ροή ειδήσεων

Μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνια ανέργους

Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης ύψους 2,7 δισ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει από το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο...
υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μετά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής επιτροπής.

Εκτίμησε ότι συνολικά θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα.

Για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο τη συμμετοχή 250.000 εργαζομένων.

Επιπλέον 200.000 άτομα θα μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης και τόνωσης της απασχόλησης

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρά στην άρση των εμποδίων για την είσπραξη του ειδικού επιδόματος των μακροχρονίων ανέργων, που είχαν προκύψει με τον τελευταίο φορολογικό νόμο. Έτσι, αυξάνεται το τεκμαρτό εισόδημα και επεκτείνεται το χρονικό διάστημα λήψης του επιδόματος.

Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ.

Όμως, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική τεκμαρτή δαπάνη για κάθε φορολογούμενο ορίζεται σε 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.

Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός μακροχρονίων ανέργων δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και έχανε το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δυο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνιοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.
skai.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *