ροή ειδήσεων

Υποβιβάστηκαν Βόλος και Καβάλα!

Μετά από... μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περισσότερες από 15 ώρες (!), λίγο πριν ξημερώσει (κυριολεκτικά...) Πέμπτη, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League ανακοίνωσε...
τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την υπόθεση των στημένων αγώνων και τον αποκλεισμό εφ' όρου ζωής από το ποδόσφαιρο των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη! Σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός, που θα παραμείνουν στα... μεγάλα σαλόνια!
Η συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/7) και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/7) με την απόφαση για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και την Καβάλα να ανακοινώνεται στις 04:54GR από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής!
Η Πειθαρχική Επιτροπή έκρινε ένοχες τις δύο ομάδες στις κατηγορίες περί δωροδοκίας και τις υποβίβασε από την Σούπερ Λίγκα στην Football League. Μάλιστα, αποφάσισε ότι υποβιβάζονται καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της περυσινής περιόδου της Superleague (όπως είχε συμβεί και με τον Ηρακλή και έφερε την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) κάτι που σημαίνει ότι σώζονται Λάρισα και Πανσερραϊκός!

Παράλληλα, στους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων, Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο απαγορεύτηκε πλέον οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για την υπόλοιπη τους ζωή, ενώ τιμωρήθηκαν και με βαριά πρόστιμα.
Στον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκε ποινή ύψους 90.000 ευρώ, ενώ στην ΠΑΕ Καβάλα 300.000 ευρώ. Τα αντίστοιχα πρόστιμα δέχθηκαν επίσης Αχιλλέας Μπέος και η ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα της πειθαρχικής επιτροπής.
Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο Γιάννης Παπακώστας για τις κατηγορίες που τον βάρυναν ως προπονητής της Καβάλας, καθώς «από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ανάμειξη ή συμμετοχή του εκ των εγκαλουμένων Ιωάννη Παπακώστα στον προκαθορισμό των αποτελεσμάτων των παραπάνω ποδοσφαιρικών αγώνων. Επομένως ο εγκαλούμενος αυτός πρέπει να απαλλαγεί των αποδιδομένων σε αυτόν κατηγοριών», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης (σ.σ. αναφερόμενος στους αγώνες που υπάρχουν στο κατηγορητήριο).
Αναφορικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη, καθώς όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα κινηθεί μόλις υπάρξουν αποφάσεις από τα αθλητικά δικαστήρια.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/7/11 07:59

    Αντε εγινε η αρχη...Η σειρα του Ολυμπιακου Πειραιως ποτε θα ερθει? Η παραγκα και τα στημενα απο το λιμανι αρχισαν!! οσοι ειναι μπλεγμενοι να πανε φυλακη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/11 08:33

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:
    ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/11 11:01

    σειρα κι εβραιαγορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/7/11 11:04

    Ο Διαγορας Εχει στησει τουλαχιστον 17 παιχνιδια με βαση το κατηγορητηριο!Ολοι το ξερουν οτι ο Διαγορας θα πεσει! Και για αυτο δεν ερχονται παικτες!! Εγω λυπαμαι τον κοσμο του Διαγορα που καθε κυριακη πληρωνε για να δει..τους πουλημενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/7/11 11:08

    Ρε δεν λυπούνται τους μπάτσους που υπηρετούν στα ΜΑΤ?

    Ειπανε και αυτοί να ξεκουραστούν λίγο απο το καθημερινό αλλησιβερίσι με τους "Αγανακτισμένους" και τους Κερατεώτες, και νάσου τώρα να ετοιμάζονται για μετακίνηση σε Καβάλα και για Βόλο.

    Εκει θα ξεκινήσουν τώρα οι γιορτές και τα πανηγύρια απο τους ντόπθιους φιλάθλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/7/11 11:10

    εσυ αντιΚουγια 11:04,αφου τα ξερεις γιατί δεν τα λες για τα στημενα. τιποτα ελαφοκηνυγος εισαι και κατηγορεις στον αερα. ο Διαγορας ειναι ιδεα και του χρονου θα ανεβει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/7/11 11:20

    Μπέος και Ψωμιάδης όχι απβολή απ τα αθλητικά τεκταινόμενα μόνο τους αξίζει αλλά και ισόβια στα κάτεργα των φυλακών τους πρέπει για όλη τη ζημιά και τη δυσφίμιση που έχουν προκαλέσει ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό !

    Αφήστε που είναι μαφίες και οι δύο τους με εγκληματικό παρελθόν ! Παρόλαυτα κυκλοφορούν ελεύθεοι καιματσομένοι έξω τόσα χρόνια απλά δείτε την προσφατη εκπομπή "Ο ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης" απο το ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ για να καταλάβετε για τι άτομα μιλάμε http://www.koutipandoras.gr/?p=8308

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/7/11 12:03

    Ο γαυρος και ο μαριδακης αθωοι?
    Σαν δεν ντρεπομαστε,απο αυτους ξεκινησε ολη η ιστορια,και απο τον κοκαλησταν.Αλλα και να μην τιμωρηθει ο γαυρος....που δεν το πιστευω,κατι θα γινει και μ'αυτους....φετος να δουμε ποιος θα εχει τ'@ρχιδι@,να ξαναστησει αγωνα!!!
    Οποτε φετος οποιος παρει το πρωταθλημα....σημαινει οτι ειναι και ο καλυτερος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/7/11 12:06

    10 χρονια πως τα επαιρνε τα πρωταθληματα ο κολογαυρος??? με στημενους αγωνες!!!! σαν δεν ντρεπομαστε!!! υποτιμουν την νοημοσυνη μας!!!
    Μπητε στο youtube και δειτε τα videos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/7/11 14:54

    Κατι που σας διεφυγε..Ειναι οτι τον Κοκκαλη τον ειδοποιησαν να αφησει τον ολυμπιακο! Και για αυτο καθαρισε η (Vodafone)! Τοσα χρονια γιατι δεν εκαναν κατι? Μολις την εκανε ο Κοκκαλης επιασαν αμεσως τον Μαρινακη!Αλλα παλι θα μεσολαβησει ο "ΘΕΙΟΣ" και θα την βγαλει καθαρη ο Ολυμπιακος! Τωρα οσο αφορα τον Διαγορα σιγουρα ειναι με το ενα ποδι στη Γ' Εθνικη! Το κατηγορητηριο ειναι βαρυ...Ιδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/7/11 15:19

    ο Κόκαλη έχει κατηγοριθεί για συνεργασια με την Ανατολικογερμανική Στάζι από τον τύπο πριν κάτι χρόνια, πως έκανε τα φράγκα του με περίεργους τρόπους, ενώ τα μεγαλεία του στην Ελλάδα τα έκανα απί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας ΟΠΑΠ ιντραλότ μηχανήματα προπό κτλ

    Μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ είναι το ποδοσφαιρο με όλους αυτούς τόσα χρόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος28/7/11 15:22

    Όταν ο Θρύλος έπερνε το πρωτάθλημα ΕΠΙ 10 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ και όλοι οι μαλάκες οι οπαδοί χειροκροτούσαν είχει την αντιπροσωπία της SIEMENS στην Ελλάδα.. της SIEMENS που όλοι ξέρουμε πια τι έκανε στην Ελλάδα μας με τους δοσίλογους και τα πλοκάμια της διαφθοράς και της ανομίας !

    Επίσης η εταιρία κινητής Panafone επίσης δικιά του, εξαγοράστηκε απο την Viodaphone και αργότερα είχαμε το σκάνδαλο με τις υποκλοπές !

    ...
    ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ
    περιέργως όμως, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος28/7/11 15:24

    βέβαια αυτά όλα τα ανφέρει ο τύπος κατα καιρούς και τίποατε δεν έχει αποδειχθεί.. όμως δεν είναι δα και λίγα

    Το Ελληνικό ποδόσφαιρο πάντως είναι για ΚΛΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *