ροή ειδήσεων

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Φ.Π.Α.

Παρόλο που εδώ και ενάμιση χρόνο έχω αποστείλει επιστολές σε όλους τους εμπορικούς συλλόγους , τα επιμμελητήρια και τους συλλόγους καταναλωτών της χώρας , με προτάσεις αντίδρασης κατά των οικονομικών μέτρων , βλέπω πως δεν υπάρχει...

καμία περίπτωση να υπάρξει ανταπόκριση , δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κουνήσουν έστω το μικρό τους δαχτυλάκι , απλά επειδή η ύπαρξή τους οφείλεται στα οικονομικά , κοινωνικά και πολιτικά οφέλη που απολαμβάνουν τα διοικητικά τους συμβούλια.

Λειτουργούν δηλαδή με τις ίδιες προδιαγραφές που λειτουργούν οι συδικαλιστικές παρατάξεις...

Οι όποιες οργανωμένες κινήσεις αντίδρασης έχουν γίνει μόνο από ανεξάρτητους πολίτες , άντε κι από κανέναν αγανακτισμένο Δήμαρχο που αποφάσισε να ενεργήσει ως άνθρωπος κι όχι ως μαντρόσκυλο του κόμματός του.

Το κίνημα που πρόσφατα έκανε αισθητή την παρουσία του , είναι το "αφήστε τα στο ταμείο" , όπου αφού επιλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν , συγκεντρώνονται στο ταμείο και απαιτούν έκπτωση λόγω της μείωσης των αποδοχών τους , κι όταν δεν βρουν ανταπόκριση , παρατούν τα πάντα εκεί και φεύγουν.

Αυτό δείχνει πως η αποφασιστικότητα των συμπολιτών μας είναι ισχυρότερη από οποιοδήποτε "καλουπωμένο" φορέα.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση , υπάρχει ένα λάθος , κι αυτό είναι η απαίτηση έκπτωσης.

Σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας συμφωνήσει να κάνει μια έκπτωση π.χ.15% , το έλλειμα αυτό θα χτυπήσει το δικό του ταμείο και θα παραμείνει εκεί , αφού θα κόψει απόδειξη , θα φορολογηθεί και θα πληρώσει και το Φ.Π.Α.

Προτείνω λοιπόν σε όλους όσους συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες , να απαιτούν την μη έκδοση απόδειξης και την αφαίρεση του Φ.Π.Α.

Μόνο με αυτό τον τρόπο χτυπάς το κράτος , όχι με τη μείωση του κέρδους του επαγγελματία.

Ο κάθε επιχειρηματίας έχει μετατραπεί σε φοροεισπράκτορα , αφού ουσιαστικά εισπράτει συνεχώς τον φόρο (Φ.Π.Α.) από τους πολίτες και τον αποδίδει ΑΥΤΟΥΣΙΟ στο κράτος , μια συναλλαγή η οποία είναι εντελώς άσχετη με την επαγγελματική του δραστηριότητα , αλλά και με τη συναλλαγή του με τους πελάτες του.

Αν θέλει το κράτος ας βρει τρόπο να εισπράξει εκείνο τον φόρο (Φ.Π.Α.) από τους πολίτες , εσείς δεν είστε υπάλληλοι της εφορίας για να κάνετε αυτή τη δουλειά.

Προτείνω επίσης και σε όλους τους επαγγελματίες να συμφωνούν και να μην κόβουν αποδείξεις ώστε να αυξήσουν την αγοραστική δύναμη των πελατών τους.

Κι ας μην βγει κάποιος και προβάλλει αντιρρήσεις του στυλ "και τι θα γίνει αν έρθει το ΣΔΟΕ και μου επιβάλλει πρόστιμο".

Λοιπόν , απλά διώξτε τους εφοριακούς αν τολμήσουν πατήσουν στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο της επιχείρησής σας και μην πληρώσετε κανένα πρόστιμο.

Αυτό αν γίνει ομαδικά , θα έχει επιτυχία και κανείς δεν θα τολμήσει να σας ενοχλήσει.

Έτσι κι αλλιώς δεν θα χρειαστείτε φορολογική ενημερότητα για θεώρηση βιβλίων , αφού δεν θα κόβετε αποδείξεις...

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν τα υποκαταστήματα πολυεθνικών , οπότε η αγορά θα στραφεί αποκλειστικά στις τοπικές επιχειρήσεις που θα έχουν τη ΔΥΝΑΜΗ να συμπορευτούν με τους καταναλωτές στην αντίσταση κατά της αλητείας των πολιτικών που θέλουν να μας εξαθλιώσουν για να είμαστε άβουλοι και έρμαια των ορέξεών τους.

Αν αυτό γίνει μαζικά , οι πολυεθνικές θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και η αγορά θα περάσει αποκλειστικά στα χέρια των ντόπιων επιχειρήσεων.

Επίσης , σταματήστε να πληρώνετε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στις τράπεζες , δεν θα πάθετε τίποτα και δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις , δεν είναι θεοί...

Αν νομίζετε πως έχετε ανάγκη από τα λεφτά που σας δανείζουν επειδή είναι μειωμένες οι πωλήσεις σας , σκεφτείτε το κέρδος που θα έχετε αν ο κόσμος αγοράζει αποκλειστικά από εσάς , για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω.

ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

προωθήστε το

coproskylo.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *