ροή ειδήσεων

Συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί έξω από τη Βουλή την Τρίτη

Βαθαίνει, ως φαίνεται, όλο και περισσότερο η κρίση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες ταξί και το υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και οι δύο πλευρές φαίνονται αμετακίνητες στις θέσεις τους... σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν και σήμερα, Δευτέρα, τις κινητοποιήσεις τους και από το πρωί έχουν καταλάβει τα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας και των Μαλγάρων, σηκώνοντας τις μπάρες και αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο. Στην Κέρκυρα, οι απεργοί κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο φρούριο του νησιού.
Η αυριανή ημέρα, Τρίτη, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς χιλιάδες ταξί από την επαρχία προγραμματίζουν να πορευτούν προς την Αθήνα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να ενωθούν με τους συναδέλφους τους της Αττικής, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει μεγάλη συγκέντρωση έξω και γύρω από τη Βουλή, τη στιγμή που ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, θα εξηγεί στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όπου έχει κληθεί, την πολιτική, που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Πάντως, ο κ. Ραγκούσης επιμένει στις θέσεις του, χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και τους διαμηνύει να περιμένουν τις δικές του προτάσεις, πάνω στις οποίες θα αρχίσει ο διάλογος, όχι για το αν θα ανοίξει το επάγγελμα, ή μη, αλλά για το πώς θα εφαρμοστεί ό,τι είναι να εφαρμοσθεί.
Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες ταξί που συμπληρώνουν σήμερα μία εβδομάδα κινητοποιήσεων, δηλώνουν ανυποχώρητοι στις δικές τους θέσεις, καλούν τον κ. Ραγκούση να πάρει πίσω τις προτάσεις του για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους και να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση με βασικό άξονα το Προεδρικό Διάταγμα, που είχε προωθήσει ο τέως υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας.
Στο μεταξύ, μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις κατά τόπους εισαγγελίες, θα σχηματίζονται δικογραφίες και θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Στο θέμα παρενέβη και ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος προτρέπει το Δημόσιο να καταθέσει αγωγές για διαφυγόντα κέρδη από τις καταλήψεις στα εκδοτήρια των διοδίων και των αρχαιολογικών χώρων, κατά των ιδιοκτητών ταξί, χρήματα τα οποία θα ζητηθούν από την Ομοσπονδία τους.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ερωτηθείς επί του θέματος της απελευθέρωσης της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα, ανέφερε ότι είναι ένα μέτρο που θα οδηγήσει στην αύξηση του ανταγωνισμού, προς όφελος του καταναλωτή και στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Είναι ένα μέτρο υπέρ της ανάπτυξης και συνεπώς θα πρέπει να προωθηθεί, σημείωσε η κ. Αμέλια Τόρες.
Τις εφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά απέκλεισαν οι ιδιοκτήτες ταξί
Τις δύο οικονομικές εφορίες του Ηρακλείου απέκλεισαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.
Οι ταξιτζήδες απέκλεισαν την Α’ και Β’ ΔΟΥ του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους.
Σε κλοιό αυτοκινητιστών ταξί βρέθηκε για τρίτη συνεχή εργάσιμη και η εφορία στα Χανιά, καθώς ιδιοκτήτες και οδηγοί προχώρησαν από νωρίς το πρωί σε αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου επί της οδού Τζανακάκη, που στεγάζει τις δυο δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες καθώς και τα δυο διοικητικά δικαστήρια.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Χανίων, Αντώνης Παπαδάκης, «θεωρώ ότι κινούμαστε τοπικά τουλάχιστον σε ήρεμους ρυθμούς. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε θέση, προσπαθούμε να έχουμε τον κόσμο μαζί μας και τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα».
Οι αυτοκινητιστές παράταξαν οχήματα μπροστά από το κτίριο, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Λόγω της κινητοποίησης, από την Πέμπτη δεν έχει γίνει καμία συναλλαγή από τις δυο οικονομικές υπηρεσίες.
Οι Χανιώτες αυτοκινητιστές βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων από την Αθήνα, ωστόσο επισημαίνουν ότι αν μέχρι και την Τετάρτη δεν βρεθεί λύση οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν και θα διαμορφωθούν με δυναμικότερο τρόπο.
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου στη Ρόδο
Την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εξυπηρέτηση των τουριστών της περιοχής, λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου.
Την απόφαση έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο, λόγω της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας των επισκεπτών της Ρόδου και των άλλων νησιών, που φθάνει στα όρια του διασυρμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
Με την ίδια ανακοίνωση, ζητείται η άμεση συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων, για τη δρομολόγηση λεωφορείων από τις τουριστικές περιοχές προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας», έτσι ώστε να γίνει δυνατή η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού.
Ανεβαίνουν στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου
Σε κεντρικά σημεία των πρωτευουσών των νομών της Πελοποννήσου έχουν σταθμεύσει, από το πρωί, τα αυτοκίνητά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί και για σήμερα δεν θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση.
Ετοιμάζονται για αύριο, όπου με λεωφορεία που δρομολογούν θα ξεκινήσουν από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος και Κόρινθο και θα ανέβουν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που ετοιμάζει το ΣΑΤΑ στο Σύνταγμα.
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/7/11 01:33

    BRE OUST APO EDO .TARIFES EISTE H XOIROTERH FARA ]
    KANENAS DEN SAS PAEI RE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/7/11 08:03

    Ρε Αλβανε πάλι πρώτος σχολιάζεις σε κάθε ανάρτηση για τα ταξί; τι θα γίνει με σένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/7/11 02:13

    aston gios tarifa einai egrafe to taximetro otan ginotan i silipsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *