρε κοπροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/7/11 13:49

    ισα ισα, τα παντα τα κοβουν απο τους δημοσιους υπαλληλους.....
    φαγατε καλα ολοι εσεις οι ελευθεροι επαγγελματιες τοσο καιρο, τωρα που ηρθε η ωρα να τα δηλωνετε ,οπως τοσα χρονια κανουν οι δημοσιοι υπαλληλοι, σας κακοφαινεται!

    δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος,αλλα η αληθεια ποναει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/7/11 14:49

    Οι Καντινες απο την Παραλια Τσαμπικας μεχρι και το Sunwing καθαριζουν καθε σεζον περιπου 400.000 ευρω!! Με επισημα στοιχεια απο την ΔΟΥ.Ροδου οι φορολογικες τους δηλωσεις δεν ξεπερνουν τις 15000 με 20000 ευρω!Ειδικα της Τσαμπικας και αυτη που ειναι στο Sunwing κατω ακριβως απο το ξενοδοχειο καθαριζει το λιγοτερο 500.000 ευρω αφου εχει μετατρεψει την καντινα του σε ψαροταβερνα,σουβλακερι,και κοτοπουλα της ωρας!! Μαλιστα απασχολει και προσωπικο(Αλλοδαπους χωρις ικα) Εχουν γινει 4 καταγγελιες για την συγκεκριμενη "καντινα" αλλα απ'οτι φαινεται το ατομο εχει ισχυρες γνωριμιες! αυτοι θα πλουτιζουν και οι φτωχοι θα πληρωνουν τις δικες τους απατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος18/7/11 17:20

    An Eimai i den eimao o Germanos , ti douleia echei edo ?

    Oti echo grapsei diladi einai psemata ?

    Kai ti douleia echei olo afto to thema me tin Merkel ?

    Echeis kanena prowlima me tous ELLINES tou echsoterikou ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος20/7/11 22:40

    Ειμαι στρατιωτικος και εχω 10 χρονια υπηρεσιας και αυτα σε παραμεθωριο περιοχη 2000κμ μακρια απο το σπιτι μου και καθε 4 χρονια αναγκαζομαι να μετατεθω σε αγνωστη περιοχη, ο μισθος που πληρωνομαι ειναι 1200 ευρω (μαζι με τα εκτος εδρας και ολα τα επιδοματα που προανεφερε ο φιλος μου πιο πανω ,ειμαι παντρεμενος και περιμενω να γινω πατερας σε λιγο καιρο με ενοικιο 400 ευρο και τολμας εσυ αυτο να το λες μισθο????
    Δε σοβαρευεστε λιγο σας παρακαλω και να κοβετε καμια αποδειξη που η αισχροκερδια εχει γινει τροπο ζωη σας ???
    Ηξερα τη ζωη του στρατιωτικου πριν αποφασισω να ακολουθησω αυτο το τροπο ζωης αλλα οχι και να ακουω οτι περνουμε και ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΔΕ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *