ροή ειδήσεων

Όταν ξεκίνησαν όλα…

μπασκετικός Παναθηναϊκός έγινε ο σύγχρονος βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέλαβε την ομάδα, άρχισε να επενδύει χωρίς να υπολογίζει χρήμα ή..
κόπο και εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο εν ζωή παράγοντα του Παναθηναϊκού. Διοίκηση, προπονητές και μια σειρά από αστέρια του παγκόσμιου μπασκετικού στερεώματος, έφεραν τον Παναθηναϊκό να έχει, προς το παρόν, έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και να αποτελεί σημείο αναφοράς του μπάσκετ στη γηραιά ήπειρο.
Όμως, όπως όλοι οι γίγαντες, έτσι και ο «εξάστερος» κάποτε ήταν ένα… βρέφος. Τα πάντα ξεκίνησαν το 1937: οι μαθητές της Βαρβακείου Σχολής, Ευθύμιος Καραδήμος, Γεώργιος Ρουσάκης και Χαράλαμπος Μπούρας ήταν οι βασικοί παίκτες της ομάδας μπάσκετ της σχολής, παράλληλα όμως ήταν και αθλητές του τμήματος στίβου του Παναθηναϊκού. Αυτοί αποτέλεσαν τον πυρήνα για τη δημιουργία του πρώτου τμήματος μπάσκετ του «τριφυλλιού».
Στο Παναθηναϊκό Στάδιο και υπό την επίβλεψη των Χρήστου Χριστοδούλου και Χρήστου Σκολόπουλου, Καραδήμος, Ρουσσάκης και Μπούρας μαζί με τους συναθλητές τους, Λάμπρου, Καραγιώργο, Παπαοικονόμου και Πολυχρονόπουλο είχαν την ευκαιρία να παίζουν μπάσκετ και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ο πρώτος πυρήνας της πρώτης ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Το τμήμα δημιουργήθηκε επίσημα, έναν χρόνο αργότερα. Η ΧΑΝΘ Αθηνών, το 1938, διαλύθηκε και οι παίκτες της, Πέτρος και Νίκος Πολυκράτης, Χάρης Κετελιάν, Γιώργος Μποφύλιος και Θεόδωρος Μακρυγιάννης ενσωματώθηκαν στον ήδη δημιουργηθέντα πυρήνα, συγκρότησαν την πρώτη ομάδα μπάσκετ του συλλόγου η οποία άρχισε να λαμβάνει μέρος σε επίσημες διοργανώσεις. Οι πρώτοι παράγοντες που είχαν την εποπτεία του τμήματος ήταν οι Άγγελος Φιλίππου και Ευκλείδης Μανιατόπουλος, ενώ οι βασικοί καλαθοσφαιριστές αυτής της πρώτης ομάδας ήταν οι Χάρης Κετελιάν, Πέτρος και Νίκος Πολυκράτης, Γεώργιος Μποφύλιος, Ευθύμιος Καραδήμος και Ανδρέας Κακριδής.
prionokordela.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *