ροή ειδήσεων

SOS από τα νησιά για την Υγεία

Η επαρχία και ειδικότερα η νησιωτική Ελλάδα εκπέμπει SOS, καθώς υφίσταται τα αποτελέσματα της πολιτικής...
Λοβέρδου στο χώρο της υγείας.
Με πρόχειρα μέτρα και ημίμετρα προσπαθούν στο Υπουργείο Υγείας να καλύψουν τα τεράστια κενά σε γιατρούς, καθώς έχουν αφήσει τους νησιώτες αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες στο έλεος της μοίρας.
Οι κάτοικοι αναρωτιούνται εάν o Υπουργός γνωρίζει την πραγματική κατάσταση που βιώνουν γιατί αδυνατούν όπως λένε να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να είναι η φετινή χρονιά χειρότερη από την προηγούμενη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση της Κω (το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με μία καρδιολόγο και έναν παιδίατρο), της Ικαρίας (στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου υπάρχει ένας γιατρός για 10.000 κατοίκους), της Καρπάθου, της Καλύμνου και της Κάσου (που διαθέτει έναν αγροτικό γιατρό).
Ο κ. Λοβέρδος , που μεθοδεύει την ολοένα και μεγαλύτερη υποβάθμιση της υγείας του ελληνικού λαού αδυνατεί να βρει λύσεις και ο κόσμος είναι πλέον σε απόγνωση.
Επιστρατεύει και πάλι, όπως και πέρυσι, εθελοντές γιατρούς για να καλύψει τα κενά σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμο, Μυτιλήνη και Ικαρία. Ήδη η Δεύτερη ΥΠΕ προσκαλεί τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Θεσσαλονίκης για εθελοντική εργασία από μία εβδομάδα έως και έναν μήνα, με κάλυψη των εξόδων των εισιτηρίων, της διαμονής και των εφημεριών.
Στην περίπτωση της Καλύμνου και της Κω, το Τζάνειο Νοσοκομείο στέλνει εκ περιτροπής τους καρδιολόγους του για να καλύψουν τα βασικά κενά στα δύο νησιά.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας καταγγέλλει, μιλώντας στο newsbomb.gr, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας: «Καθημερινά θρηνούμε θύματα ή κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού –νοσηλευτικού προσωπικού και υποδομών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη» των Νοσοκομείων δεν αποσκοπεί στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αλλά στον ακρωτηριασμό τους, στην οριστική κατεδάφισή τους. Η πολιτική των «συγχωνεύσεων» οδηγεί στο κλείσιμο «μη προσοδοφόρων» κλινικών, νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και προνοιακών ιδρυμάτων, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες με τις ευλογίες του κ. Λοβέρδου ετοιμάζονται να βάλουν πόδι στις καλύτερες υποδομές των νοσοκομείων της χώρας».
Έργα και όχι λόγια ζητά από τον Υπουργό Υγείας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης με δηλώσεις του στο newsbomb. «Θα πρέπει να σταματήσουν τα πολλά λόγια και οι διαπιστώσεις και ο Υπουργός να ξεκινήσει πράξεις και έργα για την οργάνωση του Συστήματος Υγείας, που μέρα με τη μέρα βυθίζεται στην ανυποληψία και πολλές φορές ανυπαρξία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών ηρώων του υγειονομικού μας συστήματος.
Το πρόβλημα με τις ελλείψεις έμψυχου δυναμικού στην παραμεθόριο, δυστυχώς παραμένει το ίδιο πάνω από μια δεκαετία. Η πολιτεία θα πρέπει επιτέλους να δώσει λύση, προστατεύοντας το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών, να έχουν όλοι πρόσβαση στο υγειονομικό σύστημα, ανεξάρτητα της γεωγραφικής κατανομής και της οικονομικής τους κατάστασης».
newsbomb.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *