ροή ειδήσεων

Οι τουρίστες ψηφίζουν Ελλάδα

Οι τουρίστες ψήφισαν Ελλάδα, επιλέγοντας δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Οι διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας ανήλθε στα 4,2 εκατομμύρια...
Η υψηλότερη αύξηση στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας,

εμφανίζοντας αυξήσεις της τάξεως του 9,5% το πρώτο εξάμηνο του έτους και 15,9% τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της "Καθημερινής", το σύνολο των διεθνών αφίξεων στο εξάμηνο στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας έφθασε σε 4,2 εκατομμύρια.
Η υψηλότερη αύξηση στο εξάμηνο καταγράφηκε στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω με ποσοστά 33,2% και 31,1% αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι, με στοιχεία 5μήνου, οι αφίξεις στο εσωτερικό της χώρας σε σχέση με τις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό παρουσίαζαν, αντιστρόφως, ανάλογη πορεία από τη φετινή.
Δηλαδή, το πεντάμηνο του 2010, οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού παρουσίαζαν αύξηση 5,1%, ενώ οι αφίξεις από το εξωτερικό κινούνταν οριακά σε αρνητικό πεδίο.

Επιχειρούν να προσελκύσουν τους Έλληνες

Λόγω αυτού, οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας, απευθυνόμενοι στην ελληνική αγορά, προχωρούν σε απευθείας εκπτώσεις των τιμών τους έως και 15% τον Αύγουστο, προκειμένου να καλύψουν τα κενά στις πληρότητες των μονάδων τους.
Παράλληλα, εξειδικευμένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία απευθύνονται στους Έλληνες διαφημίζοντας τις προσφορές τους.
Οι εκτιμήσεις των φορέων σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά δεν διαφοροποιούνται και για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς βλέπουν διατήρηση της πτωτικής τροχιάς των κρατήσεων από τους Ελληνες.
Αντίθετα, σε προορισμούς που εξαρτώνται από τον εισερχόμενο τουρισμό, η πληρότητα των τουριστικών καταλυμάτων είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Οι ταραχές σε άλλες χώρες ευνόησαν την Ελλάδα

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό οφείλεται μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο ελληνικός προορισμός, αλλά και ανταγωνιστικοί του στην ευρωπαϊκή μεσογειακή λεκάνη, προσείλκυσε επισκέπτες οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στις χώρες της Βόρειας Αφρικής λόγω των ταραχών.
Επίσης, οφείλεται στις χαμηλές τιμές που διατήρησαν τα ελληνικά ξενοδοχεία στις ξένες αγορές. Σε ό,τι αφορά τις τουριστικές εισπράξεις, βρίσκονται σε θετική τροχιά έπειτα από δύο χρονιές που σημείωσαν σωρευτικές απώλειες της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι κατά τη φετινή σεζόν θα είναι έντονο, περισσότερο παρά ποτέ τα τελευταία χρόνια, το φαινόμενο "του τουρισμού των δύο ταχυτήτων".

Μεγάλο πλήγμα για Αθήνα τα επεισόδια

Ειδική περίπτωση είναι αυτή του τουριστικού προορισμού της Αθήνας, ο οποίος υπομένει για μία ακόμη φορά τα τελευταία τρία χρόνια τις επιπτώσεις από επεισόδια και ταραχές στο κέντρο της πόλης.
Ο μέχρι σήμερα απολογισμός των επεισοδίων αφορά ακυρώσεις μεμονωμένων τουριστών, οργανωμένων γκρουπ, μεμονωμένων συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων.
Συνολικά, σε είκοσι ένα ξενοδοχεία της Αθήνας καταγράφηκαν τις πρώτες ημέρες των επεισοδίων 20.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ανάσχεση του ρυθμού των κρατήσεων.

larkikanea.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *