ροή ειδήσεων

F.Τ: Ποιοι παίρνουν χρυσούς μισθούς στις τράπεζες

Λίστα με τα ονόματα των στελεχών των οποίων οι ετήσιες αμοιβές ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ θα υποχρεωθούν να καταρτίσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες....

Οι πληροφορίες θα αφορούν τόσο τον ονομαστικό μισθό των στελεχών όσο και τα μπόνους, τις μακροπρόθεσμες επιπλέον αμοιβές και τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα. Αλλωστε, εννέα από τα 15 πιο ακριβοπληρωμένα τραπεζικά στελέχη παγκοσμίως είναι επικεφαλής ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως αναφέρει η εφημεριδα «Νέα»
Πρόκειται για πρόταση, όπως αναφέρουν οι «Financial Times», που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο για την εφαρμογή των νέων κατευθυντήριων γραμμών της Βασιλείας ΙΙΙ, την οποία παρουσίασε πρόσφατα ο αρμόδιος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ και αφορά κυρίως την ενίσχυση των τραπεζών με κεφάλαια ύψους 460 δισ. ευρώ προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μελλοντικές κρίσεις, ενώ περιλαμβάνει ακόμη αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι τράπεζες δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.
Η Κομισιόν προτείνει η συγκέντρωση των στοιχείων για τα τραπεζικά στελέχη να γίνεται από τις αρμόδιες αρχές των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα οποία θα μεταβιβάζονται στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή που θα τα κοινοποιεί συνολικά σε έναν ενιαίο κατάλογο για τα 27 μέλη.
Αύξηση 36%. Οι αμοιβές των επικεφαλής αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 36% την περασμένη χρονιά, καθώς ο μέσος μισθός έφτασε τα 9,7 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία των «Financial Times».
newscode.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *