ροή ειδήσεων

Έχει η Ρόδος παραλίες; Έχει αν ξέρεις που να ψαχτείς! Μάθε τα πάντα

Οι επιλογές πολλές...
Αναλόγως του στυλ των διακοπών που επιλέγεις να κάνεις και της παρέας που εκουσίως έχεις ή ακουσίως έτυχε μαζί σου, κατηγοριοποιήσαμε τις παραλίες...
της Ρόδου αντιστοίχως. Οι 20 παραλίες της θα ... σε πείσουν ότι τελικά το καλοκαίρι η ζωή is just a beach...!

Για οργανωμένους

Λίνδος

Είναι το μέρος για να δεις και να σε δουν! Η παραλία (50 χλμ. από την πόλη) είναι χωρισμένη σε τρεις μικρότερες: τη ρηχή παραλία Παλλάς (προτιμάται από οικογένειες), την απομονωμένη με βότσαλα του Αγίου Παύλου για ρομαντικούς και την κεντρική Μεγάλη, που είναι άρτια οργανωμένη με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, φυσικό κάλλος και αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους.

Έλλη 
Αν ακούσεις να λένε «πάμε για μπάνιο στο Ενυδρείο» μην ξαφνιαστείς! «Ενυδρείο» τείνει να γίνει η επίσημη ονομασία της παραλίας Έλλη στο κέντρο της πόλης. Πλήρως οργανωμένη και υπερεξοπλισμένη με ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο θα βρείς ελεύθερη σεζλόνγκ, ενώ το σέρβις από τα beach bars είναι άμεσο και εξυπηρετικό.


Για ψαγμένους

Άγιος Γεώργιος

Μια ανακάλυψη και αποκάλυψη συνάμα, άγνωστη ακόμα και στους ντόπιους, είναι η παραλία του Αγίου Γεωργίου που απέχει 88 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Ρόδου. Ο μοναχικός ορμίσκος με την απίστευτη παραλία του πλαισιώνεται από κέδρους (!) και δικαιώνει απόλυτα την ειδική διαδρομή (χωματόδρομο) που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι θέλουν να την προσεγγίσουν.

Για ρομαντικούς

Άγιος Παύλος

Μόλις βρήκες τη ροδιακή εκδοχή της Γαλάζιας Λίμνης στο σχήμα και στη μορφή του Αγίου Παύλου (50 χλμ. από την πόλη της Ρόδου). Πέρα από την όμορφη παραλία, τη χρυσαφί αμμουδιά, τις γραφικές ταβέρνες και τη reggae των beach bars, ο ρομαντισμός απογειώνεται στο ξωκλήσι όπου τελούνται γάμοι σε ένα περιβάλλον τόσο μαγευτικό που μοιάζει αληθινά με ψέμα!

Γλύστρα

Τα μάτια και το μυαλό σου μπορεί να μπερδευτούν αν έχεις δει απο κοντά τον Ειρηνικό ωκεανό, καθώς τα απίστευτα τιρκουάζ νερά με το κατάφυτο φόντο της παραλίας Γλύστρα είναι ό,τι πιο κοντά διαθέτει η Ρόδος στον εξωτισμό. Σχεδόν 55 χλμ. μακριά από τον «πολιτισμό» του τουρισμού η γαληνευτική σιωπή του τοπίου είναι περισσότερο εύγλωττη και ανακουφιστική από οποιοδήποτε άλλο μέρος του νησιού. Πολλά ζευγάρια νοικιάζουν θαλάσσια ποδήλατα επιδιώκοντας επιπλέον στιγμές απομόνωσης.

Για αθλητικούς

Πρασονήσι

Βρίσκεσαι στο νοτιότερο σημείο του νησιού, για την ακρίβεια 95 χλμ. μακριά από την πόλη της Ρόδου, όταν αντικρίζεις ένα θέαμα που σε μεταφέρει στη Χαβάη: σέρφερς πετούν κυριολεκτικά στον αέρα εξαιτίας των ιδιαίτερα δυνατών ανέμων και προσγειώνονται στον αφρό των κυμάτων που σκάνε στη χρυσαφί ακτή. Υδάτινη κλεψύδρα θυμίζουν οι δύο αμμώδεις ορμίσκοι στο Πρασονήσι, οι οποίοι λόγω της αντιφατικής «ιδιοσυγκρασίας» τους (ο ένας στην απόλυτη νηνεμία και ο άλλος με τεράστια κύματα!) έχουν αποκτήσει το προσωνύμιο της Γαλλικής Πολυνησίας και πολλούς φανατικούς παραθεριστές.

Ιαλυσός

Εδώ ο ασκός του Αιόλου δεν κλείνει πότε! Η Ιαλυσός δεν αποτελεί τυχαία τη «Χώρα του windsurf», καθώς τα πολλά μποφόρ που προκαλούν οι σχεδόν αληγείς άνεμοί της την καθιστούν ιδανικό σημείο εξάσκησης, προπόνησης και απόλαυσης των θαλασσίων αθλημάτων. Κατευθύνσου 8 χλμ. από την πόλη, πλησίον της παραλίας Ιξιάς, και θα βρεις την εν λόγω παραλία με τις ανερχόμενες ξενοδοχειακές μονάδες, τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Για οικογενειάρχες

Τσαμπίκα

Υπαίθριος παιδότοπος έχει χαρακτηριστεί από μικρά και μεγάλα «παιδιά» που την έχουν επισκεφθεί! Περίπου 26 χλμ. ανατολικά της πόλης απλώνεται η αμμουδιά με τα ρηχά νερά της Τσαμπίκας, ιδανικός τόπος για ανέμελα παιχνίδια στη θάλασσα με χαρούμενα παιδιά και ξέγνοιαστους γονείς! Για μοναδική πανοραμική θέα της περιοχής, πήγαινε στο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας, η οποία σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση προστατεύει τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Αξίζει να γνωρίζεις ότι υπάρχει ευρεία γκάμα και σε water sports όπως jet ski, σανίδα, μπανάνα και κουλούρα-δαχτυλίδι.

Αφάντου

Με μεγάλο της ατού ότι δεν «διαβρώνεται» από την τουριστική κοσμοπλημμύρα ακόμα και τους θερινούς μήνες, η τριών χιλιομέτρων αμμουδιά της Αφάντου (18 χλμ. από την πόλη) διαθέτει ήσυχες γωνιές για τα παιδιά, οργανωμένα σημεία για τους γονείς αλλά και σπηλιές για ανθρώπους με τάσεις εξερεύνησης και διάθεση φυσικής εκτόνωσης.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/7/11 15:30

    Τα γυμνόστηθα πιπίνια η τα δίμετρα βόρεια αλλοδαπά μωρά με μινιμάλ υποψία μαγιω επάνω τους που συνήθως κάνουν το μπάνιο τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/11 15:54

    Ιαλυσός?ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΚΕΙ?ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ?
    ΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ γιατι δεν το γραφει?Το Γενναδι?
    Τα Στεγνα? και πολλες αλλες ωραιες παραλιες.
    Τα στεγνα που την παραλια την εχουν οι Δικτατορες Αρχαγγελιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/7/11 16:47

    Λαχανιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/7/11 17:17

    για τους γυμνιστες οι παραλια ?? που ??
    για τους ματαδες οι παραλια ?? που ??
    για τους ψαραδες οι παραλια ?? που ??
    για τους φρουταδες οι παραλια ?? που ??
    για τους μασσερ κινεζους οι παραλια ?? που ??
    για τους πορτοφολαδες οι παραλια ?? που ??
    και τοσα αλλα !!!! ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ !!!! και για μας τους πολιτες αυτου του νησιου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/7/11 19:38

    ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!!! (ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΩΝΤΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/7/11 20:09

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/7/11 20:11

    Ta ποιό ωραία πιπίνια θα πεί κανείς που μαζεύονται?

    Ενα γκάλοπ να κάνουμε.

    Οποιος ξέρει ας πεί κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος30/7/11 22:06

    to φαληρακι ειναι το καλυτερο για οικογενειες.αλλα το εχετε καταταξει αλλου δεν ξερω και γω που. απο τα καλυτερα σημεια στην ελλαδα διοτι εχει ρηχα νερα(σε μερικα σημεια παρα πολυ ρηχα) και ειναι καταλληλο για εκμαθηση κολυμβησης των μικρων παιδιων.σπανιο φαινομενο ανα την μεσογειο

    εσεις εχετε κολλησει στο Φαληρακι της βαβουρας για αυτο και δεν το αναφερετε, κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/7/11 01:30

    Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΙΑ ΔΕΞΙΑ.

    ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος31/7/11 11:08

    Για κάποιο άλλο νησι θα μιλάει σίγουρα..ΟΥΤΕ τα μισά δεν είναι αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/7/11 11:11

    Ξεχασες την παραλία στα κρητικά εκεί που κάνεις μπάνιο ανάμεσα σε γιγαντιες κουραδες..εκεί είναι για πολυ ψαγμενους όντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/7/11 11:42

    Στεγνά ΜΗΝ πάτε !!!
    οι Ομπρελάδες εκεί ΔΕΝ σαφήνουν να στρώσεις κάτω πετσέτα σε θελουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να πληρώσεις το 10άρικο και να κάτσεις στις ομπρέλες τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/7/13 23:11

      ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΡΧΑΓΓΕΛΙΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΟΝΗ! ΨΑΞΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/7/13 09:48

      ΑΣΤΟ ΣΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ 6 ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΟΥΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΑΖΕΙ ΟΜΠΡΕΛΑ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/7/13 22:58

      11.42 δεν ξέρω τι συμφέροντα υπηρετείς, αλλά στα Στεγνά ΕΙΔΙΚΑ φέτος, οι ομπρέλες είναι στα 6 ευρώ η ομπρέλα με 2 ξαπλώστρες. Αν μου πήγες στις ξύλινες ξαπλώστρες και ψάθινες ομπρέλες που έχει ένα μαγαζί και μόνο, καλά έκανε και σου πήρε το δεκάρικο γιατί ήθελες να το παίξεις in. Και υπάρχουν πολλοί χώροι στα Στεγνά που ΔΕΝ έχουν ομπρέλες και μπορείς να στήσεις την δική σου.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος4/8/11 19:38

    ΠΑΙΔΙΑ Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!
    ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ!!!
    ΛΑΧΑΝΙΑ FOR EVER!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/8/11 12:03

    ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΧΑΛΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος19/7/13 22:58

    αυτος που εκανε το ρεπορταζ τωρα πηγε για πρωτη φορα στη ροδο 'η ειναι εντελως ασχετος; ειναι δυνατον να λεει πως αν ψαξεις θα βρεις φανταστικες παραλιες και σαν παραδειγμα να αναφερει το ελλη που ειναι μες τα ποδια μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος19/7/13 23:12

    Λεει μονο τα καλα.Οι παραλιες ειναι μονο για τους ξενους με φυσικα ανωτερο βιοτικο επιπεδο απο τους Ελληνες.Δε λεει για την ταριφα-χαρατσι των 4 ευρω για ξαπλωστρα.Ετσι η πτυσσομενη απο το lidl ειναι η λυση.Με 1,80 η αμολυβδη να παω στον Αγ.Παυλο?Οχι βεβαια.Ενας καφες 3,50 στη παραλια.Το σεικερ απο το σπιτι καλο ειναι.Πληρωνεις 2 ευρω Καλλιθεα(λουτρα)για να φας το σπουπιδι στη μαπα που υπαρχει στη παραλια.Ε οχι.Καλες οι παραλιες σας αλλα οχι για τον Ελληνα της σημερινης καταστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/7/13 07:41

    για αυτες τις βλακεις τοσα σχολια...το οτι η ροδος ειναι πρωτη στη φοροδιαφυγη και αυτε καν στους 20 δημοφηλεστερους προορισμους της μεσογειου,τιποτα!..καληνυχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/7/13 12:00

      Σωστή παρατήρηση! Από δω και μπρος όποιος πει τίποτα για ωραίες παραλίες της Ρόδου ο 7:41 θα του κάνει μήνυση. Στα δικαστήρια ρε!

      Σα δε ντρεπόμαστε λέω γω. Άκου να σχολιάζουμε για τις παραλίες της Ρόδου. Ντροπή και αίσχος. Και ενοχλούμε και το φιλάρα μας 07:41
      Να μιλάμε μόνο για τη φοροδιαφυγή στη Ρόδο. Για τίποτα άλλο. Α! και για τις λίστες με προορισμούς.

      Μόνο ρε φίλε 7:41 κάνε μας μια λίστα με τα θέματα που θες να συζητάμε. Μη μας θυμώσεις!

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος20/7/13 07:46

    Σιγά ρε με την Ρόδο ... μας ζαλίσατε... σιγά τις παραλίες που έχει η Ρόδος!
    Ομορφες και καθαρές ΝΑΙ, αλλά οχι τίποτα το ιδιαίτερο!
    Στην Χάλκη έχει απείρως πιο όμοεφες και πιο γραφικές...
    Ασε που Αφάντου πια δεν πάει κανένας απο την βρώμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/7/13 12:05

      Και εσύ φίλε μου 7:46, σωστός.
      Μα τι κόσμος είναι αυτός!
      Μιλάνε ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ για τις παραλίες της Ρόδου. ΈΓΚΛΗΜΑ!!!
      Πώς θα πάμε ρε μπροστά σα λαός έτσι; Ε;
      Ακού θράσος να μιλάνε για τις παραλίες της Ρόδου.

      Αλλά μη φοβάσαι. Θα φτιάξουμε ένα ποστ με τις παραλίες της Χάλκης, να πάθουν όλοι την πλάκα τους.

      Αλλά έτσι μεταξύ μας τώρα
      1) Μήπως είσαι έγκυος και ζαλίζεσαι;
      2) Μήπως τα Αφάντου ήταν άδεια όταν πήγες γιατί έτσι που σε είδαν και μύριζες τράπηκαν όλοι σε φυγή;

      έτσι κουβέντα να γίνεται.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος20/7/13 16:13

    Σοβαρά τώρα έχει περισσότερες και πιο όμορφες παραλίες η Χάλκη;
    Επιτρέψτε μου πάντως να σας πω ότι πριν δυο χρόνια που πήγα για λίγες μέρες σκυλοβαρέθηκα και γύρισα πίσω. Βαρέθηκα να κοιτώ τα ιδια άτομα και τα άσχημα σοκάκια στο λιμάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *